Käytättekö säilykkeiden liemiä jotenkin hyödyksi, ja jos niin miten?
Tuli tässä mieleen pikkelöidä pilkottua sipulia etikkachilien liemessä, kun sattui olemaan pari hassua chiliä uimassa puolillaan lientä olevassa purkissa. Toinen melko vakkari on aurinkokuivattujen tomaattien öljy, sille löytyy loputtomasti käyttökohteita, vaikka ne tomaatit olisi jo noukittu pois. Evässämpylöiden väliin menee mm. molempia.
Paljon tulee liemiä kaadeltua viemäriinkin, ei siinä. Haluaisin kuulla kuitenkin lisää vinkkejä?
Kommentit (4)
En ole käyttänyt mitään muuta kuin kikherneiden liemiä. Niissäkään ei kaikissa lientä edes ole.
Ananassäilykepurkin liemen juon suoraan avatusta purkista.
Jotkut kasvissäilykkeet on maustetuissa öljyissä, joita käytän munakkaan tai lihan paistamiseen, niitä voisi käyttää varmasti pizza- tai sämpylätaikinaankin. Hedelmäsäilykkeitä käytän vähän, mutta niiden liemiä laimennan yleensä vedellä ja juon viilennettynä. Keksisin kyllä käyttökohteita, vaikkapa kakun kostutukseen voisi käyttää, en vaan koskaan leivo täytekakkuja. Kiisseli on kyllä kokeilemisen arvoinen idea. Etikkaisista säilykeliemistä, kuten hillosipulien, oliivien tai suolakurkun, liemistä en ole osannut tehdä mitään vaan ne tulee kaadettua viemäriin.
Yritän aina käyttää säilykkeiden liemen ruoanlaitossa, jos mahdollista.
Vegaanit käyttävät kikhernepurkkien lientä ruoanlaittoon.
Jotkut tekevät kiisseleitä hedelmäsäilykkeiden liemestä.