Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nyt kananmunat ja prosessoimaton liha sitten ovatkin hyväksi ihmiselle

Vierailija
14.03.2023 |

Ainakin mitä tulee muistisairauksiin.
https://yle.fi/a/74-20022205

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aina ollut kasvisvoittoinen sekasyöjä. No. En ole vielä muistisairaus iässä.

Vierailija
2/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka oikeasti jaksaa kuunnella jotain ruoka- ja lääketeollisuuden sponsoroimia ravintoasiantuntijoita. Omalla maalaisjärjellä pitäisi koettaa pärjätä. Eikö nyt järkikin sano että puhdas ravinto ilman lisäaineita on parasta ruokaa ja sitäkin kohtuudella.

Oma isäni söi lihaa ja kananmunia, mutta hänestäkin tuli sitten kuitenkin vanha ja dementikko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai on. Syökää lihaa, kalaa, kanaa, kananmunia, voita, pähkinöitä, marjoja ja kasviksia.

Syökää mahdollisimman puhtaasti ja jättäkää omaan arvoon ne prosessoidut höpöhöpö vegetuotteet, höttöhiilarit ja rasvattomat paskat. Järki käteen.

Vierailija
4/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen aina ollut kasvisvoittoinen sekasyöjä. No. En ole vielä muistisairaus iässä.

Muistisairaus ei kysy ikää.

Vierailija
5/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainahan noi ap:n mainitsemat on olleet hyväksi ihmiselle.

Vierailija
6/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ainahan noi ap:n mainitsemat on olleet hyväksi ihmiselle.

Niin minunkin mielestäni (olen ap) mutta kyllähän kananmunasta ja punaisesta lihasta on aikamoinen peikko tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä margariini ja rypsiöljy ovat parasta. Syökää myös runsaasti ruista ja ohraa ja kauraa! Ja rasvattomia maitotuotteita.

Pekka P.

Vierailija
8/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen nähden miten vähän tieteilijät tietävät mistään mitään, varsinkaan pitkäkestoisista vaikutuksista, nykyinen tiedeuskovaisuus on naurettavaa.

Trust the science!! Hoettiin koronankin aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saisi vaan niistä keitetyistä kananmunista sen kuoren irti. Argggghh! Munasta jää kuin se keskusta, kun kuorii sen. 

Vierailija
10/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saisi vaan niistä keitetyistä kananmunista sen kuoren irti. Argggghh! Munasta jää kuin se keskusta, kun kuorii sen. 

Kun kaadat keitinveden pois, niin anna munien kuivahtaa pinnalta, sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori irtoaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Saisi vaan niistä keitetyistä kananmunista sen kuoren irti. Argggghh! Munasta jää kuin se keskusta, kun kuorii sen. 

Kun kaadat keitinveden pois, niin anna munien kuivahtaa pinnalta, sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori irtoaa

No pitääpä vielä tuota kokeilla, kiitos neuvosta. 

Tuntuu, että olen kaikki konstit kokeillut, mutta mikään ei auta. Olen usein tämän ongelman vuoksi jättänyt keittämättä koko munat ja tehnyt niistä jotakin muuta. 

Vierailija
12/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ainahan noi ap:n mainitsemat on olleet hyväksi ihmiselle.

Niin minunkin mielestäni (olen ap) mutta kyllähän kananmunasta ja punaisesta lihasta on aikamoinen peikko tehty.

Olen jonkun sortin asiantuntija ravitsemus ja ruoka asioissa. Punaista lihaa ja kananmunia on kai(?) alunperin kritisoitu rasvan takia. Kananmunien väitettiin nostavan kolesterolia, nykyäänhän kanojen ruokinnalla on vaikutettu keltuaisen koostumukseen ja kanamunaa pidetään jopa terveellisenä.

