Ideoita kertoisitteko. Naudan paahtopaistia ja possun ulkofileetä on molempia 1,5 kiloa
Antaisitteko vinkkejä, että mitä näistä valmistaisin. Edellisellä kerralla tein samalaisesta satsista lihaa karjalanpaistia.
Nyt haluaisin uusia ideoita.
Kommentit (21)
Lisäksi meiltä löytyy smetanaa puolisen litraa, ruokakermaa reilu puoli litraa, kanamunia, perunaa, ja bataattia yli kilo molempia, sipulia , kesäkurpitsaa, pakastevihanneksia, jauhoja, maitoa, juustoja.
-ap
paloiksi ja karjalan paistiksi, osa possun filestä 0.5 sentin paksuisia siivuja ja kaikki ruskistetuna paistumaan. Ne ohuet pussuviipaleet voi sitten käyttää erikseen vaikka kastikkeitten, ranskisten tai jämäperunoita ruskistaen, tai mitä keksit...olen niitä possuviipaleita aina hauduttanut siinä muun ohessa, makua saa aivan eritavoin kuin jos sellaisenaan laittaisi.
Annosrasioihin pakkaseen sopiva määrä kertakäyttöä kohti. Aina on valmista kypsää lihaa jemmassa. Osan niistä nautapaloistakin voi laittaa erikseen soppaa varten. Teen aina niin suuren erän karjanlanpaistia, että tulee niitä ohuita possuleikkeitä sekä soppalihat muutamaan soppaan tai voi niitäkin laittaa kastikkeeseen ti vaikka hapankaaliin. On nopeeta ja helppoa
Suolaa
ruskista pannulla voissa
yrttejä pintaan
kääri folioon ja paista uunissa
Karjalanpaistiin käytetään lapaa. Aivan liian hyvää lihaa siihen.
Vierailija wrote:
Karjalanpaistiin käytetään lapaa. Aivan liian hyvää lihaa siihen.
Antaisitko vinkkejä, että mitä tuosta lihasta tekisin. Karjalanpaistia en haluaisi tällä kerralla.
Lisään vielä listaan, että rasvoja erilaisia lisäksi löytyy voista lähtien ja paprikaa ja omenia.
-ap
Lihakääryleitä, hyvät täytteet.
Googlaa
Vierailija wrote:
Lihakääryleitä, hyvät täytteet.
Googlaa
Millaisia lihakääryleitä olet tehnyt? Oikeasti kiinnostaisi oma onnistumisesi. En ole tehnyt koskaan. Annatko vihjeitä?
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Karjalanpaistiin käytetään lapaa. Aivan liian hyvää lihaa siihen.
Antaisitko vinkkejä, että mitä tuosta lihasta tekisin. Karjalanpaistia en haluaisi tällä kerralla.
Lisään vielä listaan, että rasvoja erilaisia lisäksi löytyy voista lähtien ja paprikaa ja omenia.
-ap
Naudan paistista tehdään tietenkin paahtopaisti tai joku stroganoffin tyyppinen uuniruoka.
Possun paistaisin kokonaisena tai https://snellman.fi/fi/liha/porsaan-ulkofileen-leikkaaminen-levyksi/ ja rullaisin mausteiden kanssa rullaksi ja uuniin.
Soseuta blenderissä ja tee smoothie.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Karjalanpaistiin käytetään lapaa. Aivan liian hyvää lihaa siihen.
Antaisitko vinkkejä, että mitä tuosta lihasta tekisin. Karjalanpaistia en haluaisi tällä kerralla.
Lisään vielä listaan, että rasvoja erilaisia lisäksi löytyy voista lähtien ja paprikaa ja omenia.
-ap
Naudan paistista tehdään tietenkin paahtopaisti tai joku stroganoffin tyyppinen uuniruoka.
Possun paistaisin kokonaisena tai https://snellman.fi/fi/liha/porsaan-ulkofileen-leikkaaminen-levyksi/ ja rullaisin mausteiden kanssa rullaksi ja uuniin.
Hyvä idea. Tuollaista rullaa en ole tehnyt aiemmin. -ap
Naudasta palapaistia, seuraksi ihan keitettyä perunaa, tosi hyvää.
Eikö paahtopaisti usein kypsytetä matalassa lämmössä kauan uunissa. Ehkä kääritään folioon tjs.
Leikataan haaleana ohuiksi viipaleiksi ja jokin kermainen kastike kylkeen, ehkä mustaherukkahyytelö ja vaikka valkosipuliperunoita vielä. Ja salaattia.
Vierailija wrote:
Karjalanpaistiin käytetään lapaa. Aivan liian hyvää lihaa siihen.
Karjalanpaistiin eli siis paistiin tai uunipaistiin Karjalan puolella laitetaan sitä lihaa, mitä sattuu olemaan. Sen voi siis tehdä pelkästä possustakin, mutta filee pelkästään on liian kuivaa. Silloin lihat kannattaa ruskistaa reilussa määrässä voita ennen pataan laittoa. Margariini on kielletty, se pilaa maullaan koko lihan.
Vierailija wrote:
Naudasta palapaistia, seuraksi ihan keitettyä perunaa, tosi hyvää.
Eipä tämä karjalanpaistista erotu, sen kun saa tehdä niistä lihoista mitä sattuu olemaan. Peruspaistista poiketen Karjalassa tuota sanotaan raavaanpaistiksi, jotta syöjät tietävät saavansa pelkkää naudanlihaa.
Vierailija wrote:
Lisäksi meiltä löytyy smetanaa puolisen litraa, ruokakermaa reilu puoli litraa, kanamunia, perunaa, ja bataattia yli kilo molempia, sipulia , kesäkurpitsaa, pakastevihanneksia, jauhoja, maitoa, juustoja.
-ap
Ja kaupasta saa lisää ruokaa, ajatella!! LOL
Vierailija wrote:
Lisäksi meiltä löytyy smetanaa puolisen litraa, ruokakermaa reilu puoli litraa, kanamunia, perunaa, ja bataattia yli kilo molempia, sipulia , kesäkurpitsaa, pakastevihanneksia, jauhoja, maitoa, juustoja.
-ap
Meillä on myös leipää, keksejä, mysliä mannaryynejä, mausteita, margariinia, sinappia, mehua, kauraryynejä, vehnäjauhoja, teetä, kahvia, suklaata, hedelmiä, porkkanoita, salaattia, tomaatteja, jogurttia, juustoa, aattele mitä kaikkee!!!
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Lisäksi meiltä löytyy smetanaa puolisen litraa, ruokakermaa reilu puoli litraa, kanamunia, perunaa, ja bataattia yli kilo molempia, sipulia , kesäkurpitsaa, pakastevihanneksia, jauhoja, maitoa, juustoja.
-ap
Meillä on myös leipää, keksejä, mysliä mannaryynejä, mausteita, margariinia, sinappia, mehua, kauraryynejä, vehnäjauhoja, teetä, kahvia, suklaata, hedelmiä, porkkanoita, salaattia, tomaatteja, jogurttia, juustoa, aattele mitä kaikkee!!!
Mutta mutta, sinulta puuttuu vain lihat.
Paahtopaistista ei tule karjalanpaistia!
Teet paahtopaistin erikseen ja vaikka fileen fileenä uunissa. Lisäkkeeksi vihannesgratiini ja vaikka perunagratiini. Joku kastike.
Leikkaa pihveiksi ja paista paistinpannussa.