Onko makkara pilalla heti viimeisen käyttöpäivän jälkeen?
Eli jos tänään on viimeinen käyttöpäivä paketissa, niin onko se huomenna jo pilalla?
Kommentit (14)
Erityisen hyvin uskaltaa, jos pakkaus on avaamaton ja kuosissaan eli kupruile. Ei mitään tapahdu juuri tietyllä hetkellä vuorokauden vaihtuessa, kuitenkaan.
On. Sillä makkaralla on kalenteri ja kello, jotta tietää pilaantua tiettynä päivänä klo 00.01.
Ei pilaannu, jos se pakkaus on ehjä, ja kylmäketju on säilynyt. Olen testannut - tässä taloustilanteessa on pakko yrittää minimoida rahanmenoa - ja nakit säilyvät viikon verran nykyään ihan syömäkelpoisena. HK:n sininen ainakin neljä päivää. Muut makkarat siitä väliltä.
Kaukana ovat ne päivät, kun makkara oli limainen ja haiseva jo viikkoa ennen viimeistä käyttöpäivää. Valmistuksen hygienia on parantunut ihan huomattavasti ja varoajat noissa päiväyksissä ovat todella pitkiä.
Mutta AINA kannattaa tarkistaa elintarvikkeen syömäkelpoisuus, olipa päiväystä jäljellä tai olipa se jo ylitetty.
Vierailija kirjoitti:
Ei pilaannu, jos se pakkaus on ehjä, ja kylmäketju on säilynyt. Olen testannut - tässä taloustilanteessa on pakko yrittää minimoida rahanmenoa - ja nakit säilyvät viikon verran nykyään ihan syömäkelpoisena. HK:n sininen ainakin neljä päivää. Muut makkarat siitä väliltä.
Kaukana ovat ne päivät, kun makkara oli limainen ja haiseva jo viikkoa ennen viimeistä käyttöpäivää. Valmistuksen hygienia on parantunut ihan huomattavasti ja varoajat noissa päiväyksissä ovat todella pitkiä.
Mutta AINA kannattaa tarkistaa elintarvikkeen syömäkelpoisuus, olipa päiväystä jäljellä tai olipa se jo ylitetty.
Vieläkin jos avaa grillimakkarapaketin ja syö siitä puolet, ne loput ovat parin päivän päästä limaisia vaikka vkp:hen olisi aikaa pari päivää. Tämä on näitä pientalouksien vakioriesoja. Yleensä teen niistä lopuista soppaa tai kastiketta, mutta aina ei kerkeä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pilaannu, jos se pakkaus on ehjä, ja kylmäketju on säilynyt. Olen testannut - tässä taloustilanteessa on pakko yrittää minimoida rahanmenoa - ja nakit säilyvät viikon verran nykyään ihan syömäkelpoisena. HK:n sininen ainakin neljä päivää. Muut makkarat siitä väliltä.
Kaukana ovat ne päivät, kun makkara oli limainen ja haiseva jo viikkoa ennen viimeistä käyttöpäivää. Valmistuksen hygienia on parantunut ihan huomattavasti ja varoajat noissa päiväyksissä ovat todella pitkiä.
Mutta AINA kannattaa tarkistaa elintarvikkeen syömäkelpoisuus, olipa päiväystä jäljellä tai olipa se jo ylitetty.
Vieläkin jos avaa grillimakkarapaketin ja syö siitä puolet, ne loput ovat parin päivän päästä limaisia vaikka vkp:hen olisi aikaa pari päivää. Tämä on näitä pientalouksien vakioriesoja. Yleensä teen niistä lopuista soppaa tai kastiketta, mutta aina ei kerkeä.
Meillä mies syö kaksi grillimakkaraa viikossa joten avattu paketti käytetään loppuun seuraavalla viikolla eikä ole ikinä ollut huonoa makkaraa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pilaannu, jos se pakkaus on ehjä, ja kylmäketju on säilynyt. Olen testannut - tässä taloustilanteessa on pakko yrittää minimoida rahanmenoa - ja nakit säilyvät viikon verran nykyään ihan syömäkelpoisena. HK:n sininen ainakin neljä päivää. Muut makkarat siitä väliltä.
