Mitkä ruuat ovat arkiruokaasi (lounas, päivällinen)?
Voin listata tyypillisimmät omani:
Curry-broileria ja tummaa pastaa, uunikala, falafel, munakas, lasagne ja jauhelikastike+pasta. Nämä ovat varmaan 90% lounaistani ja päivällisistä. Loput 10% tulee lähinnä lounasravintoloissa syömisistä, silloin on onneksi eri ruokalajit.
Kommentit (24)
Tyypillisin lounas on kaupan salaatti tai eilisen jämät.
Päivälliset makaronilaatikko, kana ja couscous, spagetti ja jauhelihakastike
En jaksa luetella. Ainakin parikymmentä eri ruokalajia kiertää arkena. Ja kokeilen usein uusia reseptejä.
Minulle olisi ainakin aivan liian yksipuolista. Kyllästyn nopeasti samoihin ruokiin.
Kuulostaa ainakin minun korvaani ihan monipuoliselta ruualta, kalaakin löytyy. Varsinkin jos ruokiin on ujutettu mukaan vihanneksia jossain muodossa niin ei tuossa ole mitään vikaa.
Oikeesti en edes tiedä. Varmaan erilaiset pastaruuat on yleisimpiä.
makaronilaatikko, lihakaalilaatikko, joku juustopasta tomaateilla (täysjyvää, fetaa/mozzarellaa, tomaattia ja auringonkukansiemeniä), uunijuurekset ja juusto (feta tai vuohenjuusto) tai jauhelihapihvi, tumma riisi ja kana/tofu ja kasviksia, kalaleikkele ja muusi ja pavut...
tällasia
Proteiinit ja kasvikset. Tänään oli; katkaravut, voita, sipulia, valkosipulia, cajun mauste, tilli, ja kunnon kermaa jonka lisukkeena oli kukkakaaliriisiä ja 1 juustohöyläys voita.
Erilaisia yhdistelmiä proteiinia ja eri kasviksia.
Keto ylläpito menossa. Ei ylipainoa. Kaikki arvot ihanteelliset.
Töihin otan lounaaksi yleensä kreikkalaista jugurttia ja marjoja. Se riittää.
Päivälliseksi sitten on milloin mitäkin, mitä tulee mieleen laittaa. Tänään grillattiin kasviksia ja kasslerpihvejä. Eilen savustettiin kalaa.
Kalaa ja kasviksia, salaattia ja tomaattia. Pastaa, riisiä tai perunaa. Syön vain 2 ateriaa päivässä, aamiaisen ja pääruoan iltapäivällä. Asun Espanjassa ja koen, että täällä on paljon vähemmän valinnan varaa ruokakaupoissa, varsinkin jos ei ole lihan syöjä. Kasvisproteiinit ovat (täällä) pahanmakuisia ja niitä on vaikea löytää. Plussaa on hedelmät, valtavan paljon parempia kuin Suomessa.
300 g paistettua rasvatonta naudan jauhelihaa, hieman suolaa. Tuo lienee 90% aterioistani. Ei koskaan pastaa tai riisiä.
Makaronilaatikko, kalakeitto, kanaa, kasviksia ja siskonmakkarakeitto. Näitä tulee usein valmistettua.
Välillä korvaan ruoan syömällä kunnon annoksen kaurapuuroa. 😋
Vierailija kirjoitti:
Töihin otan lounaaksi yleensä kreikkalaista jugurttia ja marjoja. Se riittää.
Päivälliseksi sitten on milloin mitäkin, mitä tulee mieleen laittaa. Tänään grillattiin kasviksia ja kasslerpihvejä. Eilen savustettiin kalaa.
Mikähän tässä saa alapeukutuksia aikaan???
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Töihin otan lounaaksi yleensä kreikkalaista jugurttia ja marjoja. Se riittää.
Päivälliseksi sitten on milloin mitäkin, mitä tulee mieleen laittaa. Tänään grillattiin kasviksia ja kasslerpihvejä. Eilen savustettiin kalaa.Mikähän tässä saa alapeukutuksia aikaan???
Toi grillaus. Yök, pahaa ja epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
300 g paistettua rasvatonta naudan jauhelihaa, hieman suolaa. Tuo lienee 90% aterioistani. Ei koskaan pastaa tai riisiä.
Mitä? Oletko koira? Luulisi elämän olevan tylsää ilman makunautintoja.
Päivällinen on lähes aina salaatti jollain proteiinilisällä. Lounaan teen usein härkäpavuista jossain muodossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Töihin otan lounaaksi yleensä kreikkalaista jugurttia ja marjoja. Se riittää.
Päivälliseksi sitten on milloin mitäkin, mitä tulee mieleen laittaa. Tänään grillattiin kasviksia ja kasslerpihvejä. Eilen savustettiin kalaa.Mikähän tässä saa alapeukutuksia aikaan???
Toi grillaus. Yök, pahaa ja epäterveellistä.
Onpa lapsellista yökkäillä toisen ruuille. Syö sinä vaan sitä kaurapuuroa, elät tylsästi pitempään. -eri-
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Töihin otan lounaaksi yleensä kreikkalaista jugurttia ja marjoja. Se riittää.
Päivälliseksi sitten on milloin mitäkin, mitä tulee mieleen laittaa. Tänään grillattiin kasviksia ja kasslerpihvejä. Eilen savustettiin kalaa.Mikähän tässä saa alapeukutuksia aikaan???
Toi grillaus. Yök, pahaa ja epäterveellistä.
Onpa lapsellista yökkäillä toisen ruuille. Syö sinä vaan sitä kaurapuuroa, elät tylsästi pitempään. -eri-
Ei ole ollenkaan tylsää, kiitos vaan. Lihan grillaaminen on vaan niin ällöttävää. Ja aloittaja kysyi arkiruokia, ei kai talvisin grillailla. Grillaaminen on uskomattoman junttia puuhaa muutenkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Töihin otan lounaaksi yleensä kreikkalaista jugurttia ja marjoja. Se riittää.
Päivälliseksi sitten on milloin mitäkin, mitä tulee mieleen laittaa. Tänään grillattiin kasviksia ja kasslerpihvejä. Eilen savustettiin kalaa.Mikähän tässä saa alapeukutuksia aikaan???
Toi grillaus. Yök, pahaa ja epäterveellistä.
Onpa lapsellista yökkäillä toisen ruuille. Syö sinä vaan sitä kaurapuuroa, elät tylsästi pitempään. -eri-
Ei ole ollenkaan tylsää, kiitos vaan. Lihan grillaaminen on vaan niin ällöttävää. Ja aloittaja kysyi arkiruokia, ei kai talvisin grillailla. Grillaaminen on uskomattoman junttia puuhaa muutenkin.
Ainut kuka täällä on juntti, olet sinä. Ja vielä moukka. Meillä myöskin grillataan ihan arkisinkin, keväällä, kesällä ja syksyllä. Jos grillattu liha ei kuulu sinun arkiruokiisi, niin mitä sitten?? Ei sinun maailmasi kaadu muitten syömisiin.
Erilaiset kasviskeitot, perunat ja erilaiset kastikkeet, uunikala tai lämminsavukala ja perunasose, erialaiset kaaliruuat (keitto jauhelihan kanssa, laatikko, kääryleet, kesällä myös maitokaali), peruna- tai kasvislaatikko esim. broilerista, puurot. Jne, jne, jne. Kasviksia ja salaatteja tietenkin myös. Riisiä en käytä muuhun kuin puuroon, pastaa harvoin (lähinnä makaronilaatikkoon.
Onko tämä jotenkin yksipuolista ruokailua? -ap