milloin pitää ottaa kinkku sulamaan?
meillä siis 6kg luuton kinkku, kuinka monta päivää ennen paistamista pitää ottaa sulamaan, onko parempi sulattaa huoneenlämmössä vai jääkaapissa?
..joka joulu tätä joutuu kysymään, kun ei muista :).
Kommentit (5)
nyt jo pitää ottaa sulamaan jääkaappiin? olipa hyvä että juuri tänään kysyin tätä.
aamuyöllä klo 4. Riittääkö sittenkään tuo sulatusaika?
Nyt kinkku sulamaan
Jos nappaat kinkun joulupöytään kaupan pakastealtaasta, nyt on hyvä hetki miettiä, milloin sen sulatus on syytä aloittaa.
Jäinen kinkku sulatetaan hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä. Iso pakastekinkku kannattaa hankkia hyvissä ajoin, koska sulattamiseen kuluu aikaa. Kun kinkku on sulanut, ota se ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön.
Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on noin 8 ¿ 10 astetta uuniin laitettaessa. Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa.
Koska on ajoissa?
* Iso kinkku (noin 10 kg) sulaa 3 ¿ 5 vuorokaudessa
* Keskikokoinen (noin 6 kg) 2 ¿ 3 vuorokaudessa
* Kinkkurulla 1 ¿ 2 vuorokaudessa.
6.3kg kinkun sulamaan jääkaappiin huomenna aamulla ja lauantaina aamupäivällä huoneen lämpöön. Kinkun laitan uuniin lauantai-sunnuntai yönä ehkä klo 2.00.
mulla 6kilon juhlakinkku ja otin sen äsken sulamaan,paistan sen jo tosin la-aamulla