Kaukana ovat ne päivät, kun makkara oli limainen ja haiseva jo viikkoa ennen viimeistä käyttöpäivää. Valmistuksen hygienia on parantunut ihan huomattavasti ja varoajat noissa päiväyksissä ovat todella pitkiä.
Mutta AINA kannattaa tarkistaa elintarvikkeen syömäkelpoisuus, olipa päiväystä jäljellä tai olipa se jo ylitetty.
Vieläkin jos avaa grillimakkarapaketin ja syö siitä puolet, ne loput ovat parin päivän päästä limaisia vaikka vkp:hen olisi aikaa pari päivää. Tämä on näitä pientalouksien vakioriesoja. Yleensä teen niistä lopuista soppaa tai kastiketta, mutta aina ei kerkeä.
Meillä mies syö kaksi grillimakkaraa viikossa joten avattu paketti käytetään loppuun seuraavalla viikolla eikä ole ikinä ollut huonoa makkaraa.
Eli miehesi vain syö, sinulla itselläsi siis ei ole mitään aavistusta missä kunnossa ne loput makkarat ovat:)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pilaannu, jos se pakkaus on ehjä, ja kylmäketju on säilynyt. Olen testannut - tässä taloustilanteessa on pakko yrittää minimoida rahanmenoa - ja nakit säilyvät viikon verran nykyään ihan syömäkelpoisena. HK:n sininen ainakin neljä päivää. Muut makkarat siitä väliltä.
Kaukana ovat ne päivät, kun makkara oli limainen ja haiseva jo viikkoa ennen viimeistä käyttöpäivää. Valmistuksen hygienia on parantunut ihan huomattavasti ja varoajat noissa päiväyksissä ovat todella pitkiä.
Mutta AINA kannattaa tarkistaa elintarvikkeen syömäkelpoisuus, olipa päiväystä jäljellä tai olipa se jo ylitetty.
Vieläkin jos avaa grillimakkarapaketin ja syö siitä puolet, ne loput ovat parin päivän päästä limaisia vaikka vkp:hen olisi aikaa pari päivää. Tämä on näitä pientalouksien vakioriesoja. Yleensä teen niistä lopuista soppaa tai kastiketta, mutta aina ei kerkeä.
Meillä mies syö kaksi grillimakkaraa viikossa joten avattu paketti käytetään loppuun seuraavalla viikolla eikä ole ikinä ollut huonoa makkaraa.
Miksi syö vain noin vähän? Oletko ruokanatsi, joka ei anna miehen syödä enempää?
Söin vahingossa 18 päivää viimeisen käyttöpäivän jälkeen olleita nakkeja. Ei tullut mitään oireita. Ei ne haissu pahalle eikä maustakaan huomannut että olisivat olleet pilalla.
Nyt lähtee makkarakeittoon HK:n sininen, jonka sain leipäjonosta10 päivää sitten. Testamentti on laadittu valmiiksi.
On pilalla heti. Makkara katsoo kelloa ja kalenteria ja heti 00.00 kun vuorokausi vaihtuu, menee pilalle.
Vierailija kirjoitti:
On. Sillä makkaralla on kalenteri ja kello, jotta tietää pilaantua tiettynä päivänä klo 00.01.
😂🤣
Makkara menee pilalle ennen kaikkea koska sen bakteerimäärä kasvaa koko ajan, ja bakteerien sekä niiden tuottamien toksiinien syöminen voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
Jos sitä makkaraa olisi syömässä alle kouluikäinen lapsi, vanhus, tai joku joka olisi sairautensa takia altis ruokamyrkytykselle, niin silloin kannattaa pelata varman päälle ja olla syömättä viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Jos taas syömässä on terve aikuinen, niin silloin sen uskaltaa kyllä syödä vielä yhden päivän myöhemminkin sillä mielellä että terve aikuinen kestää pikkaisen enemmän saamatta ruokamyrkytystä.