Apuva!Mitä täytekakun väliin?
Joskus laittanut kaupan nougatmoussea, sitä vatkattavaa , sekä mansikkahilloa....ei ole paljon aikaa miettiä...perjantaiksi oltava tehtynä...päälle mansikoita,valmistujaiskakku...
Kommentit (23)
Mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Äiti teki tosi yksinkertaisen kakun ja se oli ihan parasta. Maidolla kostutti.
Ihan sama. Kaupassahan on vaikka ja mitä sinne sopivaa.
Kakku kannattaa täyttää edellisenä päivänä, ja kuorruttaa + koristella vasta samana päivänä. Toki, jos on jokin esim. hyydytettävä kuorrute, se voi olla syytä laittaa edellisenä iltana myös.
Lemon curd ja suomalaisista pakastevadelmista tehty tuoresose. Päälle kerma-mascarponeseos ja tuoreita mansikoita, vihreitä marsipaanilehtiä koristeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Lemon curd ja suomalaisista pakastevadelmista tehty tuoresose. Päälle kerma-mascarponeseos ja tuoreita mansikoita, vihreitä marsipaanilehtiä koristeeksi.
Siis pakasteMANSIKOISTA.
Ensin kostutat kakun puolikkaat esim. persikkasäilykkeen mehulla. Sitten muussaat banaania ja vatkaat kermavaahdon. Sekoita banaanimössö ja osa kermavaahdosta keskenään ja pistä sitä kakun väliin. Päälle paljon kemavaahtoa ja niitä persikan palasia sekä vihreitä viinirypäleitä. Muuta ei tarvita ja hyvää on.
Rahkan ja kermavaahdon sekoitusta ja jotain makua, marjoja, tai mangososetta tai muuta.
Kaupoissa myydään niitä mausterahkoja, niitäkin voi käyttää juuri näin.
Kokeilin vasta sellaista, et väliin kermavaahtoa, rahkaa, lakkahilloa, vähän sitruunamehua, säilypersikkaa paloina. Mukaan persikkamehuun liuotettuna pari liivatelehteä. Jääkaappiin tekeytymään.
Jos persikka/lakka on liian sopimaton yhdistelmä, niin lakkahillon tilalle esim. aprikoosihilloa. Rahkaa suht paljon, niin tasoittaa makeutta.
Täyte oli kivan tasaisen kuohkea. Päälle laitoin kinuskia ja reunoille pursotin kermavaahdon.
Toki voisi käyttää lakkahilloa, jättää persikan pois ja päälle kokonaisia lakkoja ja kiille.
Minttuviinalla kostutat, väliin kermavaahto-rahkaseos jossa minttukrokanttia ja jotakin rouhittua suklaata.
Taitaa tulla ekologisemmaksi tilata konditoriasta kuin kuunnella aaveen neuvoja.
Kostutus on a ja o, kuten joku sanoikin. Itse laitan välillä pikkulasten sosepurkkeja, ne eivät ole liian makeita. Siis niitä hedelmä- tai marjasoseita.
Banaania, mansikoita ja kermarahkaa tai sitten ihan kermavaahtoa. Kokeile myös suklaavanukasta, sellaista juoksevampaa. Se alimmaiseksi ja siihen päälle sitten mitä nyt laitatkaan.