Punaista lihaa koitetaan dem onisoida jatkuvasti, ensin syynä oli "kovat rasvat" joiden väitetyiin suoraan kertyvän verisuoniin. Nykyään tiedetään, ettei se prosessi ole noin yksinkertainen ja verisuonten plakkiintuminen vaatii paljon muuta kun vain "kovaa eläinrasvaa". Rasvahan itseasiassa on erinomainen ravintoaine jos muuten syö oikein. Kun tämä alkoi selviämään, niin punaista lihaa haluttiin mollata sillä että brasilian sademetsät kaadetaan nautatilojen alta. Kun selvisi että niitä laadetaan yhtälailla kasvisten viljelyyn, niin piti taas keksiä jotain muuta. Keksittiin tehotuotanto, eläinten huonot olot, lääkkeiden käyttö ja hormonit lihassa. Nämä ovat osittainen ongelma amerikassa ja joissain muissa maissa, joissa lääkkeitä saa käyttää ennaltaehkäisevästi ja joissa kasvuhormoneja saa käyttää ja käytetään, ja joissa on suuri mahdollisuus että näitä on jääminä lihassa. Suomessa ei lääkitä ennaltaehkäisevästi, eikä käytetä kasvuhormoneja. Kun tämäkin on alkanut selviämään suuremmalle yleisölle, niin nyt sitten punainen liha kuulema aiheuttaa ilmastonmuutoksen, ja suolistosyövän. Ilmastonmuutos on melkomoista hömppää, tai siis kyllä ilmasto muuttuu toki, mutta se mikä ihmisen vaikutus ja mahdollisuus vaikuttaa siihen, on kauheaa liioittelua. Syövän ja lihan yhteyksistä ei ole olemassa kunnollisia tutkimuksia - näissä mitä on julkaistu, on mukana myös prosessoidut lihatuotteet, kinkut, makkarat jne, jotka sisältävät erilaisia lisäaineita. Ei ole tutkittu miten tuore punainen liha ruokavaliossa ja missä määrin aiheuttaisi terveysriskiä, ja mihin se riski perustuisi.

Kotimainen naudanliha on puhtaasti tuotettua, laadukasta ja terveellistä, ei sisällä lääkejäämiä eikä hormoneja. Ja lisäksi, kun suomessa käytetäön paljon nurmiruokintaa ja -rehua, niin hiilijalanjälki on Luken selvitysten mukaan hyvin alhaisella tasolla. Jos rasvaa haluaa ehdottomasti välttää, niin mm paistit ja fileet ovat lähes rasvattomia osia (on niitä muitakin ja toisaalta hyvin marmoroituneessa lihassa on enemmän rasvaa) ja jauhelihaa saa 10% joka on jo aika rasvatonta.

Fiksumpi alkaa näkemään tuossa jonkinlaisen kaavan. Jostain syystä jotkut jossain eivät haluaisi, että tavalliset ihmiset syövät punaista lihaa. Vaikka se on muodostanut ihmisen perusravinnon ihmiskunnan alusta asti, ja ihmisen elimistö on sopeutunut parhaiten hyödyntämään juuri sitä ravintona. Asia on siis puhtaasti polittinen ja ideologinen. Ei terveydellinen, tai ympäristöön liittyvä todellisuudessa. Todellisen terveysriskin muodostaa soijatuottet, tofut, seitanat ja muut vahvasti prosessoidut, hormoneja ja muunneltuja geenejä sisältävät tuontituotteet.

Älkää olko lampaita ja menkö virran mukana ja uskoko ihan kaikkea mitä teille halutaan tuputtaa. Ottakaa selvää, ja olkaa rohkeasti omaa mieltä, ja pitäkää oikeuksistanne kiinni. Ja muistakaa äänestää eduskuntaan ja pääministeripuolueeksi perussuomalaiset, jos haluatte että täällä ei mennä täysin eun talutusnuorassa suohon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luitko AP juttua? Eikö aina ole ollut ihan päivänselvää, että prosessoitu liha ei ole terveellistä ja sen sijaan kannattaa suosia prosessoimatonta? Kananmunatkaan eivät ole suosituksissa olleet pannassa. Lisäksi heti ingressissä:

"Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa ei tullut esiin ristiriitaisuuksia nykyisten ravitsemussuositusten kanssa."

Vierailija
14/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossahan verrattiin prosessoitua lihaa syöviä ja prosessoimatonta lihaa syöviä. Ei lihan osalta mitään muuta. Onko teille jotenkin uutta ja yllättävää, että makkara on monessakin suhteessa epäterveellisempää, kuin prosessoimaton liha?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko vegaani jos syö hyönteisiä?

Vierailija
16/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen testannut kohdaltani asiaa noin vuoden ajan syömällä kananmunia n 4 viikossa. Välillä pitänyt parin viikon taukoja ja aivan selvästi on olen ns terävämpi, kun kananmunat on ruokavaliossa.

Ikää on 74v.

Vierailija
17/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän nuo missään vaiheessa pannassa ole ollutkaan. 

Vierailija
18/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän homo sapiens olekaan kehittynyt munien ja prosessoimattoma lihan syöjäksi kuin vasta koko evoluutionsa ajan.

Evoluution kannalta kaikki homo sapiensit olivat vain silmänräpäys sitten (8000 vuotta) metsästäjä-keräilijöitä joiden ruokavalio oli pääosin eläinproteiinia.

Soija ja härkäpavut olivat niin ketteriä ettei niihin osunut nuolella tai keihäällä.

Vierailija
19/19 |
14.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen päättänyt uskoa Norjan kolesterolirajoja, jotka ovat paljon korkeammat kuin Suomessa.