Ärsyttääkö ketään ruoka jossa ei ole mitään purutuntumaa? Jos on vaikka pelkkää pehmeää pastaa ja läpipehmeää kakkua tai keitto ilman kunnon leipää tai salaattia
Ruokaan kaipaa että on erilaisia rakenteita ja suutuntumaa. Ei pelkkää pehmeää massaa.
Kommentit (24)
Jotain tekemistä pitää olla hampaille.
Jos itse kokkaa, niin saa tehdä vaikka kuinka puolikypsää keitettyä perunaa. Laittaa raakaa porkkanaa kylkeen ja rouskuttaa näkkileipää.
Itse taas inhoan vaikka mansikka-kermakakussa jos pinta on pilattu hampaissa rouskuvilla koristeilla. Mut sit mä otankin vähän viiston slaissin, ettei tule lautaselle sitä koristetta. Tai tökin koristeet sivuun ja sit otan palan.
Jaa että kakussakin?
Mut just tuon vuoks pasta kypsennetään al dente.
Ehdottomasti ei liian löllöä kakkua.
Sopivassa suhteessa eri rakenteita. Esimerkiksi mustikkapiirakka joka on hieman kuiva, käy hyvin pehmeän vaniljakastikkeen kanssa
Ärsyttää ja siksi en syö puuroja, vanukkaita, jogurtteja, sosekeittoja, smoothieita yms. Syödään niitä sitten kun ei ole enää hampaita.
Vierailija kirjoitti:
Kakussa on hyvä, jos on vaikkapa kokonaisia marjoja tai välissä hedelmiä tms tuomassa rakennetta ja makua. Ja että pohja ei ole läpikotaisin kostutettu.
Juuri meinasin tulla sanomaan, että eihän kakku edes maistu miltään, kun se häiritsee niin paljon, jos sinne on jäänyt joku kuiva hapankorppu pohjaksi. Ja siis täytekakusta puhun :D
En tykkää soppien rakenteesta. Mutta esim. jokin pehmeä jäätelö on mielestäni ihana rakenteeltaan.
Oikein kova leipä on hyvää. Jälkiuunipala tai kunnon juurileipä.
Ole vain hyvilläsi, jos sinulla on jotain syötävää.
Vierailija kirjoitti:
Ole vain hyvilläsi, jos sinulla on jotain syötävää.
Kellä ei suomessa ole.
Tykkään suklaavanukkaasta ja suussa sulavasta suklaakakusta. Kasviksissa tykkään purutuntumasta.
Ei nyt sentään ärsytä, mutta sosekeitoista en tykkää juurikin sen rakenteen takia. En myöskään pidä ylikypsästä pastasta, mutta ei sekään ärsytä.
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään ärsytä, mutta sosekeitoista en tykkää juurikin sen rakenteen takia. En myöskään pidä ylikypsästä pastasta, mutta ei sekään ärsytä.
Sosekeitto on ihanaa vaikka jonkun rapean valkosipulipatongin kera .3
Kunhan jossain osassa ateriaa on pureksittavaa.
Voi olla vaikka keitto mutta sen kanssa sitten vastapainoksi leipää tms.
Jos pääruoka on jotain löysää ja pehmeää, alkuruoaksi sopii vaikkapa rapsakka salaatti.
Jos taas pääruoka on paljon pureskelua vaativaa, pehmeä keitto sopii hyvin alkuun.
Ei ärsytä. Mutta ei musta kyllä mitään smoothieiden juojaa saa.
Lihaa tai kanaa pitää olla...
mutta valitettavasti niitä pidetään rikkaan eliitin etuoikeutena ja tavallisten ihmisten pitäisi alkaa
syödä mm. erilaisia ötököitä kuten heinäsirkkoja, se on agenda...
Kakussa on hyvä, jos on vaikkapa kokonaisia marjoja tai välissä hedelmiä tms tuomassa rakennetta ja makua. Ja että pohja ei ole läpikotaisin kostutettu.