Voiko raakaa lohta syödä?
Ajattelin tarjota perheelle lohta ja riisiä sushin tapaan saunan jälkeen. Vähän arveluttaa raaka kala mutta eikö niin kuulu tehdä sushissa? Tytär niin aina kehuu miten sushi on hyvää kun käy isolla kirkolla.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Voi syödä.
Kaikkea voi syödä.
Ainakin kerran.
Kasvatettua lohta voi syödä raakana. Villi kala pitää pakastaa vuorokaudeksi että mahdolliset loiset kuolevat.
Vierailija kirjoitti:
Kasvatettua lohta voi syödä raakana. Villi kala pitää pakastaa vuorokaudeksi että mahdolliset loiset kuolevat.
Kyllä kaikkea voi syödä...
Eikös sushi ole raakaa kalaa tietääkseni.En ole tosin siihen makuani saanut ilmeisesti täytyisi kastaa enemmän niihin kastikkeisiin mitä niihin saa.Syön enemmin kylmä tai savulohta.
Miksi joku haluaisi syödä raakaa lohta?
Vierailija kirjoitti:
Eikös sushi ole raakaa kalaa tietääkseni.En ole tosin siihen makuani saanut ilmeisesti täytyisi kastaa enemmän niihin kastikkeisiin mitä niihin saa.Syön enemmin kylmä tai savulohta.
Sushi ei ole raakaa kalaa, vaan asianmukaisesti valmistetusta etikalla maustetusta riisistä tehtyä ruokaa, joka kyllä voi sisältää ainesosana raakaa kalaa, mutta ei mitenkään välttämättä sisällä. Ja jos sushi on tehty oikein, niillä kastikkeilla ei tarvitse lotrata. Oikeammin ainoa lisänä tarjottu kastike onkin soijakastike.
Vierailija kirjoitti:
Miksi joku haluaisi syödä raakaa lohta?
Koska se on hyvää.
Pitää kyllä olla tuoretta lohta. Mikään viimeisen myyntipäivän punalaputettu ei kelpaa.
Suolaveden kalaa voi syödä raakana. Sisävesistöjen ei. Pitää pakastaa ja suolata vaikka sitten. Ainakin pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Eikös sushi ole raakaa kalaa tietääkseni.En ole tosin siihen makuani saanut ilmeisesti täytyisi kastaa enemmän niihin kastikkeisiin mitä niihin saa.Syön enemmin kylmä tai savulohta.
Kuten joku jo sanoikin, sushi ei tarkoita raakaa kalaa, vaan sitä riisiä.
Raaka kala on sashimi, ja suosittelen kokeilemaan soijakastikkeen ja wasabin kanssa. On maukasta ja yllättäen paljon mureampaa kuin esim. kylmäsavustettu lohi. Kalan pitää toki olla tuoretta ja vailla loisia.
Voiko sushissa käyttää muita kaloja kuten ahvenia? Ahventa, riisiä, soijakastiketta. Isäntä tuo aina pilkiltä niitä ja on usein niin paljon että syötetään osa Rekulle. Olisi halaa gourmeeta. Voisi tarjota mammakerhossa niitä niin oltaisiin kuin jotain rikkaita hienostelijoita.
Vierailija kirjoitti:
Voiko sushissa käyttää muita kaloja kuten ahvenia? Ahventa, riisiä, soijakastiketta. Isäntä tuo aina pilkiltä niitä ja on usein niin paljon että syötetään osa Rekulle. Olisi halaa gourmeeta. Voisi tarjota mammakerhossa niitä niin oltaisiin kuin jotain rikkaita hienostelijoita.
Voi tottakai, ihan mitä itse haluaa ja keksii.
Vierailija kirjoitti:
Voiko sushissa käyttää muita kaloja kuten ahvenia? Ahventa, riisiä, soijakastiketta. Isäntä tuo aina pilkiltä niitä ja on usein niin paljon että syötetään osa Rekulle. Olisi halaa gourmeeta. Voisi tarjota mammakerhossa niitä niin oltaisiin kuin jotain rikkaita hienostelijoita.
Voi käyttää muitakin kaloja. Japanissa perinteisesti onkin käytetty ihan muita kuin lohta.
Ahven kuitenkin on juuri siitä kaloja muutaman muun (kuha, hauki, kiiski, made) ohella, joissa voi olla loisia ja jotka on aiheellista pakastaa, jos raakana aikoo syödä.
Nämä kalat voi syödä raakana
Silakka ja kilohaili
Atlantissa viljelty lohi ja kirjolohi
Suomessa viljely kirjolohi, siika ja sampi
Kaikki muut kalalajit pitää jäädyttää ennen käyttöä. Jäädytysvaatimus koskee siis myös merestä pyydettyä haukea, ahventa, siikaa, kuhaa ja tonnikalaa.
Kuten aiemmin on todettu niin kaikkea voi syödä. Kannattaako se on jokaisen omassa harkinnassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voiko sushissa käyttää muita kaloja kuten ahvenia? Ahventa, riisiä, soijakastiketta. Isäntä tuo aina pilkiltä niitä ja on usein niin paljon että syötetään osa Rekulle. Olisi halaa gourmeeta. Voisi tarjota mammakerhossa niitä niin oltaisiin kuin jotain rikkaita hienostelijoita.
Voi käyttää muitakin kaloja. Japanissa perinteisesti onkin käytetty ihan muita kuin lohta.
Ahven kuitenkin on juuri siitä kaloja muutaman muun (kuha, hauki, kiiski, made) ohella, joissa voi olla loisia ja jotka on aiheellista pakastaa, jos raakana aikoo syödä.
Norskit sai vietyä lohen Nipponeihin pitkien suostuttuttelujen jälkeen. Lohi ei ole mitenkään ko. eineksessä mitenkään alkuperäistä japskia, vaan ihan norjalainen innovaatio ja norjalaisen kauppapolitiikan tulos, joka johtui lohen ylituotannosta. Siellä Nipponeissa mm. aito tuna on se juttu.
Voi syödä.