Herkullinen perunamuusi - ei ihme että ihmiset lihoo?
"Jos sinulla on puoli kiloa perunoita, saa voita olla ainakin 200 grammaa."
Siis vähintään 200 grammaa! Onko tämä normaalia?
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/beda9522-5d23-4a89-84d5-7a8…
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Ihan kauhealta kuulostaa, siis jo maunkin suhteen.
Ja "Puikulan joukkoon voi Mikkolan mukaan laittaa saman verran voita kuin on perunoitakin."
"Voita lisätään ja lisätään, kunnes peruna leikkaa eli ei ota enempää vastaan. Silloin perunaan lisätään hieman lämmintä maitoa. Muusi on tikissä"
Siis tä? Miten se leikkaa? Luulen että saisin vatkattua muutaman kilon voitakin jos haluaisin...
Perunamuusi on kaikkein huonoin hiilari mitä lautaselle voi laittaa vaikkei siinä olisi yhtään voita.
Muusi ja lihapullat on ruoka jota ei saisi syödä kuin pari kertaa vuodessa.
Perunasta ei tule kuin iso paska.
Mutta kyllähän tuo voin määrä kuulostaa omaankin korvaan aika hurjalta.
Heh, hyvä kun teen itse niin suhde on kilo perunoita ja n. 1-2 rkl rasvaa sekä kevytmaito.
Vierastan kovin rasvaisen makuista ruokaa ja vatsakin kestää sitä aika huonosti, niin veikkaan ettei tuolla ohjeella tehtynä menisi edes alas kun ei ole makuaisti tottunut. Ja juuri liian rasvaisen maun vuoksi en koskaan ota ravintolassa annosta, jossa olisi perunamuusia.
Noi iltapulujen ruokareseptit nyt on usein muutenkin vuoka täyteen pastaa ja juustoa ja uuniin -tasoa. Kyllä niillä pysyy hyvässä lihassa. Tuo muussiohje on ihan linjassa. Itse teen kukkakaalista muusin.
Ihan kauhealta kuulostaa, siis jo maunkin suhteen.
Ja "Puikulan joukkoon voi Mikkolan mukaan laittaa saman verran voita kuin on perunoitakin."