Itse tehty valkokastike
Onko onnistunut? Mietin kannattaako edes yrittää?
Kommentit (11)
Kuumenna maito hitaasti ettei pala pohjaan. Jos on harjoitusta niin ei tarvitse paljon sekoitella. Sitten teet pienen annoksen maito-vehnäjauhoseosta, vähän kuin lettutaikina. Kun maito kiehuu sekoita ja kaada tuo taikina sekaan ja anna kiehahtaa. Valmis eikä pala pohjaan eikä tarvitse vahtia vierellä koko aikaa. Jos on teflonkattila kannattaa käyttää sitä.
Hyvin onnistuu oman kastikkeen vatkaaminen.
Rasvaa kattilaan. Jauhot perään. Sekoita. Lisää Puolet Puolet maidosta. Kuumenna. Sitten loput maidosta ja mausteet.
No on ihan perusruuanlaittoa. En ole koskaan ostanut valmiina, koska eihän siinä mitään järkeä ole.
Kun alat lisätä maitoa rasva-jauhoseokseen, tee se vähitellen ja sekoita kunnolla. Jos klimppejä jää, siivilöi valmis kastike.
Valkokastiketta kuumentaessa aineet pitää olla valmiina, pilkottuna/murskattuna (mausteet, juusto). Kun voi keskittyä sekoittamiseen niin se ei pala pohjaan.
Se valmistuu sen verran nopeasti, että pohjaanpalamisen vaaraa ei juuri ole. Sulata rasva, lisää jauhot ja sitten neste huolellisesti sekoittaen. Tämä vaihe on tärkeä, jotta ei tule kökköjä vaan tasainen kastike.
Nesteenä voi käyttää vettä, jos laittaa lisäksi vaikkapa tuore- tai sulatejuustoa.
Vierailija kirjoitti:
Se valmistuu sen verran nopeasti, että pohjaanpalamisen vaaraa ei juuri ole. Sulata rasva, lisää jauhot ja sitten neste huolellisesti sekoittaen. Tämä vaihe on tärkeä, jotta ei tule kökköjä vaan tasainen kastike.
Nesteenä voi käyttää vettä, jos laittaa lisäksi vaikkapa tuore- tai sulatejuustoa.
Nyt oli kyse maitokastikkeesta. Sinun ohje on juustokastike veteen keitettynä!
Hyvin onnistunut aina