Sanokaa papuruoka, joka maistuu aloittelijalle
Omalle perheelle uusia ja terveellisiä ruokia yritän opettaa.
Sanokaa pliis, että papusta saa herkullisia ruokia :)
Kommentit (19)
Oisko joku nachopelti hyvä aloittelijoille?
Sanoo: "Pliis, että papusta saa herkullisia ruokia."
https://cookieandkate.com/sweet-potato-chili-recipe/
Meillä syödään usein tämänkaltaista chiliä.
Tomaattinen, chilinen, paksu kidneypapusoosi on hyvää tortillojen välissä juustoraasteen ja kasvisten kanssa.
Ihan perinteinen jauhelihakastike mutta korvaat puolet jauhelihasta pavuilla.
Refried beans-tortillat ovat perinteistä herkullista meksikolaista. Mieheni suosikiksi noussut tämä. Salsaa, kermaviiliä, salaattia, avocadoa, jalapenoja kaveriksi.
Linssi-papukeitto on todella herkullista kun maustaa reilusti.
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, kuumennus pannulla tai mikrossa täydentämään englantilaista aamiaista.
Papusta saa hyvää kun papuset käärii pekoniin, vähän samaan tyyliin kuin tankoparsat. Käy lisukkeeksi hyvän pihvin kanssa!
Mäkin suosittelisin aluksi lisäilemään vanhoihin tuttuihin ruokiin papua. vihreitä papuja keittoihin, valkoisia papuja jauhelihakastikkeeseen, linssejä kanakastikkeeseen. Sillai pikkuhiljaa totutat perheesi uusiin koostumuksiin.
Vierailija kirjoitti:
Papusta??
Orposta? Joo.
Googlella löytää. Tässä on yksi.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-papupata?gclsrc=aw.ds&gclsrc=aw…
Vierailija kirjoitti:
Chili sin carne.
Tää on ihan pskaa
Älä tee ruokaa papusta. Rapusta tulee paljon parempaa.
Yksinkertaisin aloitus papujen käyttöön on varmaan lisätä tölkillinen papusekoitusta tomaatti-jauhelihakastikkeeseen.
Ei vaadi mitään erikoistoimenpiteitä, valmista kastike kuten muutenkin tekisit, kaada pavuista vesi pois, huuhdo siivilässä ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hetki, että pavut kuumenevat.
Tomaattinen papukeitto:
2 tlk (à 420 g): valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl: ruokakermaa
1 tlk (400 g): tomaattimurskaa
l: kana-, liha- tai kasvislientä
oreganoa tai meiramia
Kaada pavut, tomaattimurska ja kana-, liha- tai kasvisliemi kattilaan. Mausta valkosipulilla (ja cayennepippurilla). Kuumenna ja anna kiehua n. 15 min.
Lisää yrtti ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.
(Ei tarvitse erikseen valmistaa esim kasvislientä, riittää kun heittää liemikuution kattilaan ja sen 0.5 litraa vettä.)
Tällä voi aloittaa. Helppo valmistaa ja maistuvaa. Valmistusaika 20 minuuttia.
Aloittelijalle maistuva papuruoka? Pavuista se yleensä tehdään, ei aloittelijasta. Kañnibalismilta kuulostaa.
Sanoo: "Papuruoka, joka maistuu aloittelijalle"