Apua hapanjuurileivän tekoon!
Teen hapanjuurileipää ekaa kertaa. Olen esimuotoiluvaiheessa, mutta taikinasta ei vaan muotoutunut palloa. Taikina oli lähtökohtaisesti aika löysää, joten jouduin käyttämään aika paljon jauhoja, jotta se ei olisi tarttunut käsiin tai lastaan. Pyörittelin sitä iät ja ajat, kunnes luovutin ja nyt se makaa löllönä päydällä. Tuleekohan siitä vielä syötävää?
Kommentit (4)
Tulee. Anna levätä kulhossa liinan alla tunti, taittele öljytyillä käsillä niin monta kertaa kuin voit ja jätä taas lepäämään.
Toista pari kertaa, vältä kiusausta lisätä liikaa jauhoa.
Taittelu ja lepo.
Vierailija kirjoitti:
Tulee. Anna levätä kulhossa liinan alla tunti, taittele öljytyillä käsillä niin monta kertaa kuin voit ja jätä taas lepäämään.
Toista pari kertaa, vältä kiusausta lisätä liikaa jauhoa.
Taittelu ja lepo.
Kiitti, mä kokeilen tota.
Jos hapanjuurileivonta ei mene ihan kaiken taiteen sääntöjen mukaan niin onneksi yleensä tulee silti ihan hyvä leipä! Tsemppiä!
Aivan ensimmäiseksi ota hapan ilme. Neuvon sitten lisää.