Tuttu väittää, että hänellä menee ulkomaalaisista tomaateista suupielet halki, mutta suomalaisista tomaateista ei.
Kommentit (21)
Ai, kullia sanotaan nykyään tomaatiksi?
Mitä outoa tuossa on? Minulla espanjalaiset tomaatit saa aikaan suun kutinaa, kotimaiset ei.
Kai säilöntäaineille voi olla allerginen? Tai jollekkin eri tomaattilajille?
Miksi ihmeessä kukaan keksisi päästään tollasta? :D
Kyllä lajikkeet voivat allergisoida eri tavoin. Itse voin omena-allergikkona syödä joitakin ulkomaisia omenalajikkeita, mutten pääsääntöisesti kotimaisia. Ja ulkomaiset sinihomejuustot aiheuttavat kutinaa ja silmien kirvelyä välittömästi, kotimainen Aura-juusto ei. Miksi ylipäätään haluat epäillä tuttavasi kokemusta ja puheita itsellesi ilmeisen vähäpätöisessä asiassa?
Toiset lajikkeet on hapokkaampia kuin toiset joten hyvin mahdollista. Ulkomaalaiset on myös yleensä kerätty raakoina joten sekin vaikuttaa.
Eroa on tomaateissa. En syö talvisin tomaatteja ollenkaan. Inhoan niiden väkevää makua silloin ja joka saa suupielet halkeamaan. Ihan sama onko ulkomailta tai kotimaasta.
Mulla on just noin. Siks oon siirtyny kotimaisiin. Syön vaan harvemmin, kun kalliimpia
En tiedä tomaateista, mutta saan suun kutinaa kaupan omenoista, mutta en oman puun.
Vähän sama kuin minulla: Saan ulkomaisita punaisista omenoista allergiaa, mutta voin syödä vihreitä ja keltaisia
Ja kaikkia kotimaisia
Eli ON MAHDOLLISTA!!!
Mitähän tuholaistorjuntaa niihin ulkomaisiin tomaatteihin käytetään?
Sama. Vaikka siis pesen hyvin. Poikani suu ärsyyntyy kyllä suomalaisistakin joten hänelle kai tomaatti ei sovi ollenkaan.
Okei, asia tuli selväksi ja kiitos vastauksista. t.ap
Minulla on sama. Vai olenkohan tuttusi? Jos ulkomaisia pitää syödä, niin hollantilaisia voi syödä mutta espanjalaiset ja marokkolaiset ovat pahimpia. Lapsena tuo oli pahempi, nyt kestän paremmin mutta valitsen silti kotimaiset tomaatit.
En tiedä mistä johtuu, ulkomaiset mansikat tekevät samaa. Ainoa allergia minulla on pesuaineisiin liittyvä.
Minulla halkeaa suupielet kaikista isoista tomaateista, mutta kirsikkatomaateista ei.
Vierailija wrote:
Kai säilöntäaineille voi olla allerginen? Tai jollekkin eri tomaattilajille?
Miksi ihmeessä kukaan keksisi päästään tollasta? :D
Todennäköisin selitys on juuri tämä. Torjunta-aineet / homeenestoaineet yms. aiheuttavat reaktioita, ja ulkomaisissa kasviksissa niitä on usein huomattavasti suurempia pitoisuuksia kuin kotimaisissa. Tutkittu fakta kasviksista on se, että jopa suomalainen ei-luomu on puhtaampaa kuin ulkomainen luomu.
Esim. sitrushedelmissä on kuoressa suuria määriä myrkkyjä, joita saa kyllä kuoren pesulla vähennettyä. Tullin haaviin näitä raja-arvot ylittäneitä lastejakin jää välillä, mutta tekevät tosin vain pistokokeita ilmeisesti.
Ihan mahdollista. Oma mieheni saa pitkälti kaikista suomalaisista vihanneksista allergisia reaktioita, muttei kaikista ulkomaalaisista, joissakin on sitten toisin päin. Vaikuttaa varmasti lajike ja jotkin tuholaistorjunta-aineet/säilöntäaineet jne.
Minä en pysty syömään keväällä kotimaisia tomaatteja, koska karvastelee ja polttaa suuta. Tuolloin joudun syömään espanjalaisia luumutomaatteja. Kyllä ihmetyksesi voi pitää paikkansa.
Minulla tulee tomaateista ns ristiallergiaa ihan kotimaisistakin. Joskus voin syödä joskus taas en, se tuntuu olevan ihan "herran haltuun" milloin en voi syödä. Tänään voi oireilla ja huomenna taas ei.
On ne tomaatit mistä vaan, niin kannattaa aina pestä ne. Meidän Prismassa näkee kaikenlaisia tenapöksyisiä tomaatin puristelijota.
Puhuu ihan paskaa.
Eiköhän meinannut ulkomaista munakoisoa jos joutuu suuta venyttämään.