Paras tarjottava kuoharin kanssa kesäjuhlien aloituksessa?
No siinä kysymys - ruokailu myöhemmin eli jotain pikkusuolaista, jotta matkan takaa tulevat jaksavat odottaa yhteistä ruokailua.
Kommentit (17)
Ryynimakkara on aina suosittu ja maistuva ruoka samppanjan kanssa.
Tosi pieniä erilaisia kolmioleipiä, minkä voi melkeinpä yhdellä haukkauksella syödä.
Kenties joku pellillinen suolaista piirakkaa, mistä pieniä neliöitä tarjolle.
Pasteijoita
Vierailija kirjoitti:
Patongista ohuita vinosti leikattuja siivuja ja erilaisia tahnoja ja muita nättejä täytteitä päälle. Ei sotke sormia ja on helppo syödä yhdelläkin kädellä.
Maistuvat kyllä todella limaisille kuoharin kylkeen, ei kiitos.
Täytetyt lohirullat ja täytetyt kesäkurpitsarullat.
Erilaisia antipastoja vaikka hammastikkuihin laitettuna. Juustoja, lihoja, makkaroita, hedelmiä, oliiveja..
Jos ei ole rajoitteisia, niin Skagen.
Uuden sadon vihanneksia ja marjoja esim. uusia porkkanoita, kyssäkaalia, kukkakaalia kurkkua,paprikaa, mansikoita yms. Viipaloi/paloittele ja dipattavaksi hummukseen/dippijuustoon/maustettuun hapankermaan/maustettuun tuorejuustoon. Jos uuden sadon ihanat vihannekset ovat makuina haastavia, niin sitten lisäksi maissilastuja/sipsejä/leipäviipaleita/keksejä.
Minusta kuohuviinin kanssa sopii lähinnä mansikat.
Kyllä on outoja ehdotuksia ihmisillä! Maksalaatikkoa ja sipsejä??
Itse tykkäisin esim. focaccia- tai ciabatta-leivästä, jonka päällä vaikka siivu maukasta juustoa tai italialaista makkaraa tai salamia.
Suomalaisempi vaihtoehto on pienet rapeat leipälastut tai leipäsipsit, joiden päällä tuorejuustoa ja kylmäsavulohta tai ilmakuivattua kinkkua tai vaikka poroa.
Mieti millainen olisi suomalainen tapas.
Vierailija kirjoitti:
Täytetyt lohirullat ja täytetyt kesäkurpitsarullat.
Kesäkurpitsarullat kuulostaa hyvältä. mitä täytteeksi?
Minusta rapea on hyvä! Ja pieni suolainen suupala riittää.
Eli vaikkapa ruissipsi, jolla kylmäsavulohi ja piparjuuritahna, melonipala+prosciuttosiivu tai juusto+oliivi coctailtikussa, jne.
Jotain liian kauan huoneenlämmössä olleita mereneläviä
Vierailija kirjoitti:
Erilaisia antipastoja vaikka hammastikkuihin laitettuna. Juustoja, lihoja, makkaroita, hedelmiä, oliiveja..
Cocktailpaloja varten on kyllä ihan omia nättejä tikkuja.
Patongista ohuita vinosti leikattuja siivuja ja erilaisia tahnoja ja muita nättejä täytteitä päälle. Ei sotke sormia ja on helppo syödä yhdelläkin kädellä.