Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mistä väite rypsiöljyn epäterveellisyydestä tulee?

Vierailija
30.03.2023 |

En siis itse käytä rypsiöljyä, mutta tätä väitettä kuulee todella usein varsinkin Antti Heikkilän kannattajien suusta.

Kommentit (61)

Vierailija
1/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy eli canola (sanoista canadian oil) on erittäin teollisesti jalostettu versio rypsikasvin öljystä, jossa se valkaistaan, siihen lisätään heksaani-nimistä kemikaalia jolla maksimoidaan öljyn irrottaminen kasvista, ja siitä poistetaan lähes kaikki ravinteet jonka jälkeen jäljelle jää kirkasta nestettä.

Rypsiöljyssä on myös yksi suurimpia transrasvan määriä mistään rasvasta, noin 3,6g per 100ml tuotetta.

Rypsiöljyssä myös omega 6-rasvahappojen suhde omega 3:een on vinksallaan toisin kuin esim. oliiviöljyssä.

Kehon saadessa rasvahapponsa pääosin omega 6-rasvahappoina, syntyy omega 3-vajetta ja mm. sydänkohtausten, alzheimerin ja verisuonitukosten riski lisääntyy.

Lopulta kyse on siitä, että tuotetta käytetään esim. leivonnaisissa ja viimeistelyssä vain ja ainoastaan sen halvan hinnan takia, aivan kuten esim. konvehdeissa käytetään palmuöljyä kaakaovoin tai voiöljyn sijasta.

Ei satunnaiseen rypsiöljyn syömiseen heti kuole, se vain menee samaan kategoriaan kuin raskaasti nitriitillä varustetut leikkeleet jne., se on yksinkertaisesti epäterveellistä muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

Vierailija
2/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyä taas mafiosot jatkaa ties millä, mutta epävirallisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on hänen näkemys. Rypsiöljy sopii joillekin paremmin kuin voi. En tiedä onko luomussa ja tavallisessa eroa, mitä aineita käytetään kasvinsuojeluun ja lannoitteena. Liikaa kuumennettuna pitkään mikä tahansa öljy voi olla vähän hankala. Oliviiöljyä ei saa edes kuumentaa liikaa ilmeisesti.

Vierailija
4/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Kokeilemalla tietää.

Vierailija
5/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljyä taas mafiosot jatkaa ties millä, mutta epävirallisesti.

Totta tämäkin. Valitettavasti hyvät kylmäpuristetut extra virgin öljyt ovat huomattavan kalliita, litran pullo aidosti hyvää tavaraa pientilalliselta on nykyään kyllä vähintään sen 7-12 euroa.

Halpakauppojen 3-5 euron pullot voivat sisältää vaikka mitä muuta kuin oliiviöljyä, tai se on teollista puristusjätettä oliivien kuorista.

Vaikka siis siirtyisi käyttämään ravintoprofiililtaan ylivertaista öljyä kuten oliivia, niin siinäkin pitää laadun kohdalla olla tarkkana. Bulkkibrändejä jotka tuottavat miljoonia pulloja vuodessa on syytä välttää.

Tiedän tosin itsekin aikanaan pienituloisena olleena, että 10 euron öljypullo voi olla liian iso kertasatsaus. Ymmärrän miksi ihmiset käyttävät esim. euron pari maksavia teollisuusöljyjä, siksi koska se on pakon sanelemaa etenkin jos on isompi katras ruokittavana. Hyvää se ei tee lasten terveydelle mutta hengissä pysyvät.

Vierailija
6/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkialla muualla maailmassa rypsiöljyä on pidetty epäterveellisenä halpisöljynä aina, mutta koska Suomessa se on ainut merkittävä öljykasvi, sen kotimaisuutta on pidetty merkittävänä hyvänä puolena. Toki Suomen maatalouden kulurakenne on varmistanut, että suomalainen rypsiöljy ei ole halpistuote. Ei se korkeampi hinta tietenkään sen terveellisyyttä paranna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljyä taas mafiosot jatkaa ties millä, mutta epävirallisesti.

Tuosta on jotain ohjeita, millä välttää väärennöksiä. Kannattaa silti suosia oliivia. Ylipäänsä siemenöljyt huonoja, siis myös auringonkukka. Suomalainen camelina taas terveellinen?

Vierailija
8/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy eli canola (sanoista canadian oil) on erittäin teollisesti jalostettu versio rypsikasvin öljystä, jossa se valkaistaan, siihen lisätään heksaani-nimistä kemikaalia jolla maksimoidaan öljyn irrottaminen kasvista, ja siitä poistetaan lähes kaikki ravinteet jonka jälkeen jäljelle jää kirkasta nestettä.

