Laitatko riisiin sekaan voita, jos syöt sitä kanan kanssa ilman kastiketta?
Kommentit (21)
En syö riisiä ja kanaa ilman kastiketta. Joskus kasvisliemikuutio on OK riisissä. Silloin kanan kanssa sekaan kasviksia kuten paprikaa ja tomaattia.
Harvoin on tuollaista komboa ilman kastiketta, mutta jos niin ikävästi pääsee käymään että soossi on loppu, niin kyllä voisilmä menee vallan mainiosti.
Keitä riisi kana/kasvis/lihaliemikuution kanssa mutta laita vettä puolisen desiä enemmän. Ota se puolidesiä talteen ja lisää mausteita + soijakastiketta. Näin saat riisille kastikkeen ettei ole liian kuivaa ja samalla saat maustettua riisin ettei olemautonta.
Ainahan nyt kastike tehdään, jos ei muuta niin kaadan kanan sekaan purkin kermaa.
Oliiviöljyä ja soijaa laitan. En harrasta rasvaisia kermoja ja juustoja sisältäviä kastikkeita, joissa kovaa rasvaa, kuten myös voissa.
Mitä helvettiä, tavallista riisiä sekä kuivaa kanaa ilman mitään lisukkeita? Mikä köyhän 18 vee opiskelijan kokkikerho tässä ketjussa oikein kokoontuu?
Vierailija kirjoitti:
Ainahan nyt kastike tehdään, jos ei muuta niin kaadan kanan sekaan purkin kermaa.
Jos yksin ollessa keitän riisiä tai makaroonia niin laitan vaan voita.
Mulle nuo on pikaruokia, normaali ruoka sisältää perunaa ja paistia tai kastiketta 
Aivan ihanan kylmän kastikkeen saa turkkilaisesta jugurtista ja valkosipulista. Vähän suolaa ja avot, loistava kastike on valmis.
🇺🇦🇮🇱
Riisi ja voi menee ilman kanaakin. Ylipäätään kaikk, missä on voita, maistuu hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Mitä helvettiä, tavallista riisiä sekä kuivaa kanaa ilman mitään lisukkeita? Mikä köyhän 18 vee opiskelijan kokkikerho tässä ketjussa oikein kokoontuu?
Jos muuten osaisit/pystyisit grillaamaan kanan niin mitä kastiketta teet?
Kaffebulla kirjoitti:
Aivan ihanan kylmän kastikkeen saa turkkilaisesta jugurtista ja valkosipulista. Vähän suolaa ja avot, loistava kastike on valmis.
Mikäs ihana se on jos minä sitten oksennan sen valkosipuli mössön?
Se riisihän on kuivaa jos keitätä sen kuivaksi. Eikö ole edes soijapulloa kotona?
Kanan teen yleensä uunivuoassa ja laitan sinne pohjalle herkkusieniä ja paprikaa. Laitan riisin päälle sitä kananrasvan ja sieni-paprika lientä. Hyvää on 😋
Laitan voita ja suolaa aina, on niin hyvää etenkin kylmänä, sitä paranee syödä paljaaltaan.
En syö kanaa.
Mutta voisihan tuossa tai vastaavassa liha/kasvis+riisiateriassa voikin toimia. Itse yleensä käytän joko soijakastiketta tai jotain sweet chilikastiketta tai vastaavaa mitä kaapista löytyy, jollein ole oikeaa kastiketta.se mun kastike on ylrensä joko tartartyyppinen kermaviilikastike tai aioli.
Mä lorottelen keitinveteen suolan (reilusti) ison lirauksen ruokaöljyä (rypsiöljyä tai aurinkukkaöljyä kun en tykkää oliiviöljyn mausta) niin ei tule kuivaa riisiä, mutta se vähän sitä lopputulosta tietenkin puurouttaa, tulee tahmaisempi lopputulos eikä semmoista niin irtonaista.
Tässä asiassa vähän oikaisen, ettei tule niin paljon tiskiä. Turkkilainen mieheni huuhtoo ensin riisin siivilässä kylmällä vedellä, sitten laittaa paksupohjaiseen kattilaan reilusti öljyä ja kaataa huuhdotun riisin miedolla lämmöllä öljyn sekaan kuullottumaan, kunnes riisinjyvät on imeneet öljyä. Sitten toisessa kattilassa keitetty kiehuva vesi sinne öljy-riisikattilaan. Suolaa tietysti sinnekin perään, voi laittaa muitakin mausteita jos tykkää. Me ollaan tykätty ripauksesta jauhettua maustepippuria tai valkopippuria. Joskus laitettu kasvisliemikuutiokin lisäksi.
Mutta tuo öljy takaa sen ettei tule kuivaa.
Nyt jo aikuinen poikanikin muistelee, että kouluruokailussa muinoin riisi oli aina kuivaa ja mautonta, kun kotona tehtiin eri tavalla.
Auringonkukkaöljyä ja Kikkoman soijaa.
Oliiviöljyä.