Käytiin hienossa ravintolassa illallisella ja ihan uskomattomia nuo annokset pieniä!!
Alkupalaksi tilasin jättikatksrapuja mauste voissa ja leipää.
Sain neljä pyyhkekumin kokoista rapua pienessä tilkassa kastiketta sekä pienen leivän kannikan.
Pääruoka:
Jotain kahden lajin pääruokaa. Seuralainen ehdotti.
Aluksi sain pienen lautasellisen jossa oli keskellä jokin epämääräinen limainen klöntti jonka päällä oli siirappiraitoja ja jotain porkkana raasteen paloja.
En muista edes, että mitä se oli.
Pääruan kakkos osa taas pieni lautasellinen jotain kalaa ehkä 100-150g.
Reunalla vähän kasviksia ja ehkä jopa pottua. En oikein erottanut.
Ateria oli siinä. Älyttömästi paloi rahaa, sain kivoja maisteluelämyksiä, mutta tuntui ihan siltä, kuin ei olisi syönyt mitään.
Pärjääkö joku tuollaisella oikeasti?
Kommentit (53)
Me on jouduttu menemään Hesburgerin kautta kotiin kun on syöty illallista fine dining-paikassa. Ja ihan normaalipainoisia ollaan.
Kyllä pitää melkoinen suursyömäri olla jos tuosta määrästä jää nälkä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä pitää melkoinen suursyömäri olla jos tuosta määrästä jää nälkä.
Mä olen ainakin sitten suursyömäri.
Sattuipa kerran eräässä firmassa seuraavaa. Vuosi oli mennyt hyvin ja isopomo halusi palkita työntekijänsä viemällä heidät syömään. Paikaksi oli valinnut kalliin ja hienon paikan.
Annokset tuotiin pöytään, hämmästys oli suuri syöjillä. Alkukeittoa nuken kulhollinen. Pääruoaksi lautasilla jotakin vihreää vaahtoa, pari ohutta porkkana lastua ristissä ja ruohosipulia varsi tai pari, pieni orpo kalanpalanen. Tässä vaiheessa rohkein työntekijä oikeasti kirosi ja sanoi tarjoilijalle tuo nyt perunoita ja leipää edes. Saatiinhan niitä ja nälkä lähti. Tarjoilija oli jotenkin yrmy lopun aikaa. Kahviin päättyi syömingit. Koskaan isopomo ei palannut asiaan.
Noloa tai ei, syömään oli tultu ei näykkimään.
Jatkossa sitten käyt ABC:lla kuten tähänkin asti.
Kyllähän noissakin on paljon sellaista "keisarin uudet vaatteet " meininkiä.
Olen syönyt fine dining-paikoissa ihan ähkyyn, mutta ne oli 7 ja 9 ruokalajin menuut ja viinipaketit.
Toisille nyt vaan sopii paremmin se ABCn noutopöytä pakissa levänneine nötköttilihoineen.
Minkälainen ruuan kulutus on, jos illallisella pitää syödä yli 1000 kcal annoksia?
Aamupala 500
Lounas 700
Välipala 500
Illallinen 800kcal
Kas. Onkin jo syöty 2500kcal - mikä riittää hyvin kaikille paitsi nuorille raksatyöntekijöille, jotka kantaa tavaraa työkseen.
Hirveää. Juuri tuon takia jotkut perusrossot yms. ovat turvallinen vaihtoehto.
Olisi hyvin ikävä kokemus lähteä ravintolasta nälkäisenä (jos ei halua maksaa itseään kipeäksi useista ruokalajeista).
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Itse en yleensä syö näissä paikoissa sen takia, että tulen liian täyteen ja tulee huono olo. Kuuden ruokalajin ateria viineineen on todella, todella täyttävä vaikka yrittäisi aterioida kuinka hitaasti. Huomaa kyllä kirjoituksista, ketkä syövät jotain spagettia lumilapiolla.
