Riisiä jää aina yli.
Kommentit (45)
Mul on ihan sama. Yksin elävän talous. Yritän keittää yhden hengen annoksen. Silti jää yli.
Parempi aina vähän liikaa kuin liian vähän.
Paketissa oleva ohjeellinen riisin määrä on ylimitoitettu. Tee ensi kerralla kahdelle tai kolmelle, vaikka syöjiä olisi neljä.
Syön seuraavana päivänä. VOi tunkea melkein mihin vaan lisukkeeksi.
Niin mullakin. Teen ruokaa aina mutulla enkä mittaile. Riisin kanssa menee kuitenkin ihan överiksi.
Paistettu pinaattiriisi on hyvää.
Paistettu riisi. Jos haluaa oikein kokata, niin väännä pasteijoita.
Vierailija kirjoitti:
Mul on ihan sama. Yksin elävän talous. Yritän keittää yhden hengen annoksen. Silti jää yli.
Jaa. 1 hengen talous täälläkin ja keitän aina riisiä sen verran, että sitä on valmiina seuraavallekin päivälle.
Sama juttu perunoiden kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Mul on ihan sama. Yksin elävän talous. Yritän keittää yhden hengen annoksen. Silti jää yli.
Kun minä keitän riisiä, pastaa tms. vain itselleni, katson pakkauksen kyljestä, kuinka paljon suositellaan yhdelle ruokailijalle, ja keitän puolet siitä määrästä. Juuri sopivasti minulle.
Koko perheelle (6 ihmistä) keitän 3-4 hengelle "tarkoitetun" annoksen, riippuen ateriakokonaisuudesta ja siitä, mitä olemme tehneet ennen ateriaa.
Täytettyjä paprikoita. Täytettyjä tomaatteja
Riisinjämiä voi pakastaa kunnes on tarpeeksi seuraavaan ateriaan.
Keitettyä riisiä ei muuten kannata säilyttää kovin pitkään, se pilaantuu helposti, vaikkei moni usko. Pari päivää jääkaapissa on maksimi. Sitä voi käyttää vaikka keittoihin tai leivontaan, rieskoja tms.. Riisiä voi myös paistaa ja lisätä sipulia, chiliä, valkosipulia, kanaa tai vaikka katkarapuja.
Itse teen joskus riisi-tonnikakamössöä, ei kuulosta houkuttelevalta, mutta maistuu minulle.
Minä syön aina ylimääräisen pois.
Vierailija kirjoitti:
Olet huono kokki.
Mistä tiedät ap:n koulutuksen/ammatin?
Eikös päiväysvanhasta riisistä saa jonkun loistartunnan...?
Vierailija kirjoitti:
Keitettyä riisiä ei muuten kannata säilyttää kovin pitkään, se pilaantuu helposti, vaikkei moni usko. Pari päivää jääkaapissa on maksimi. Sitä voi käyttää vaikka keittoihin tai leivontaan, rieskoja tms.. Riisiä voi myös paistaa ja lisätä sipulia, chiliä, valkosipulia, kanaa tai vaikka katkarapuja.
Itse teen joskus riisi-tonnikakamössöä, ei kuulosta houkuttelevalta, mutta maistuu minulle.
Kaupan hyllystä löytyy valmisruokia vaikka millä mitalla joissa on kypsennettyä riisiä. Samoin riisipiirakoita ja vaikka mitä pasteijoita.
Eikä tasan varmasti ole kaikki samana päivänä valmistettuja! Kyllä se riisi vanhaksi menee ja pilaantuu, mutta kannattaa nyt joku järkin senkin kanssa säilyttää. Pari päivää jääkaapissa on ihan ok. Kunhan sen jäähdyttää melko nopeasti eikä jätä tuntikausiksi lämpimänä pöydälle muhimaan.
Vierailija kirjoitti:
Eikös päiväysvanhasta riisistä saa jonkun loistartunnan...?
Melkoisia superpöpöjä saa olla jos ne säilyy hengissä 15 minuuttia kiehuvassa vedessä. Vastavalmis riisi on täysin steriiliä. Keittämisen jälkeen siinä ei takuulla ole ensimmäistäkään elävää bakteeria tai loiseläintä.
Paistettua riisiä. Esim nasi goreng.