Rypsiöljyssä on myös yksi suurimpia transrasvan määriä mistään rasvasta, noin 3,6g per 100ml tuotetta.

Rypsiöljyssä myös omega 6-rasvahappojen suhde omega 3:een on vinksallaan toisin kuin esim. oliiviöljyssä.

Kehon saadessa rasvahapponsa pääosin omega 6-rasvahappoina, syntyy omega 3-vajetta ja mm. sydänkohtausten, alzheimerin ja verisuonitukosten riski lisääntyy.

Lopulta kyse on siitä, että tuotetta käytetään esim. leivonnaisissa ja viimeistelyssä vain ja ainoastaan sen halvan hinnan takia, aivan kuten esim. konvehdeissa käytetään palmuöljyä kaakaovoin tai voiöljyn sijasta.

Ei satunnaiseen rypsiöljyn syömiseen heti kuole, se vain menee samaan kategoriaan kuin raskaasti nitriitillä varustetut leikkeleet jne., se on yksinkertaisesti epäterveellistä muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

:-DDD Lopetin lukemisen kohdassa omega6/3 suhteista, koska asia on täsmälleen päinvastoin. Rypsiöljyn omegasuhde on parempi kuin oliiviöljyn, siksi käytän itse rypsiöljyä paistamiseen ja oliiviöljyä salaatinkastikkeeksi.

Rypsiöljy ei sisällä grammaakaan transrasvaa.

Hyvin on Heikkilä opetuslapsensa aivopessyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy eli canola (sanoista canadian oil) on erittäin teollisesti jalostettu versio rypsikasvin öljystä, jossa se valkaistaan, siihen lisätään heksaani-nimistä kemikaalia jolla maksimoidaan öljyn irrottaminen kasvista, ja siitä poistetaan lähes kaikki ravinteet jonka jälkeen jäljelle jää kirkasta nestettä.

Rypsiöljyssä on myös yksi suurimpia transrasvan määriä mistään rasvasta, noin 3,6g per 100ml tuotetta.

Rypsiöljyssä myös omega 6-rasvahappojen suhde omega 3:een on vinksallaan toisin kuin esim. oliiviöljyssä.

Kehon saadessa rasvahapponsa pääosin omega 6-rasvahappoina, syntyy omega 3-vajetta ja mm. sydänkohtausten, alzheimerin ja verisuonitukosten riski lisääntyy.

Lopulta kyse on siitä, että tuotetta käytetään esim. leivonnaisissa ja viimeistelyssä vain ja ainoastaan sen halvan hinnan takia, aivan kuten esim. konvehdeissa käytetään palmuöljyä kaakaovoin tai voiöljyn sijasta.

Ei satunnaiseen rypsiöljyn syömiseen heti kuole, se vain menee samaan kategoriaan kuin raskaasti nitriitillä varustetut leikkeleet jne., se on yksinkertaisesti epäterveellistä muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

:-DDD Lopetin lukemisen kohdassa omega6/3 suhteista, koska asia on täsmälleen päinvastoin. Rypsiöljyn omegasuhde on parempi kuin oliiviöljyn, siksi käytän itse rypsiöljyä paistamiseen ja oliiviöljyä salaatinkastikkeeksi.

Rypsiöljy ei sisällä grammaakaan transrasvaa.

Hyvin on Heikkilä opetuslapsensa aivopessyt.

https://www.healthline.com/nutrition/is-canola-oil-healthy

Ei ole mitään tekemistä minkään Heikkilän kanssa. En tunne koko tyyppiä.

Vierailija
10/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy eli canola (sanoista canadian oil) on erittäin teollisesti jalostettu versio rypsikasvin öljystä, jossa se valkaistaan, siihen lisätään heksaani-nimistä kemikaalia jolla maksimoidaan öljyn irrottaminen kasvista, ja siitä poistetaan lähes kaikki ravinteet jonka jälkeen jäljelle jää kirkasta nestettä.

Rypsiöljyssä on myös yksi suurimpia transrasvan määriä mistään rasvasta, noin 3,6g per 100ml tuotetta.

Rypsiöljyssä myös omega 6-rasvahappojen suhde omega 3:een on vinksallaan toisin kuin esim. oliiviöljyssä.

Kehon saadessa rasvahapponsa pääosin omega 6-rasvahappoina, syntyy omega 3-vajetta ja mm. sydänkohtausten, alzheimerin ja verisuonitukosten riski lisääntyy.

