Lohikeitossa 50/50 lohta ja muuta.
Mieheni puolen ristiäisiä vietettiin.
Tein lohikeiton isommalle porukalle (15hlö) viime lauantaina ja ajattelin että nyt teen niin kermaisen ja runsaan että lohta varmasti riittää kaikille!
Arvatkaapa miten kävi? 😂
10kg lohta (kokonaisina, kauppahallissa fileoivat) keitin liemet ruodoista.
4kg perunoita, kuoriminen söi panosta osan
2kg salottisipulia
2kg porkkanaa
3 litraa valkoviiniä
Laakerinlehtiä vino pino
4l kermaa
5 sitruunaa
Pippuria
Suolaa
Vihanneksista hävisi painoa kun kuorin.
Miten se oikeasti voi olla mahdollista että kun itse menin viimeisenä ruokaa hakemaan niin lautaselleni ei enää lohta löytynyt 😂😭🤣
Pottuja ainoastaan! Vihaavatko suomalaiset perunoita niin paljon vai mikä taika tässä oikeasti on? Häkeltyvät kun jotain pottua hintavampaa on tarjolla?
Ei mitään järkeä! Luen varastamiseksi tuollaisen hamstraamisen kun ruoka on suunniteltu siten että kaikille on vastaavanlaiset annokset.
En enää ikinä anna ihmisten itse annostella kotonani ruokaa.
Tonni kului rahaa tähän ja minulle ei sitä lohta jäänyt!
Nauratti enemmän kuin vitutti! Hihitin itsekseni sitten loppuillan 😂🤣
Kommentit (64)
Ahhhaha hahaha olisit saanut seuraa hihitykseen! Kyllähän tuo aika absurdi tilanne on!🤣
Mua nyt kiinnostaisi tietää että kuutioinako se lohi on ollut jos ne on ollut tollaisesta määrästä mahdollista sieltä kaivaa pois?
Suomalaiset ovat lohihulluja. Itse tykkään enemmän valkoisesta kalasta.
Vierailija kirjoitti:
Mua nyt kiinnostaisi tietää että kuutioinako se lohi on ollut jos ne on ollut tollaisesta määrästä mahdollista sieltä kaivaa pois?
Sellaisina palasina kuin lohi keitossa yleensä on! Suuhun sopivina! Hileitä tietysti liemeen oli jäänyt mutta aika vähän! Naurattaa vieläkin! 😂😂😂
Kerma ja valkoviinit olivat oikeasti ainoat nesteet? Ei vettä ollenkaan?
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
Vierailija kirjoitti:
Kerma ja valkoviinit olivat oikeasti ainoat nesteet? Ei vettä ollenkaan?
Lol, ja naurattaa lisää! 😆😂
En todellakaan keittele porkkanoita ja pottuja pelkässä kermassa! Viini tietysti myös redusoitu!
Vetivät kermaakin sitten ihan huolella, enpä edes ollut ajatellut 😂🤣😭
Miten voi olla nuin syöppöjä?!?
Luin juuri historiajutun vuoden 1850 pohjalaisesta kartanosta.
Lohta oli pääruokana kuutena päivänä viikossa.
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
No nimenomaan juuri siksi että sitä lohta riittäisi kaikille 😂
Kuulostaapa kyllä tutulta! Jotkut vaan imevät sitä lohta niin paljon kuin maha vetää ja kehtaavat vielä blokata keitosta perunat pois!
Resepti kyllä kuulostaa aivan mahtavan hyvältä ja juhlavalta! Oliko Ravintola Olon reseptistä muotoiltu? Tilliöljyä lisänä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
No nimenomaan juuri siksi että sitä lohta riittäisi kaikille 😂
No joo että laitanpa 1 perunan per lärvi, niin riittää lohta kaikille?
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
Eikö se ole aika selvää? Kukaan ei halua perunoita LOHIkeittoon.
Vierailija kirjoitti:
Resepti kyllä kuulostaa aivan mahtavan hyvältä ja juhlavalta! Oliko Ravintola Olon reseptistä muotoiltu? Tilliöljyä lisänä?
No ohhoh, nyt loppui hihitys. Täällähän on muitakin ruoanlaittajia! Tunnistit aivan oikein! Ja kyllä, tilliöljyä oli lisänä.
Aivan parhain resepti juhlaan tuo Olon keitto! Ei sitä joka päivä voi syödä kun on todella tuhtia mutta juhlapäivään aivan täydellinen!
Sepäs siinä niin hämilleen laittoikin kun oli tosiaan tukevampi "juhlaversio" lohikeitosta ja jengi veti sitä litrakaupalla!
