Voiko glukoosi-fruktoosisiirappi aiheuttaa tällaista?
Söin kaverilla muutaman suklaacookies-keksin, ja puolisen tuntia sen jälkeen kävelin reippaan pikku kävelypyrähdyksen jonka päätteeksi nousin portaat neljänteen kerrokseen. Yleensä tämä menee helposti ja oikein juoksen portaat mutta nyt en meinannut millään jaksaa, jopa silmät meinasivat mennä kiinni ja meinasin nukahtaa. Kotiin päästyäni rysähdin sohvalle ja olo on painostavan uupunut. Mietin mikä vialla, mitä tein tänään toisin, ja muistin ne keksit. Googlasin ja katsoin ainesosat ja niissä on otsikon mukaista ainetta. Voiko se selittää tämän? Olen kuullut sen olevan erityisen epäterveellinen sokerin muoto.
Kommentit (24)
Noi siirapit on hirveimpiä myrkkyjä mitä elintarvikkeisiin nykyään työnnetään. En ota kantaa voiko ongelmasi johtua siitä, mutta niitä olisi syytä välttää kaikista muistakin syistä.
Ei ne siis varsinaisia myrkky myrkkyjä ole, mutta siis äärimmäisen epäterveellisiä.
Eiköhän se pikkuleipien transrasva ole pahempi. Tai muu kovetettu kasvirasva.
Minulle saman tekee maltodekstriini. Ostin vahingossa palkkarijauhetta proteiinijauheen sijasta, joka sisälsi maltoa. Ei pysty käyttämään, tulee ihan koomainen olo ja maha menee kuralle. Saman olen huomannut muissakin tuotteissa, joihin tuota maltoa on lisätty.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ostaa Lidlistä mitään.
Lidl tässä se syyllinen taas onkin. Kävin katsomassa nimeltä mainitsemattomien suomalaisten keksinvalmistajan sivuilla, niin glukoosisiirappi sielläkin aineosissa. Tämä ei ole mikään Lidl ongelma. Glukoosisiirappia käytetään hyvin yleisesti.
Vierailija kirjoitti:
Noi siirapit on hirveimpiä myrkkyjä mitä elintarvikkeisiin nykyään työnnetään. En ota kantaa voiko ongelmasi johtua siitä, mutta niitä olisi syytä välttää kaikista muistakin syistä.
Älä unohda karrageenia. Siinä yksi varsinainen ongelma.
On erikoista, että joka tuutista saa lukea, miten suolistotulehdukset lisääntyvät. Puhdasta sokeria yritetään hulluna verottaa, mutta näitä muita saa olla halpatuotteet pullollaan.
Jos haluaa elää ilman vaikka nyt glukoosi-fruktoosisiirappia, makeutusaineita, karrageenia ja miljoonaa eri E:tä, niin on hyvin vaikeaa. Pitäisi siis vaan tulehduttaa suolisto, että olet kuin muut.
Kuulostaa samalta ololta mikä mulle tuli sokerirasituskokeessa, eli kun verensokeri äkkiä nousee ja sit laskee niin iskee tosi kova väsy ja huono olo. Siitä ehkä kyse, tuskin liittyy rasvoihin ja karrageeniin.
"Maltodekstriinin glykeeminen indeksi on korkeampi kuin pöytäsokerilla. Sen syönti kuormittaa voimakkaasti haimaa, ja pitkäaikainen käyttö johtaa tämän elimen ehtymiseen ja insuliiniperäisiin ongelmiin."
Kivoja tuotteita meille pakkosyötetään...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noi siirapit on hirveimpiä myrkkyjä mitä elintarvikkeisiin nykyään työnnetään. En ota kantaa voiko ongelmasi johtua siitä, mutta niitä olisi syytä välttää kaikista muistakin syistä.
Älä unohda karrageenia. Siinä yksi varsinainen ongelma.
On erikoista, että joka tuutista saa lukea, miten suolistotulehdukset lisääntyvät. Puhdasta sokeria yritetään hulluna verottaa, mutta näitä muita saa olla halpatuotteet pullollaan.
Jos haluaa elää ilman vaikka nyt glukoosi-fruktoosisiirappia, makeutusaineita, karrageenia ja miljoonaa eri E:tä, niin on hyvin vaikeaa. Pitäisi siis vaan tulehduttaa suolisto, että olet kuin muut.
Ei ole yhtään vaikeaa, kun jättää kaiken teollisen soopan ostamatta. Kasvikset, liha, kala, peruna, riisi ja pastakin, herkuiksi pähkinät ja hedelmät.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa samalta ololta mikä mulle tuli sokerirasituskokeessa, eli kun verensokeri äkkiä nousee ja sit laskee niin iskee tosi kova väsy ja huono olo. Siitä ehkä kyse, tuskin liittyy rasvoihin ja karrageeniin.
Ei kai nyt liitykään karrageeniin, vaan tuossahan sanottiin, että se on myös varsinainen ongelma näiden muiden joukossa.
Näin käsitin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noi siirapit on hirveimpiä myrkkyjä mitä elintarvikkeisiin nykyään työnnetään. En ota kantaa voiko ongelmasi johtua siitä, mutta niitä olisi syytä välttää kaikista muistakin syistä.
Älä unohda karrageenia. Siinä yksi varsinainen ongelma.
On erikoista, että joka tuutista saa lukea, miten suolistotulehdukset lisääntyvät. Puhdasta sokeria yritetään hulluna verottaa, mutta näitä muita saa olla halpatuotteet pullollaan.
