Tietääkö joku avokadoista - mitä teen väärin?
Alkaa ärsyttää jo nuo hedelmät. Olen aiemmin ostanut melko harvoin niitä yksittäisiä valmiiksi kypsytettyjä, jotka ovat melko kalliita ja nyt tuossa keväällä ostin sellaisen pussin jossa oli kuusi avokadoa, melko raakoja vielä, eli piti antaa kypsyä, mutta siinä ekassa pussissa kaikki oli todella hyviä, kaikki tuli käytettyä ja innostuin ostamaan niitä useamminkin, mutta samaa tuuria ei ole enää käynyt. Erikoisin ongelma on kun avokado on kypsynyt joitain päiviä, väri tummentunut ja kannan alla värikin näyttää hyvältä, niin sitten kun halkaisen sen ja yritän erotella puoliskot, niin ne on niin tiukasti kivessä kiinni, että kuori lähtee ensin, ennen kuin saan ne irti toisistaan, tai jos saankin ne irti, niin vaikka väri on keltainen, se on ihan kumimaista se sisus, siihen ei lusikalla edes pysty. Mitä ihmettä, mistä tämä johtuu?
Kommentit (21)
Se että ostat avokadoja on väärin, avokadon suurimmat tuottajamaat tuhoavat valtavasti mehiläisiä myrkyillään ja mehiläiset taas ovat välttämättömät elämälle maapallolla...eli suosimalla avokadon tyyppisiä hedelmiä ja kasviksia tuhoat maapalloa...
Kuulostaa siltä, että ovat vielä liian raakoja.
Eli mistä johtuu se, ettei ne ole sellaisia kermaisia helposti lusikoitavia, vaan kovia? Onko se siis vielä raaka, vai muuten vain huono laatu? Sitten jos annan muiden vielä kypsyä, ne menee sitten helposti yli, eli rusehtaviksi.
-ap
Ne halvat pussiavocadot on aina melkein tuollaisia, kumimaisia ja ensin kovia, sitten pilaantuvat yhtäkkiä. En osta noita enää.
🇺🇦🇮🇱
Avokadoja on eri lajikkeita ja eri tuontimaista.
Ihan sama kuin muissakin hedelmissä: mandariinit, omenat, päärynät, kiiwit, banaanit, jne.
Nyt odotan innolla syksyä, että saan taas syödä kotimasia omenoita, päärynöitä, perunoita ja porkkanoita.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa siltä, että ovat vielä liian raakoja.
Niin, mutta kun en ole siitä ihan varma. Joskus kun olen avannut raa'an avokadon, se on ollut ihan vihertävä vielä, mutta silti helppo avata ja rasvainen. Nämä on jo ihan väriltään keltaisia, mutta ihan kumimaisia.
Vierailija kirjoitti:
Se että ostat avokadoja on väärin, avokadon suurimmat tuottajamaat tuhoavat valtavasti mehiläisiä myrkyillään ja mehiläiset taas ovat välttämättömät elämälle maapallolla...eli suosimalla avokadon tyyppisiä hedelmiä ja kasviksia tuhoat maapalloa...
Joo, tiedän etteivät ole ekologisimpia, mutta niistä saisi hyviä rasvoja. Alan kyllä olla niihin aika kypsynyt.
Vierailija kirjoitti:
Se että ostat avokadoja on väärin, avokadon suurimmat tuottajamaat tuhoavat valtavasti mehiläisiä myrkyillään ja mehiläiset taas ovat välttämättömät elämälle maapallolla...eli suosimalla avokadon tyyppisiä hedelmiä ja kasviksia tuhoat maapalloa...
... ja tuet rikollisuutta.
Etelä-Amerikassa on rikollisjengit ottaneet haltuun avokadoviljemiä.
Vierailija kirjoitti:
Avokadoja on eri lajikkeita ja eri tuontimaista.
Ihan sama kuin muissakin hedelmissä: mandariinit, omenat, päärynät, kiiwit, banaanit, jne.
