Paras itsetehty kasvislevite leivälle
Tympii leikkelemakkarat, joten jos on antaa joku herkullinen kasvispohjainen leviteresepti, otetaan kiitoksella vastaan.
Kommentit (7)
Oikea voi. Terveellisen. Aivot tarv myös rasvaa.
keitetty porkkanavalkosipulimuhennos.
Teen hummusta ja pestoa. Nyt jääkaapissa on purkillinen punajuuri-porkkana-aurinkokuivattu tomaatti- hummusta, oikein hyvää. Siinä on myös sitä ekan vastaajan kaipaamaa rasvaa, oliiviöljyn muodossa. Seassa tietenkin valkosipulia!
Sitä ennen tein pestoa retiisinnaateista, hasselpähkinämuruista (niitä on minulla pussillinen pakastimessa, ostin kun sain halvalla, niin aina), säilykechileistä, salaatinlehdistä ja oliiveista (taisi olla 4 kpl, purkinloppu), öljynä oliiviöljy ja happona etikkasäilykkeiden liemi, sitruunamehu olisi parempaa, sitä ei nyt ollut kotona. Tähän laitoin valkosipulin lehtiä ison kourallisen, kun niitä nyt on saatavilla kasvimaalla. Seuraavalla kerralla teen noista itusilmuista pestoa, kun niitä tuli taas aikamoinen läjä.
Käytän leivän päällä usein ihan vaan hyvää oliiviöljyä, cashewpähkinätahnaa tai tahinia.
Hummus on kikhernetahnaa. Vai sanotaanko kaikkia kasvistahnoja hummukseksi?
Kaksi punaista paprikaa, kolme tomaattia, keskikokoinen sipuli, kaksi valkosipulinkynttä paloiteltu pieniksi. Tuoretta sellerinoksaa, persiljaa ja lipstikkaa saksilla pieneksi. Vähän oliiviöljyä pannulle ja pienellä liekillä muhimaan. Lisätään suolaa, pippuria ja chilipulveria maun mukaan. Annetaan muhia kunnes paprikat ja tomaatit pehmeitä. Voi syödä lämpimänä tai kylmänä. Voi laittaa omia mausteitaan lisäksi. Tätä olen nauttinut leivän päällä jo vuosia ilman mitään levitteitä kuten oivariinia tms. Säilyy myös jääkaapissa tupperissa muutaman päivän.
Aurinkokuivattuja tomaatteja silppuriin tai tehosekoittimeen ja sitten sitä tahnaa leivälle.