Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Valurautaliesi vs. keraaminen liesi

Vierailija
18.05.2023 |

Täältä varmaan löytyy kokemusta molemmista.
Aikaisemmin meillä oli liesi valurautalevyillä ja nyt viimeiset reilut 10 vuotta on ollut keraaminen liesi. Nykyisen eniten käytössä ollut levy ei toimi enää kuin narraamalla, joten jossain vaiheessa on aika ostaa uusi. Korjata ei kannata se on kysytty huoltomieheltä.

Induktio ei ole vaihtoehto, joten valittavaksi jää joko keraaminen taso tai valurautalevyillä.
Pyrolyysiä tai mitään grillijuttuja ei tarvita, ihan perustoiminen riittää. Turvatoiminto mikä sammuttaa levyt jos jää päälle olisi hyvä olla.

Alkuun pidin tästä keraamisesta tason helpon puhdistuksen kannalta, mutta onko se loppujen lopuksi oleellinen etu? Nyt saa kertoa omia kokemuksiaan molemmista, niitä plussia ja miinuksia.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla keraaminen naarmuuntui saman tien. On myös hitaampi kuin edellisen kämpän valurauta, mutta lämmittää tasaisemmin. Huonot kontrollit myös. Noita kosketusnamiskoita on hidas ja hankala käyttää, ne potikat ovat paljon parempia.

Vierailija
2/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ei induktiota?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ottaisin keraamisen jossa on ne pyöreät (kivi vai rauta?) levyt jotka kohoavat siitä. Jos laitan hakuun keraaminen hella tulee joku muu vaihtoehto. Mistä noita löytää vielä.

Vierailija
4/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai sen nimi onkin valurautahella, heti tuli hakutuloksia, luulin että sitä sanotaan keraamiseksi hellaksi. 

Vierailija
5/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellisessä asunnossa oli keraaminen lämpeni heikommin kuin valurauta erityisesti paistaessa huomasin. Nyt taas valurauta, joka minusta parempi. Valuraudassa kyllä kannattaa ottaa sellainen, jossa pikalevjä myös eli jotka kuumenee nopeammin kuin tavalliset. Toki induktion ottaisin, jos olisi mahdollisuus.

Vierailija
6/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Edellisessä asunnossa oli keraaminen lämpeni heikommin kuin valurauta erityisesti paistaessa huomasin. Nyt taas valurauta, joka minusta parempi. Valuraudassa kyllä kannattaa ottaa sellainen, jossa pikalevjä myös eli jotka kuumenee nopeammin kuin tavalliset. Toki induktion ottaisin, jos olisi mahdollisuus.

On olemassa 60cm leveitä induktioliesiä ja on paljon parempi kuin perinteinen rautalevyllä oleva tai keraaminen taso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
18.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kommenteista.

Kerrotteko mikä induktioissa on hyvää?

Sen kanssa pitäisi kyllä ostaa suurin osa uusia kattiloita.

Sähkönkulutustakin pitäisi ajatella ja vertailla ennen ostopäätöstä. Sen huomasimme, että keraaminen on hitaampi kuin valurautainen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi yksi