Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Porkkanalaatikon ohjetta kaipailen..

13.12.2006 |

Joku hyväksi todettu ohje olisi tarpeen. Kiitän jo valmiiksi :)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
14.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

1,5kg kuorittuja porkkanoita

1,5dl kuohukermaa

0,75dl korppujauhoja

1dl siirappia

2tl suolaa

0,5tl jauhettua valkopippuria

3 kananmunaa

litran riisipuuro



Keitä ja soseuta porkkanat (sauvasekoittimella käy näppärimmin)

Lisää soseeseen sauvasekoittimella sekoittaen muut ainekset paitsi riisipuuro.

Riisipuuro lisätään sitten puuhaarukalla sekoittaen massan joukkoon.



Laita massa voideltuihin vuokiin, pinnalle korppujauhoja, siirappiraitoja ja voinokareita.

Paistellaan 175 asteessa noin 1,5 tuntia



Itse oon käyttänyt alumiinivuokia koska teen aina paria viikkoa ennen joulua laatikot ja tästä määrästä tulee 4 0,85 litran laatikkoa.

Jos haluaa niin massaan voi lisätä ripauksen jauhettua muskottipähkinää mutta meillä ainakaan ei kukaan pidä sen mausta.



Samalla ohjeella teen muuten myös lanttulaatikon, jolloin vain riisipuuro jätetään pois.

Vierailija
2/5 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanalaatikko



1 kg porkkanoita

1,5 dl kermaa

3/4 dl mannasuurimoita

1 tl suolaa

1/4 tl muskottipähkinää

1 dl keitinlientä



1. Keitä porkkanat kypsiksi.

2. Soseuta.

3. Lisää soseeseen muut aineet.

4. Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanalaatikko



1 ltr maitoon keitettyä riisi- tai ohrasuurimopuuroa

2 munaa

suolaa

valkopippuria

n. 500 g porkkanoita raasteena

korppujauhetta, voi tai margariininokareita



Sekoita puuron joukkoon munat, mausteet ja raastetut porkkanat. Pane voideltuihin vuokiin. Tasoita pinta. Ripota sille korppujauhetta ja voinokareita. Paista 175 reilu tunti. Lisä makua saat lisäämällä omia lempimausteita tai lisäämällä vaikka homejuustoa.



Tämä on tosi vanha ohje ja sillä olen nyt tehnyt pari kertaa. On kevyttä ja hyvää!

Vierailija
4/5 |
18.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

hieman erilainen kuin nuo muut



Eli kattilaan kuoritut ja paloitellut porkkanat ja vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät. Keitetään kypsiksi ja soseutetaan liemineen päivineen (sosemyllyllä tulee paras lopputulos).



Soseen sekaan laitetaan mannasuurimoita (5 kg porkkanoita ja taisi mennä n. 3 dl tummia mannasuurimoita). Mausteina valkopippuri ja muskottia. Lisäksi laitetaan suolaa ja siirappia maun mukaan.



Jos haluaa maidottoman niin mannaryynejä laitetaan vähemmän, jos taas maitoa/kermaa saa olla, niin sitten paistettaessa lisätään kerma. Laatikon voi pakastaa ennen paistamistakin. Jos pakastaa niin sulatus/valmistus tapahtuu näin: vuoka kylmään uuniin, uuni lämpiämään 200 asteeseen ja lisätään neste tarvittaessa. Sekoitetaan kun laatikko on sulanut... jos käyttää alumiinivuokia, niin vuoan voi laittaa kuumaankin uuniin, mutta keraaminen vuoka ei sellaista käsittelyä oikein kestä. n. 1,5 litraisen laatikon kypsyminen pakasteesta kestää n. 2 tuntia.

Vierailija
5/5 |
18.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kuusi kolme