Minkä ikäiselle ootte antaneet "roskaruokaa"?
Minkä ikäisenä teidän lapset on saaneet maistaa/syödä esim. ranskalaisia, nakkeja, hampurilaisia, pizzaa? Kuinka usein?
Kommentit (21)
Meillä on vähän ongelma, kun ei haluta antaa vielä 2-vuotiaalle kovin epäterveellisiä ja varsinkaan suolaisia juttuja, ja kavereiden perheessä on eri säännöt. Välillä jätetään yhteisiä ravintolareissuja väliin tämän takia, kun ne tuppaa aina suuntautumaan sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole tarjolla järkevää syömistä taaperolle.
Päiväkodissa taapero saa ihan varmasti suola-annoksensa täyteen. Siellä tarjotaan suolaisia puolivalmisteita ja esim. nakkeja, joita ei meillä kotona syödä.
Asuimme lasten ollessa pieniä Usassa ja siellä sai puolitoistavuotias maistaa ranskanperunoita ja kolmevuotias myös.
3 v voisi olla sellainen ikä, että voisi vaikka pari kertaa kuussa syödä pizzaa.
5- 6 vuotiaana muutaman kerran vuodessa.
Sitten alakoulukouluikäisenä oli pari vuotta, että varmaan kerran kuussa herkuteltiin, nyt yläkoulussa on tasoittunut. Toki karkkia ostaa parin viikon välein.
Mitä myöhemmin, sen parempi. Esikoinen söi karkkiakin vasta 5 vuotiaana. Roskarokaa eskarissa, eli 6v. Toki nuorempi sitten oli vasta 4v, kun käytiin pizzalla.
Mutta en siis näe mitään syytä, miksi tällaista pitäisi lapsille opettaa jo pienestä pitäen. Luulevat pian ihan normaaliruoaksi. Sama kun ihmettelisi, että missä vaiheessa lasten annetaan kokeilla tupakkaa ja viinaa ja joidenkin mielestä vaikka 7- 10v olisi hyvä aika aloittaa.
9kk iästä lähtien. Kuten joku jo totesi, niin päiväkodissa on joka tapauksessa eineksiä ruokana eikä se jauhelihapihvi eroa mitenkään halvasta hampurilaispihvistä. Pizza on sama asia kuin vehnäleipä+ketsuppi lisäsuolalla, sitäkin on päiväkodissa tarjolla, joten ei kannata kotonakaan vältellä.
Vierailija kirjoitti:
9kk iästä lähtien. Kuten joku jo totesi, niin päiväkodissa on joka tapauksessa eineksiä ruokana eikä se jauhelihapihvi eroa mitenkään halvasta hampurilaispihvistä. Pizza on sama asia kuin vehnäleipä+ketsuppi lisäsuolalla, sitäkin on päiväkodissa tarjolla, joten ei kannata kotonakaan vältellä.
Mä taas ajattelen niin päin, että tätä lajia saa tarpeeksi siellä päiväkodissa, joten kotona sitten vältellään.
Vierailija kirjoitti:
Mitä myöhemmin, sen parempi. Esikoinen söi karkkiakin vasta 5 vuotiaana. Roskarokaa eskarissa, eli 6v. Toki nuorempi sitten oli vasta 4v, kun käytiin pizzalla.
Mutta en siis näe mitään syytä, miksi tällaista pitäisi lapsille opettaa jo pienestä pitäen. Luulevat pian ihan normaaliruoaksi. Sama kun ihmettelisi, että missä vaiheessa lasten annetaan kokeilla tupakkaa ja viinaa ja joidenkin mielestä vaikka 7- 10v olisi hyvä aika aloittaa.
Mä oon samaa mieltä, ettei oo varsinaisesti mitään tarvetta opettaa taaperolle, että tällainen ruoka on normaalia. Sen ymmärrän hyvin, että perheissä on erilaisia tilanteita ja jaksamistasoja, ja aina ei voi kaikki olla täydellistä. Mulle kuitenkin ruoka on tosi tärkeä asia, ja pidän kiinni siitä, että meillä syödään järkevästi. Järkevään syömiseen mahtuu kyllä herkutkin, mutta ei 2- ja 4-vuotiaiden oikeasti tarvitse mitään ranskalaisia jatkuvasti syödä.
Miks muuten tuntuu niin hankalalta löytää sellaisia paikkoja, mistä pienille lapsille saisi oikeasti jotain järkevää syömistä? Jos ollaan porukalla liikenteessä ja muut sujahtaa Heseen lounaalle, vois itse ehdottaa jotain muuta paikkaa, kun sellainen vain olisi. Ja kohtuuhintainen vielä.
