Tiedättekö miten saa keitettyä munat niin että kuoret irtoavat helposti.
Toimii ihan joka kerran, ja kaikenikäisillä munilla.
Kommentit (40)
Vierailija kirjoitti:
Se, että teet reiän munan päähän.
Ei tarvita reikiä.
Laitan kylmään veteen ja vähän suolaa päälle.
Ainakin niin, että kopauttaa sieltä munan alaosasta sen nahan irti vaikka lusikalla ennenku keittää, mutta ei siis saa rikkoa vaan napauttaa lusikalla, sen kuulee kyllä kun irtoaa.
Laitan kiehuvaan veteen ja sieltä suoraan kylmään veteen. Ei ole yleensä ongelmia.
Jossain oli, että keittämisen jälkeen kaadetaan kiehuva vesi pois ja annetaan munien jäähtyä hieman ilman vettä ja sitten jääkylmävesi päälle. Jonkin ajan päästä kuori irtoaa vaivatta.
Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.
Munat kannattaa laittaa veteen vasta kun se kiehuu, ja jäähdyttää keittämisen jälkeen hyvin, tallöin kuori irtoaa helpommin.
Vierailija kirjoitti:
Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.
Ei muuten riitä tuoreille munille.
Vierailija kirjoitti:
Jossain oli, että keittämisen jälkeen kaadetaan kiehuva vesi pois ja annetaan munien jäähtyä hieman ilman vettä ja sitten jääkylmävesi päälle. Jonkin ajan päästä kuori irtoaa vaivatta.
Tämä on oikea vastaus.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin niin, että kopauttaa sieltä munan alaosasta sen nahan irti vaikka lusikalla ennenku keittää, mutta ei siis saa rikkoa vaan napauttaa lusikalla, sen kuulee kyllä kun irtoaa.
Niin ja sit jos ei halua kuoren paloja ruuan sekaan ni muna pitäisi aina rikkoa tasaista pintaa kohden, eikä esim. Pannun reunaan. Sen voi vaikka pudottaa 15cm korkeudelta lautaselle ni ei leviä, eikä roisku ja aina täydellinen halkeama.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.
Ei muuten riitä tuoreille munille.
Siis puristatko ne suoraan kanasta kattilaan vai mitä tarkoitat?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.
Ei muuten riitä tuoreille munille.
Siis puristatko ne suoraan kanasta kattilaan vai mitä tarkoitat?
Näin meillä on opittu. Poooot-pot-pot-plop.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jossain oli, että keittämisen jälkeen kaadetaan kiehuva vesi pois ja annetaan munien jäähtyä hieman ilman vettä ja sitten jääkylmävesi päälle. Jonkin ajan päästä kuori irtoaa vaivatta.
Tämä on oikea vastaus.
No ei ole.
Ne kannattaa kuoria veden alla. Kun vesi pääsee munan kuoren väliin, kuori irtoaa helposti.
Viime aikoina munankuoret ovat olleet sitkeästi kiinni, vaikka säikäytän aina kylmällä vedellä.
Loraus etikkaa keitinveteen on helpottanut ongelmaa. Jotkut sanovat, että teelusikallinen ruokasoodaa auttaa myös, mutta sitä en ole vielä kokeillut.
Painekattilassa. Kuoret irtoavat aina helposti.
Minä keitän kananmunat aina samalla tavalla, ja kuoret irtoavat hyvin.
Munat kylmään veteen, veteen lusikallinen merisuolaa. Vettä sen verran, että vain terävät päät ovat pinnalla. Kansi kiinni ja virta päälle levyyn (minulla on vanhanaikaiset valurautalevyt). Kun vesi kiehuu, virta pois päältä, kiehuminen jatkuu edelleen. 6 min päästä kattila pois liedeltä, kaadan kiehuvan veden pois ja lasken hanasta kylmää vettä päälle, kunnes kattilakin on jäähtynyt. Annan munien olla siinä kylmässä vedessä hetken ja kaadan sen sitten pois.
Se, että teet reiän munan päähän.