Jos jättää leivät syömättä, niin mikä siinä laihduttaa
Kommentit (27)
Kyllä leivässä on kaloreita paljon. Yhdessä viipaleessa satoja. Jos syöt 3 viipaletta ilman päällisiä etkä muuta päivän aikana sitten voi paino pudota.
Niin. Jos sen leipien energiamäärän korvaa jollain muulla, niin ei mikään. Jos ei korvaa, toki siinä tulee vajetta aiempaan verrattuna. Leipä on oikeasti ihan hyvää ravintoa, pitää nälkää eikä siinä leivässä itsessään mitenkään paljoa kaloreita ole. Se riippuu siitä, mitä päälle laittaa. Ja toisaalta se päälle laitettava rasva nimenomaan hillitsee nälän syntymistä pian uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä leivässä on kaloreita paljon. Yhdessä viipaleessa satoja. Jos syöt 3 viipaletta ilman päällisiä etkä muuta päivän aikana sitten voi paino pudota.
No ei ole yhdessä viipaleessa satoja. Vähän alle tai päälle sata riippuen leivästä (ja viipaleen paksuudesta toki).
Sehän se just laihduttaakin, kaikki mikä jää syömätttä, ei se mikä tulee syötyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä leivässä on kaloreita paljon. Yhdessä viipaleessa satoja. Jos syöt 3 viipaletta ilman päällisiä etkä muuta päivän aikana sitten voi paino pudota.
No ei ole yhdessä viipaleessa satoja. Vähän alle tai päälle sata riippuen leivästä (ja viipaleen paksuudesta toki).
Sata grammaa ruisleipää ilman mitään = 200 kcl. Tykkään älyttömästi itseleivotusta ruisleivästä mutta en laita mtään päälle. Ne leivänpäälliset ovat leivän päällä todellisia kaloripommeja. Mutta kuka suomalainen haluaa jättää voileipien syönnin.....
Vierailija kirjoitti:
Sokeri.
Kun itse leipoo niin taikinaan ei tule tippaakaan sokeria. Ruisleipäsiivussa sata grammaa on vähän päälle 200 kcl, ei niitä voileipiä pitäisi päivittäin ahmia jos haluaa pitää painonsa tai jopa laihduttaa.
Ap mainitsi, että kyse ei ole kaloreista.
Jengi täällä on todella fiksua, jumankauta jokainen viesti puhuu kaloreista.
Aloitusta kun laitoin, niin en kuitenkaan uskonut, että palstan tyhmyys on 100%
Sillä lienee merkitystä, kuinka keho vastaa hiilihydraattipitoiseen ateriaan. Jos kroppa sietää hiilihydraattia hyvin, leipää voi syödä, jos ei, ei ehkä kannata, koska se lisää näläntunnetta ja siten sitä syömistä --> lihominen.
Leivän hiilihydraatti nostaa veren insuliinipitoisuuden korkealle. Insuliini ja kortisoli ovat vastuussa energian varastoimisesta kehoon myöhempää käyttöä varten. Rasva esimerkiksi ei nosta insuliinivastetta, joten voita voi syödä kaksin käsin eikä keho laita sitä talteen.
Tarkoitatko ap, että jos jättää leivän pois ruokavaliosta ja korvaa sen jollain muulla syötävällä? Siis jos kerran ei ole kyse kaloreista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri.
Kun itse leipoo niin taikinaan ei tule tippaakaan sokeria. Ruisleipäsiivussa sata grammaa on vähän päälle 200 kcl, ei niitä voileipiä pitäisi päivittäin ahmia jos haluaa pitää painonsa tai jopa laihduttaa.
Ja yksi ruisleipä (ala- sekä päälipala) painaa 60g. Puhun nyt näistä kaupan ruispaloista ja -puikuloista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri.
Kun itse leipoo niin taikinaan ei tule tippaakaan sokeria. Ruisleipäsiivussa sata grammaa on vähän päälle 200 kcl, ei niitä voileipiä pitäisi päivittäin ahmia jos haluaa pitää painonsa tai jopa laihduttaa.
Heh, oletpa sinä hauska.
Totta kai se laihduttaa jos jättää mitä tahansa syömättä.
Viljojen tärkkelys amylopektiini-A nostaa verensokeria nopeammin kuin pöytäsokeri. Tämä johtuu siitä, että amylopektiini-A muuttuu glukoosiksi saman tien, mutta pöytäsokeri kun koostuu glukoosista ja fruktoosista, elimistöllä kuluu hetkinen niiden irrotteluun toisistaan, minkä jälkeen fruktoosi menee maksaan muutettavaksi triglyserideiksi ja glukoosi taas nostaa sitten sitä verensokeria.
Sillä onko vilja täysjyvää vai ei, ei ole mitään merkitystä tämän suhteen. Täysjyvävilja nostaa sitä verensokeria aivan yhtä nopeasti kuin valkoinen vilja. Ja kun verensokeri nousee, erittyy insuliinia jonka ansiosta ne kalorit sitten varastoidaan rasvaksi. Tällöin verensokeri laskee ja sitten onkin pian taas nälkä.
Hitaampia tärkkelyksiä ovat amylopektiini-B, jota löytyy kasviksista ja amylopektiini-C jota löytyy pavuista ja se onkin sitten niin hidas sokeristumaan, että ehtii paksuunsuoleen saakka tärkkelyksenä ja se on se syy miksi pavut pierettävät, pääsevät ne paksunsuolen bakteerit silloin juhlimaan tärkkelyksellä.
Esim. Vaasan ruispalat : Yksi viipale ruisleipää painaa 27 grammaa (68 kcal)
Kuka niitä syö n. neljä kerrallaan.
Itse voin paremmin ja jopa laihdun kun jätän turhat jauhopohjaiset ruoat väliin. Jotkut eivät siedä hiivaa ja toiset eivät vehnää. Olen taas yrittänyt jättää leivän pois. Otan vain yhden hapankorpun välillä, jos haluan leipää ja siihen leivänpäälliset.
Jos energiantarve on 1500cal päivässä, siihen ei oikein leipä sovi. Turvottaa ja vie tilaa muilta ruoka-aineilta, jotka olisivat paljon terveellisempiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri.
Kun itse leipoo niin taikinaan ei tule tippaakaan sokeria. Ruisleipäsiivussa sata grammaa on vähän päälle 200 kcl, ei niitä voileipiä pitäisi päivittäin ahmia jos haluaa pitää painonsa tai jopa laihduttaa.
On sulla paksut siivut jos 100 g painaa, esim. ruispala painaa 27 g.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä leivässä on kaloreita paljon. Yhdessä viipaleessa satoja. Jos syöt 3 viipaletta ilman päällisiä etkä muuta päivän aikana sitten voi paino pudota.
Ihminen tarvitsee kaloreita elääkseen.
Sokeri.