Sianlihasuikaleet ruokaa?
Olen aloitteleva lihansyöjä ja ostin sianlihasuikaleita Peking beef ruokaa varten. Se on hurjan hyvää. Nyt kysyisinkin mitä muuta noista sianlihasuikaleista voi tehdä?
Kommentit (13)
Porvoossa sianlihakin on nautaa eli beef
Niistä saa oikein hyvän pippurisen kermakastikkeen. Joka sitten syödän keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.
Tuolla jääkaapissa tuo sianliha kököttää. Olisi kiva löytää hyvä ohje.
Joo beef on nautaa, aloitteleva iihansyöjä meni ja osti possua. Ap
Sianlihakastiketta eri muodoissaan, tai wokkia jne.
Paistat sipulin kanssa, tilkka vettä ja haudutus. Lopuksi kermaa sekaan ja kuumennus. Kastikkeen teon alussa olet laittanut perunat tms kypsymään. Kun lisuke on kypsää, kastikkeesikin on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Paistat sipulin kanssa, tilkka vettä ja haudutus. Lopuksi kermaa sekaan ja kuumennus. Kastikkeen teon alussa olet laittanut perunat tms kypsymään. Kun lisuke on kypsää, kastikkeesikin on valmis.
Ihan ok, kunhan jättää sipulin, perunan ja kerman pois.
Possupata
600g perunaa (ei jauhoista sorttia, jotain muuta)
400g porsaansuikaleita (300g riittää myös)
2 isoa sipulia
3 isoa porkkanaa
1l vettä
3 kasvisliemikuutiota
Suolaa
Pippuria
1. Pilko sipulit ja ruskista ne possujen kanssa kattilassa. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Peruna imee suolaa, joten suolaa saa laittaa omasta mielestään melkein liikaakin.
2. Kaada mukaan puolet vedestä ja lisää puolet kasvisliemikuutioista. Anna poreilla kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Sillä aikaa:
3. Pese ja kuori perunat ja porkkanat.
4. Paloittele perunat ja porkkanat, sopivan suupalan kokoisiksi paloiksi. Kunhan ovat suunnilleen saman kokoisia.
5. Kun pata on porissut puoli tuntia, lisää perunat ja pokkanat, loput vedet ja loput kasvisliemikuutiot.
6. Anna hautua poreillen kannen alla noin 45min. Käy välillä kääntelemssä ja tarkistamassa, että vettä on riittävästi.
Punainen possucurry
n.500 g possun suikaleita
1–2 rkl öljyä
1 sipuli
1/2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl punaista currytahnaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
3 kevätsipulinvartta
Lisäksi
Itämaista riisisekoitusta
Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla rasvassa. Vähennä lämpöä ja kuullota myös hienonnettu sipuli sekä valkosipuli.
Lisää suola, currytahna ja kookosmaito. Currytahna on tulista, joten lisää sitä halutessasi pienempi tai suurempi määrä. Sekoita tasaiseksi ja hauduta kastiketta kannen alla noin 30 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle suikaloitu kevätsipuli.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa punainen currykastike riisin kanssa.
Eivät ole, vaan teurasjätettä. (Vastauksena otsikkosi kysymykseen)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paistat sipulin kanssa, tilkka vettä ja haudutus. Lopuksi kermaa sekaan ja kuumennus. Kastikkeen teon alussa olet laittanut perunat tms kypsymään. Kun lisuke on kypsää, kastikkeesikin on valmis.
Ihan ok, kunhan jättää sipulin, perunan ja kerman pois.
Hyi hele, pelkkää potsia ja vettä. Johan on sulla köyhät herkut.
Sianliha on koirille sopivaa ruokaa.
Up