En muista. Lapset on jo niin isoja, että mun on enää tosi hankala muistaa edes tämmöstä, vaikka muistankin, että erityisesti esikoisen kohdalla mulle oli suorastaan kunnia-asia pitää se mahdollisimman kaukana karkeista, roskaruuasta ja limusta mahdollisimman pitkään. En tiiä oliko mitään hyötyä asiasta, koska nykyään se mankuu pizzaa ja purilaisia ruuaksi harva se päivä (ei kyllä saa niitä). Nuorempi, jonka kohdalla en enää jaksanut niin pingottaa ei ole niin tuon pikaruuan perään. Ehkä ois kannattanut olla rennompi tuon vanhemmankin kanssa, kuka tietää?
Olisin antanut varmaan plus 1v, mutta lapset ei ole halunneet. Nyt 17-11 vuotiaita. Syövät max kerran vuodessa jos ei ole kotiruokaa tarjolla.
Vierailija kirjoitti:
En muista. Lapset on jo niin isoja, että mun on enää tosi hankala muistaa edes tämmöstä, vaikka muistankin, että erityisesti esikoisen kohdalla mulle oli suorastaan kunnia-asia pitää se mahdollisimman kaukana karkeista, roskaruuasta ja limusta mahdollisimman pitkään. En tiiä oliko mitään hyötyä asiasta, koska nykyään se mankuu pizzaa ja purilaisia ruuaksi harva se päivä (ei kyllä saa niitä). Nuorempi, jonka kohdalla en enää jaksanut niin pingottaa ei ole niin tuon pikaruuan perään. Ehkä ois kannattanut olla rennompi tuon vanhemmankin kanssa, kuka tietää?
Mä en saanut lapsena kauheasti mitään herkkuja, ja mulle kävi sitten niin, etten niitä aikuisenakaan oikein kaipaile. Varmaan tosi yksilökohtaista. Luulen, että rentous on hyvä, ja jokaisella on sitten omat taipumuksensa esim. rasvan ja sokerin himon suhteen. Vanhempien tehtävä on kuitenkin pitää huoli, että lapsi syö terveellisesti.
Suunnilleen 2-vuotiaana. Muistelisin, että eivät aluksi tykänneet siitä edes. Nyt lapset ovat jo teini-ikäisiä ja terveitä, liikunnallisia sekä normaalipainoisia, vaikka meillä syödään roska ruokaa nykyään kerran viikossa.
En oo koskaan antanut. Ei meidän perheessä kukaan muukaan niitä syö. Lapsi täyttää 6v.
Meillä lapset opetettiin syömään pikaruokaa jo 2-vuotiaina. Ihan normaaleja aikuisia ovat nykyään.
Muistelen, että kävin joskus lapseni kanssa Hesessä, kun hän oli n. 2-3 -vuotias, mutta en koskaan ostanut hänelle mitään omaa siellä, korkeintaan pillimehun. Omista ranskalaisistani annoin sitten muutaman maistiaiseksi sillä aikaa, kun söin oman ateriani. Meni vielä vuosia ennenkuin lapsi alkoi haluta, saati jaksaa syödä oman aterian.
Vierailija kirjoitti:
Muistelen, että kävin joskus lapseni kanssa Hesessä, kun hän oli n. 2-3 -vuotias, mutta en koskaan ostanut hänelle mitään omaa siellä, korkeintaan pillimehun. Omista ranskalaisistani annoin sitten muutaman maistiaiseksi sillä aikaa, kun söin oman ateriani. Meni vielä vuosia ennenkuin lapsi alkoi haluta, saati jaksaa syödä oman aterian.
Meillä lapsi ei syö enää purkkiruokaa, joten tällainen on hankalaa, kun sitten pitää kuitenkin hankkiutua kotiin syömään. Olisi niin paljon parempi voida poiketa jossain, missä olisi lapsellekin sopivaa syötävää.
On itse asiassa aika ihme, ettei ole edes Helsingissä yhtä ravintolaa tai kahvilaa, joka tekisi vaikka peruna-porkkanasosetta ihan pienille ja muutamaa terveellistä ja suolatonta/vähäsuolaista ruoka-annosta taaperoille. Vai onko? Luulen, että olisi aika hitti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistelen, että kävin joskus lapseni kanssa Hesessä, kun hän oli n. 2-3 -vuotias, mutta en koskaan ostanut hänelle mitään omaa siellä, korkeintaan pillimehun. Omista ranskalaisistani annoin sitten muutaman maistiaiseksi sillä aikaa, kun söin oman ateriani. Meni vielä vuosia ennenkuin lapsi alkoi haluta, saati jaksaa syödä oman aterian.
Meillä lapsi ei syö enää purkkiruokaa, joten tällainen on hankalaa, kun sitten pitää kuitenkin hankkiutua kotiin syömään. Olisi niin paljon parempi voida poiketa jossain, missä olisi lapsellekin sopivaa syötävää.
No siinä tapauksessa menisin ns. oikeaan ravintolaan syömään, jos vain rahatilanne antaa myöden. Pienelle lapselle voi kehitellä siellä tarjoilijan kanssa jonkun aterian listan ulkopuolelta, jos ei listalta suoraan löydy sopivaa.
1v lähtien. Harvoin toki.