Miten onnistutte pihistämään kuluissa, kun ruoka kallistunut?
Itsellä ei säästöjä juuri sen takia tule. Ja punalaputettuja ei riitä.
Kommentit (11)
Ostan vähemmän, halvempia. Teen ruuat itse, en osta puolivalmisteita tai eineksiä.
Enemmän teen itse ruokaa, mietin tarkkaan etukäteen mitä tarvitsee ostaa, teen kauppalapun ja suunnittelen ruoat n. 4pvää eteenpäin. Valmisruoista esim. Rainbow pakastekeittokuutiot (kasvissose ja pinaattikeitto) on suht halpoja. Niiden kanssa kananmuna tai vaikka raejuustoa. Ostan punalaputettua leipää pakkaseen kun tulee vastaan.
Ei eineksiä, puolivalmisteita, välipalatuotteita, valmiiksi pilkottuja salaattiaineksia, makukermoja, valmiita liemiä, fondeja yms.
Ostan vähemmän ruokaa. Kaikki höttö pois, ei eineksiä eikä herkkuja. Teen kaiken ruuan itse enkä myöskään käy enää buffeteissa lounailla.
Etukäteen suunnittelu. Valmista kotiruokaa, laadi ruokalista esim koko viikoksi. Tee ostoslista valmiiksi ja katso netistä hinnat valmiiksi. Näet jo etukäteen ostosten loppusumman ja vastaako se sitä minkä verran sulla on rahaa viikon ruokiin.
Hyödynnä kaikki ostamasi ruoka. Älä heitä roskiin mitään mikä on jäänyt yli vaan hyödynnä se seuraavana päivänä tai viimeistään viikon sisällä. Ruoka säilyy hyvin ainakin sen viikon ajan jääkaapissa.
Ruokahävikki nolliin. Mieluummin niin, että jokin tuote loppuu, kuin että pitää heittää pilaantunutta pois. Pieni nälkä satunnaisesti ei haittaa, osta vähemmän kuin luulit tarvitsevasi.
Hamstraan tarjouksia. Nyt oli voi tarjouksessa kahdessa kaupassa yhtäaikaa 2,99e per paketti, ostin 8 pakettia pakastimeen. Juustoa oli myös tarjouksessa joten hamstrasin sitäkin, kun päiväys oli kesäkuulle ja tiedän kuluttavani sen ennen sitä.
Teen sellaisia yksinkertaisia ruokia, joihin ei tarvita kalliita ja erikoisia aineksia/mausteita, joita tarvitaan vain vähän ja loput jää kaappeihin pilaantumaan.
Laskimen kanssa kauppaan ja halvinta.