Eikä edes ollut ainoa ruokalaji vaan tuota ennen oli jo kanapeet olleet tarjolla! Ja sen keiton jälkeen vasta pääruoka! Ja jälkiruokaakin (vadelmakermakakkua) vasta paljon kuluikin
Taas naurattaa 😂
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
No nimenomaan juuri siksi että sitä lohta riittäisi kaikille 😂
No joo että laitanpa 1 perunan per lärvi, niin riittää lohta kaikille?
Olihan tuossa puoli kiloa vihanneksia per naama... Eikö sinulle se riitä kun ei edes ole ainoa ruokalaji?
Otsikossa jo lukee että puolet ja puolet lohta ja muuta keitossa...
Mitä muuta oli tarjolla, btw? Olet ilmeisesti ruokaihminen kun Olon keiton olet omaksesi ottanut, ja vielä ymmärrät tarjota sitä oikealle yleisölle!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
No nimenomaan juuri siksi että sitä lohta riittäisi kaikille 😂
No joo että laitanpa 1 perunan per lärvi, niin riittää lohta kaikille?
Olihan tuossa puoli kiloa vihanneksia per naama... Eikö sinulle se riitä kun ei edes ole ainoa ruokalaji?
Otsikossa jo lukee että puolet ja puolet lohta ja muuta keitossa...
Mitä muuta oli tarjolla, btw? Olet ilmeisesti ruokaihminen kun Olon keiton olet omaksesi ottanut, ja vielä ymmärrät tarjota sitä oikealle yleisölle!
Kanapeitä perintesten tuulihattujen muodossa:
kolmea laatua.
- Kampasimpukkaa 1/3 leikattuina, sahramia
- Ohuen ohueksi leikattua porofileetä
- Suolalohta.
Kaksi ensimmäistä todella kuumalla pannulla pikaisesti pyöräytettyinä
Kalaversioissa mätiä koristeena (plus obv tahnat)
Näiden jälkeen tuli se surullisenkuuluisa lohikeitto 😆
Pääruoan kanssa laiskottelin ja tein sen uunissa: possun sisäfileetä, muusia ja ranskalaisittain 90min minimissään karamelisoitua sipulikastiketta.
Jälkiruoaksi vadelma-kermakakkua.
Hyvin perinteisellä menuulla menin.
Sori jos selvitin liikaa, pidän ruoanlaitosta! 😍
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
No nimenomaan juuri siksi että sitä lohta riittäisi kaikille 😂
No joo että laitanpa 1 perunan per lärvi, niin riittää lohta kaikille?
Olihan tuossa puoli kiloa vihanneksia per naama... Eikö sinulle se riitä kun ei edes ole ainoa ruokalaji?
Otsikossa jo lukee että puolet ja puolet lohta ja muuta keitossa...
Mitä muuta oli tarjolla, btw? Olet ilmeisesti ruokaihminen kun Olon keiton olet omaksesi ottanut, ja vielä ymmärrät tarjota sitä oikealle yleisölle!
Kanapeitä perintesten tuulihattujen muodossa:
kolmea laatua.
- Kampasimpukkaa 1/3 leikattuina, sahramia
- Ohuen ohueksi leikattua porofileetä
- Suolalohta.Kaksi ensimmäistä todella kuumalla pannulla pikaisesti pyöräytettyinä
Kalaversioissa mätiä koristeena (plus obv tahnat)Näiden jälkeen tuli se surullisenkuuluisa lohikeitto 😆
Pääruoan kanssa laiskottelin ja tein sen uunissa: possun sisäfileetä, muusia ja ranskalaisittain 90min minimissään karamelisoitua sipulikastiketta.
Jälkiruoaksi vadelma-kermakakkua.
Hyvin perinteisellä menuulla menin.
Sori jos selvitin liikaa, pidän ruoanlaitosta! 😍
Voi ei!
Alatko minulle sukulaiseksi myös? Kuolisin jos tuollaiseen pöytään pääsisin! Ehkä se keitto vaan oli niin hyvää että sitä ei voinut syömättä?
Ensi kerralla perunalohisosekeittoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän pottuja kuitenkin. Miksi noin vähän? Erikoista. No lohet on kelluneet pinnalla ja ahnehtineet.
No nimenomaan juuri siksi että sitä lohta riittäisi kaikille 😂
No joo että laitanpa 1 perunan per lärvi, niin riittää lohta kaikille?
Ja silti vaan oli pottuja lopuksi jäljellä? 👌
Just tuohan tässä hauskaa olikin!
Varastamistahan se onkin! Olet ihan oikeassa! Olisin kyllä tuossa tilanteessa hihittänyt sinun kanssasi yhdessä! 😂