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt fine dining-paikoissa ihan ähkyyn, mutta ne oli 7 ja 9 ruokalajin menuut ja viinipaketit.
Toisille nyt vaan sopii paremmin se ABCn noutopöytä pakissa levänneine nötköttilihoineen.
Miksi tää vedetään aina ääripäihin..on tullut näissä fine dining paikoissa aikanaan käyty ja nautittu tästä hiukan wannabe setistä. Nykyään menen mieluummin kotoisaan bistroon(joita suomessa on valitettavan vähän) ja nautin hyvästä ruuasta, rennosta palvelusta eikä lasku ala myöskään yskittämään. Vaahto ja savustus ja fermentointikikkailut tuli nähty :)
Niimpä. Miksei noissa kalleissa ravintolassa saa kunnon mättöannoksia vaikka rahastavat muutenkin paljon?
Lounasbuffeteissa tai ylipäätään ravintoloiden lounaslistoilla on paras hinta-laatusuhde, enkä nyt edes tarkoita mitään Raxia. Lounasaikaan ravintolassa on lounasannoksia halvempaan hintaan ja usein hintaan kuuluu myös salaattipöytä, jossa on muutakin kuin vihreää salaattia, tomaattia ja kurkkua, kahvi ja juomaksi vesi. Nämä lounasannokset ovat ehkä jopa isompia kuin listan annokset.
Kyllä tavallisen ihmiseen normaaliin annokseen kuuluu niin paljon ruokaa, että syömisen jälkeen pitää turauttaa makea pieru ja mennä nukkumaan.
Ravintoloissa katteet on isoja. Se annoksen tekeminen maksaa oikeesti noin 3 euroa mutta siitä pyydetään yli 30 euroa. Olen ollut ravintolassa töissä.
Oletetaan että ei omista sitä ravintolaa vaan on vuokralla. Vuokrat voi olla 2000 euroa. Siihen nähden pitää myydä aika monta annosta ruokaa ja siksi sen annokset tehdään halvalla ja myydään 10 kertaisella hinnalla. Kun ravintolan kokit ja työntekijöiden pitää saada palkkaakin 1500-2000 euroa niin annoksia pitää myydä 50 päivässä että ravintola pysyy pystyssä.
Ateriakoot kuuluukin olla pieniä. Yksi syy ihmisten lihomiseen onkin se, että syödään kerralla liian suuria ruoka-annoksia.
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen ruuan kulutus on, jos illallisella pitää syödä yli 1000 kcal annoksia?
Aamupala 500
Lounas 700
Välipala 500
Illallinen 800kcal
Kas. Onkin jo syöty 2500kcal - mikä riittää hyvin kaikille paitsi nuorille raksatyöntekijöille, jotka kantaa tavaraa työkseen.
Aamupala 0 kcal
Lounas 800 kcal
Välipala 0kcal
Illallinen 1500 kcal
Yht. 2300 kcal, vastaa vähintään kulutusta. Fyysinen työ. Suolisto saa lepoaikaa, kun yöpaasto on reilusti yli 12 h.
Ei sillä, osaan selvittää fine dining -paikoissa, mikä on suositeltu annosmäärä ja myös, mitä annokset sisältävät, ettei tarvitse ihmetellä jotain ns. limaklönttiä ap:n tapaan.
Hmm, noissa fine dining -paikoissa syödään normaalisti se 4-5 ruokalajia (alkupala, keitto, pääruoka tai pääruuat, jälkiruoka) toki yksittäiset annokset ei varmaankaan riitä tyydyttämään nälkää.
Tietääkseni en ole mikään älyttömän pieniruokainen, mutta kyllä noi ovat riittäviä olleet. Eipä se syömisen idea ole kiskoa itseään mihinkään ähkypisteeseen ja kuten mainitsit, noissa makumaailma on monesti ihan eri luokkaa kun jossain Rosson bulkkipastassa, mitä tulee pöytään ämpärillinen.