Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tein herkullisia lihapasteijoita - mutta osa riisistä kovettui uunissa

Vierailija
25.05.2023 |

Tein siis pasteijoiden täytteeksi keitettyä riisiä ja paistettua jauhelihaa - Lidlissä on vielä pitkäjyväinen riisi halpaa (1,09€/500g) osassa kauppoja, ja jauhelihan löysin myös tarjouksesta. Voitaikinan tein myös itse.

Mutta vaikka keitetty riisi oli pehmeää, osa riisistä siis muuttui kovaksi uunissa, tämä on yksi syy miksi en tee riisiruokia uunissa, muistan että esim. kaalilaatikko jossa on riisiä, tekee myös saman tempun. Tuntuu ikävänä hampaissa, se kova riisi.

Eli miten säilyttää riisi pehmeänä myös uunissa? Pitääkö mieluummin puuroriisiä käyttää, tai antaa riisin imeä enemmän vettä, ennenkuin laittaa uuniin?

T. Lidl-mies

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä puuroriisiä.

Vierailija
2/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kaalilaatikossa pitää olla nestettä juuri sen takia. Sama se mitä riisiä käytät kunhan nestettä on tarpeeksi. Sitä voi myös lisätä kun loota uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian pitkä paistoaika tai vähärasvainen jauheliha.? Parboiled riisi sekoitettuna jauhelihaan toimii mielestäni parhaiten.

Vierailija
4/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liian pitkä paistoaika tai vähärasvainen jauheliha.? Parboiled riisi sekoitettuna jauhelihaan toimii mielestäni parhaiten.

No enpä tiedä, ei se paistoaika nyt niin pitkä ollut, mutta jauheliha oli naudan jauhelihaa, eli vähärasvaista verrattuna sika-nautaan.

T. Lidl-mies

Vierailija
5/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jasminiriisi ei toimi ja kuivuu helposti

Vierailija
6/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyöreä riisi on parempi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulista joku muu kasvis mukaan niin ei kuivu tai creme fraichea nokareita

Vierailija
8/8 |
25.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tein tonnikalapiirakkaa viime viikolla ja  hyvänä emäntänä huomasin jääkaapissa Parmesanjuuston kantapalan, ja sitten sen vielä pilkoin pienen pieniksi ja lisäsin piirakan päälle, ettei menisi hukkaan. Otin tietenkin sen kovan kuorisiivun pois.

Ne palat kovettuivat uunissa niin, että oli kuin lasinpalasia olisi syönyt ja kitalaki ja kieli kärsivät. Kyllä harmitti. Ei sitä uskaltanut vieraille tarjota. Koetin sitten nyppiä ne pois siitä piirakasta. ja tulee kyllä syötyä, jos oikein nälkä tulee.