Nyt odotan innolla syksyä, että saan taas syödä kotimasia omenoita, päärynöitä, perunoita ja porkkanoita.
Nuo on kyllä olleet sitä Haas-lajiketta, mitä ne kalliimmatkin, mutta eivät esikypsytettyjä.
-ap
Ne pussit on ihan perselaatuisia. Aina joko kivikovia tai sitten ruskeita mätiä. Ja hirveän kuituista lihaa.
Onkohan vuodenajalla merkitystä, nyt kesän kynnyksellä ostamani olleet ihan surkeita, mutta maaliskuussa olivat hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Eli mistä johtuu se, ettei ne ole sellaisia kermaisia helposti lusikoitavia, vaan kovia? Onko se siis vielä raaka, vai muuten vain huono laatu? Sitten jos annan muiden vielä kypsyä, ne menee sitten helposti yli, eli rusehtaviksi.
-ap
Joo itellä on käyny sama juttu. Sen avokadon pitää olla pehmeä ostettaessa. Oon ostanu sellasia vähän pehmeitä, niin sisus on kumimaista ja kovaa ja kivi ei irtoa. Raaka vai huono laatu? Ja oon ostanu kovia/raakoja,että kypsyttäisin, mutta ei oo vielä onnistunu--> sisus pehmenee mutta tummuu ja maku on kitkerä. Harvoin sattuu kohdalle sopivan pehmeitä.
Vierailija kirjoitti:
Ne pussit on ihan perselaatuisia. Aina joko kivikovia tai sitten ruskeita mätiä. Ja hirveän kuituista lihaa.
Niin tuntuvat olevan, mutta pari pussia ovat olleet hyviä mitä olen ostanut. Olisivatpa ekat pussit olleet huonoja, niin olisin säästänyt rahaa ja hermoja. Sellainen hyvä avokado sopii niin kivasti vaikka munakkaaseen, tai ihan vaan lusikoitavaksi.
-ap
Kivikovia avokadoja ei kannata ostaa. Ne ei kypsy. Ei millään konstilla.
Avokado on hyvä, kun se myötää hieman kun sitä painaa kevyesti kyljistä.
Nykyään avokadoja saa kivaan hintaan.
Ei muuta kuin tekemään guacamolea!
Niiden pitäisi olla puolet halvempia, kun ne tuntuu olevan joka kerta kuin ostaisi sian säkissä, ikinä ei voi olla varma mitä saa.
Vierailija kirjoitti:
Kivikovia avokadoja ei kannata ostaa. Ne ei kypsy. Ei millään konstilla.
Avokado on hyvä, kun se myötää hieman kun sitä painaa kevyesti kyljistä.
Nykyään avokadoja saa kivaan hintaan.
Ei muuta kuin tekemään guacamolea!
Tuota guacamolea en ole koittanut vielä tehdä, säilyykö se kuinka kauan, vai tummuuko helposti? Pitääkö syödä saman päivän aikana?
Vierailija kirjoitti:
Eli mistä johtuu se, ettei ne ole sellaisia kermaisia helposti lusikoitavia, vaan kovia? Onko se siis vielä raaka, vai muuten vain huono laatu? Sitten jos annan muiden vielä kypsyä, ne menee sitten helposti yli, eli rusehtaviksi.
-ap
Se esikypsytetty lappu ei kerro mitään. Joko ne on kivikovia tai parin päivän päästä ,ähes mätiä. Pehmeää rasvaa saa monesta muustakin tuotteesta, lisäksi avokado on ehkä yksi epäeettisin hedelmä ( vai onko hedelmä), koska niiden kasvatus vie hirveät määrät vettä eikä taida hiilijalanjälkikään olla kovin optimaalinen, jos näitä asioita ajattelee.
Kuka viitsii tuhlata rahansa moiseen paskaan?
Odotan kotimaisen avokadosadon kypsymistä.
Yleensä ne pussiavokadot ovat huonolaatuisia.