Jos haluaa elää ilman vaikka nyt glukoosi-fruktoosisiirappia, makeutusaineita, karrageenia ja miljoonaa eri E:tä, niin on hyvin vaikeaa. Pitäisi siis vaan tulehduttaa suolisto, että olet kuin muut.
Ei ole yhtään vaikeaa, kun jättää kaiken teollisen soopan ostamatta. Kasvikset, liha, kala, peruna, riisi ja pastakin, herkuiksi pähkinät ja hedelmät.
Niin. Sanopas tuo koulun keittiöön, kun lapsi yläkouluun siirtyy... Ei muuten onnistu ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noi siirapit on hirveimpiä myrkkyjä mitä elintarvikkeisiin nykyään työnnetään. En ota kantaa voiko ongelmasi johtua siitä, mutta niitä olisi syytä välttää kaikista muistakin syistä.
Älä unohda karrageenia. Siinä yksi varsinainen ongelma.
On erikoista, että joka tuutista saa lukea, miten suolistotulehdukset lisääntyvät. Puhdasta sokeria yritetään hulluna verottaa, mutta näitä muita saa olla halpatuotteet pullollaan.
Jos haluaa elää ilman vaikka nyt glukoosi-fruktoosisiirappia, makeutusaineita, karrageenia ja miljoonaa eri E:tä, niin on hyvin vaikeaa. Pitäisi siis vaan tulehduttaa suolisto, että olet kuin muut.
Ei ole yhtään vaikeaa, kun jättää kaiken teollisen soopan ostamatta. Kasvikset, liha, kala, peruna, riisi ja pastakin, herkuiksi pähkinät ja hedelmät.
Tuolla logiikalla ruokavalioon ei jäisi enää juuri mitään jäljelle...
Miten päädyit päättelemään, että on glukoosi-fruktoosisiirappi? Voisiko olla vain väsymys? Oletko muuten hyväkuntoinen, BMI?
Glukoosi-fruktoosisiirappi on ihan tavallista sokeria, mutta imeytyy vielä vähän nopeammin. Joillakin oireet ovat juuri tuo hetkessä tuleva väsymys, joka voi olla ihan sairaskohtauksen omainen. Tuo johtuu siitä, että siirappi nostaa verensokerin niin nopeasti, että haima tulkitsee tulevan hurjan määrän luonnollista sokeria ja työntää insuliinia sen mukaan. Todellisuudessa siis liikaa tarpeeseen nähden. Suuri insuliinimäärä romahduttaa verensokerin ja aiheuttaa väsymyksen. Maksa tekee insuliinin vaikutuksesta siirapista rasvaa ja hetken päästä on taas nälkä. Tämän takia GFS on erityisen lihottavaa vaikkapa ruisleipään nähden, vaikka leivässäkin on puolet hiilaria.
Miksi, voi miksi kaikki pilataan turhilla ja huonoilla aineilla?
Onko yhtään karkkia, jossa vain ihan sokeria?
Löytyykö mistään valmiita leivonnaisia, keksejä tai jäätelöä ilman näitä outouksia?
Vierailija kirjoitti:
"Maltodekstriinin glykeeminen indeksi on korkeampi kuin pöytäsokerilla. Sen syönti kuormittaa voimakkaasti haimaa, ja pitkäaikainen käyttö johtaa tämän elimen ehtymiseen ja insuliiniperäisiin ongelmiin."
Kivoja tuotteita meille pakkosyötetään...
Kiitos tästä tiedosta, olen jotenkin turtunut näitä pitkiä ainesosalistoja lukiessa. Meneepä vältettäviin tämäkin.
Itse olen jättänyt hiilihydraatit aika vähiin ja jos syön teollista makeaa, se on sitten jäätelöä tai pikkuisen suklaata erikoistilanteissa. En tajunnutkaan, miten hyvä voi olo olla, vaikka on syönyt. On kadonneet ne koomat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noi siirapit on hirveimpiä myrkkyjä mitä elintarvikkeisiin nykyään työnnetään. En ota kantaa voiko ongelmasi johtua siitä, mutta niitä olisi syytä välttää kaikista muistakin syistä.
Älä unohda karrageenia. Siinä yksi varsinainen ongelma.
On erikoista, että joka tuutista saa lukea, miten suolistotulehdukset lisääntyvät. Puhdasta sokeria yritetään hulluna verottaa, mutta näitä muita saa olla halpatuotteet pullollaan.
Jos haluaa elää ilman vaikka nyt glukoosi-fruktoosisiirappia, makeutusaineita, karrageenia ja miljoonaa eri E:tä, niin on hyvin vaikeaa. Pitäisi siis vaan tulehduttaa suolisto, että olet kuin muut.
Ei ole yhtään vaikeaa, kun jättää kaiken teollisen soopan ostamatta. Kasvikset, liha, kala, peruna, riisi ja pastakin, herkuiksi pähkinät ja hedelmät.
Tuolla logiikalla ruokavalioon ei jäisi enää juuri mitään jäljelle...
Huonosti kirjoitin, jälkimmäinen lause on niitä mitkä ei sisällä näitä siirappeja ja karrageeneja.
Vierailija kirjoitti:
Miksi, voi miksi kaikki pilataan turhilla ja huonoilla aineilla?
Onko yhtään karkkia, jossa vain ihan sokeria?
Löytyykö mistään valmiita leivonnaisia, keksejä tai jäätelöä ilman näitä outouksia?
No ei ne silti terveellisiä ole, tuollaisia herkkuja kannattaa syödä niin vähän muutenkin ettei nuo outoudet sitten kenenkään terveyttä kaada.
Voi. Itselläni laukaisee mm. suolistotulehduksen ja sydän tykyttää herkästi. Välttelen tuota myrkkyä viimeiseen saakka.