Tilli mielletään kalaruokien mausteeksi. Voiko sitä muuhun käyttää?
Kommentit (12)
Perunat, varsinkin uudet. Katkarapuruuat ja ravut. Nuo nyt ensimmäisenä tulee kalan lisäksi mieleen.
TIllivodka on hyvää. Pullolliseen kossua puoli nippua tilliä vuorokaudeksi. Sitten siivilöidään tilli pois ja juodaan.
Tilli sopii parhaiten lihan mausteeksi. Esimerkiksi tilliliha on hyvää.
Sopii ainakin nakkikeittoon.
Mulla on iso purkki kuivattua tilliä kun joskus Tokmannilta ostin, koska syön melkein vaan kalaruokia. Kun ei se tyhjene millään, niin ripottelen myös salaatteihin, perunaruokiin, muihin vihanneksiin ja nakkisoppaan, niihin on sopinut.
Ei tee ripaus tilliä pahaa ruskeakastikkeessakaan.
Kurkkusäilykkeisiin. Varmaan muihinkin säilykkeisiin.
Sitä voi lisäillä erilaisiin dippikastikkeisiin ja sopii niin erilaisten ruokien kylkeen
Sopii myös punajuuriruokien kanssa.
Esim. punajuuripihvit, vuohenjuusto ja tillipesto on taivaallinen yhdistelmä.
Voihan sitä käyttää vaikka mihin perunasalaatista tsatsikiin tai vaikka tehdä kanaa sitruuna-tillikastikkeessa
Vierailija kirjoitti:
TIllivodka on hyvää. Pullolliseen kossua puoli nippua tilliä vuorokaudeksi. Sitten siivilöidään tilli pois ja juodaan.
Mistä se vodka tähän sitten ilmestyy?
Mä laitan mm. pizzaan.
Keitettyjen perunoiden kanssa sopii perinteisesti.