Lopulta kyse on siitä, että tuotetta käytetään esim. leivonnaisissa ja viimeistelyssä vain ja ainoastaan sen halvan hinnan takia, aivan kuten esim. konvehdeissa käytetään palmuöljyä kaakaovoin tai voiöljyn sijasta.

Ei satunnaiseen rypsiöljyn syömiseen heti kuole, se vain menee samaan kategoriaan kuin raskaasti nitriitillä varustetut leikkeleet jne., se on yksinkertaisesti epäterveellistä muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

:-DDD Lopetin lukemisen kohdassa omega6/3 suhteista, koska asia on täsmälleen päinvastoin. Rypsiöljyn omegasuhde on parempi kuin oliiviöljyn, siksi käytän itse rypsiöljyä paistamiseen ja oliiviöljyä salaatinkastikkeeksi.

Rypsiöljy ei sisällä grammaakaan transrasvaa.

Hyvin on Heikkilä opetuslapsensa aivopessyt.

Canola tai rypsiöljy on ihan kirjaimellisesti Monsanton luoma geenimuunneltu valkaistu teollisuusöljy. Miten vammainen pitää olla että tunkee tätä vapaaehtoisesti kehoonsa? :-DDD

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyisin niin päin että mistä väite sen terveellisyydestä tulee? Rahahan tässä puhuu. Missään muualla kuin Suomessa ei rypsiöljyä suositella ihmisravinnoksi.

Vierailija
12/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kysyisin niin päin että mistä väite sen terveellisyydestä tulee? Rahahan tässä puhuu. Missään muualla kuin Suomessa ei rypsiöljyä suositella ihmisravinnoksi.

Mutta dieselautokulkee hyvin rypsiöljyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyä ei kannata käyttää sitten rypsiöljyn korvaamiseen paistamisessa, koska sitä ei tarvi paljoakaan kuumentaa että sen koostumus muuttuu epäterveelliseksi. Mieluummin kookosöljy, ghee, macadamiapähkinäöljy tai jossain tapauksissa voi

Vierailija
14/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy härskiintyy elimistössä, toisin kuin voi ja oliiviöljy. Liekö tuo yksi syy siihen miksi Suomessa on nykyään niin hirveä määrä kroonisista suolistosairauksista kärsiviä

Professori: Rypsiöljyn sisältämä linolihappo voi altistaa suolistotaudille

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005440958.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljyä ei kannata käyttää sitten rypsiöljyn korvaamiseen paistamisessa, koska sitä ei tarvi paljoakaan kuumentaa että sen koostumus muuttuu epäterveelliseksi. Mieluummin kookosöljy, ghee, macadamiapähkinäöljy tai jossain tapauksissa voi

Tuo on kyllä myytti.

Vierailija
16/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos alanuolista. Ilmeisesti ei saa pitää rypsiöljystä, muuten saa alanuolia paljon ja paheksuntaa.

Vierailija
17/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos alanuolista. Ilmeisesti ei saa pitää rypsiöljystä, muuten saa alanuolia paljon ja paheksuntaa.

Miksi noin tunteisiin? Jokainen saa tehdä ja pitää siittä mistä lystää, mutta ei jostain asiasta pitäminen sen mahdollisia terveyshaittoja poista.

Vierailija
18/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos alanuolista. Ilmeisesti ei saa pitää rypsiöljystä, muuten saa alanuolia paljon ja paheksuntaa.

Saa sitä tupakastakin pitää, mutta kannattaa varautua siihen että nykyaikana on enemmän tietoa siitä miten tuhoisaa tupakka on terveydelle riippumatta siitä mitä tupakkayhtiö väittää (tosin nämä eivät saa oikeusjuttujen takia enää edes käyttää terveysväittämiä, vaan heidän on pakko kertoa asiakkaille että tuote tappaa heidät hitaasti).

Marlboro vielä 70-luvulla mainosti Suomessakin miten tupakka puhdistaa keuhkoja, lisää vireyttä ja on hyväksi urheilevalle nuorelle. Käsittämätöntä paskaa että tämä oli valtion taholta sanktioitua toimintaa.

Vierailija
19/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle on rypsiöljy sovinnut vallan hyvin. Veriarvotkin hyvät. Voita kun käytin pitkään, niin kolestroliarvot nousivat. 

Vierailija
20/61 |
30.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos alanuolista. Ilmeisesti ei saa pitää rypsiöljystä, muuten saa alanuolia paljon ja paheksuntaa.

Tee kuten itse haluat, faktat on kerrottu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi yhdeksän