Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tiedättekö miten saa keitettyä munat niin että kuoret irtoavat helposti.

Vierailija
08.07.2023 |

Toimii ihan joka kerran, ja kaikenikäisillä munilla.

Kommentit (40)

Vierailija
1/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se, että teet reiän munan päähän.

Vierailija
2/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se, että teet reiän munan päähän.

Ei tarvita reikiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan kylmään veteen ja vähän suolaa päälle. 

Vierailija
4/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munat pitää säikäyttää.

Vierailija
5/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin niin, että kopauttaa sieltä munan alaosasta sen nahan irti vaikka lusikalla ennenku keittää, mutta ei siis saa rikkoa vaan napauttaa lusikalla, sen kuulee kyllä kun irtoaa.

Vierailija
6/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmä vesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan kiehuvaan veteen ja sieltä suoraan kylmään veteen. Ei ole yleensä ongelmia.

Vierailija
8/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain oli, että keittämisen jälkeen kaadetaan kiehuva vesi pois ja annetaan munien jäähtyä hieman ilman vettä ja sitten jääkylmävesi päälle. Jonkin ajan päästä kuori irtoaa vaivatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.

Vierailija
10/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munat kannattaa laittaa veteen vasta kun se kiehuu, ja jäähdyttää keittämisen jälkeen hyvin, tallöin kuori irtoaa helpommin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.

Ei muuten riitä tuoreille munille.

Vierailija
12/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jossain oli, että keittämisen jälkeen kaadetaan kiehuva vesi pois ja annetaan munien jäähtyä hieman ilman vettä ja sitten jääkylmävesi päälle. Jonkin ajan päästä kuori irtoaa vaivatta.

Tämä on oikea vastaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ainakin niin, että kopauttaa sieltä munan alaosasta sen nahan irti vaikka lusikalla ennenku keittää, mutta ei siis saa rikkoa vaan napauttaa lusikalla, sen kuulee kyllä kun irtoaa.

Niin ja sit jos ei halua kuoren paloja ruuan sekaan ni muna pitäisi aina rikkoa tasaista pintaa kohden, eikä esim. Pannun reunaan. Sen voi vaikka pudottaa 15cm korkeudelta lautaselle ni ei leviä, eikä roisku ja aina täydellinen halkeama.

Vierailija
14/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.

Ei muuten riitä tuoreille munille.

Siis puristatko ne suoraan kanasta kattilaan vai mitä tarkoitat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riittänyt ihan että virauttaa heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä.

Ei muuten riitä tuoreille munille.

Siis puristatko ne suoraan kanasta kattilaan vai mitä tarkoitat?

Näin meillä on opittu. Poooot-pot-pot-plop.

Vierailija
16/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jossain oli, että keittämisen jälkeen kaadetaan kiehuva vesi pois ja annetaan munien jäähtyä hieman ilman vettä ja sitten jääkylmävesi päälle. Jonkin ajan päästä kuori irtoaa vaivatta.

Tämä on oikea vastaus.

No ei ole.

Vierailija
17/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne kannattaa kuoria veden alla. Kun vesi pääsee munan kuoren väliin, kuori irtoaa helposti.

Vierailija
18/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime aikoina munankuoret ovat olleet sitkeästi kiinni, vaikka säikäytän aina kylmällä vedellä.

Loraus etikkaa keitinveteen on helpottanut ongelmaa. Jotkut sanovat, että teelusikallinen ruokasoodaa auttaa myös, mutta sitä en ole vielä kokeillut.

Vierailija
19/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Painekattilassa. Kuoret irtoavat aina helposti.

Vierailija
20/40 |
08.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä keitän kananmunat aina samalla tavalla, ja kuoret irtoavat hyvin.

Munat kylmään veteen, veteen lusikallinen merisuolaa. Vettä sen verran, että vain terävät päät ovat pinnalla. Kansi kiinni ja virta päälle levyyn (minulla on vanhanaikaiset valurautalevyt). Kun vesi kiehuu, virta pois päältä, kiehuminen jatkuu edelleen. 6 min päästä kattila pois liedeltä, kaadan kiehuvan veden pois ja lasken hanasta kylmää vettä päälle, kunnes kattilakin on jäähtynyt. Annan munien olla siinä kylmässä vedessä hetken ja kaadan sen sitten pois.