Onko vielä olemassa ranskanleipää?
Tuli vain kaupassa mieleen kun leipähyllyllä oltiin. Kakarana oli aina ranskista ja paksu kerros voita ja joskus päällä lauantaimakkaraa.
Kommentit (21)
Vain Ranskassa tehtyä leipä saa kutsua ranskanleiväksi. Suomessa tehtään kuohuleipää.
Vierailija kirjoitti:
Vain Ranskassa tehtyä leipä saa kutsua ranskanleiväksi. Suomessa tehtään kuohuleipää.
Höpöhöpö.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole sitä hyvää ranskista koska ne uunit missä niitä tehtiin vanhentu tms nyt on pullamössö ranskista.
Joo sellaset ei ole hyviä. Moni muukin leipä on aivan pullamössöä.
Ranskanleipä on täysvehnäleipää, ja sellaista on edelleen kyllä kaupasa myynnissä. Parasta leipää dippailuun. Eli oliiviöljyä ja balsamicoa kuppiin sekaisin, murretaan ranskanleivästä paloja ja dipataan seikseen. NAM.
Ei openconsept keittiössä voi syödä ranskanleipää..pitää olla spessua spektri tai jotain luomupähkinä näkkäriä..mitähän Insta seuraajat sanoisi jos lautasella olisi brutaali ranskanleivän siivu voilla...miettikäää...
Aina välillä näkyy pieniä eriä kaupanhyllyllä
Nyt ihmiset ihan oikeesti.....
https://www.s-kaupat.fi/tuote/vaasan-ranskanleipa-350-g-vehnaleipa/6437…
Päässy unohtumaan koko ranskanleipä, sitä tuli kyllä ennen syötyä ja paljo
On. Ihan sellaista muovipussissa olevaa ostin hampaanpoiston jälkeen, niin ei ollut liian rapeaa kuortakaan.
Vierailija kirjoitti:
On. Ihan sellaista muovipussissa olevaa ostin hampaanpoiston jälkeen, niin ei ollut liian rapeaa kuortakaan.
Tätä mussutin:
https://www.s-kaupat.fi/tuote/vaasan-ranskanleipa-350-g-vehnaleipa/6437…
Me tehdään valkosipulileiipiä uuniin ranskanleivästä :P
Alahyllyllä. Kun eivät ole enää niin suosittuja, niin ovat joutuneet alahyllylle.
Tuore ja hyvänmakuinen ranskanleipä lauantaimakkaralla ja mukillisella kaakaota oli meikäläisen kasarimuksun lempivälipala.
Meilläpäin Aitolahden leipomolta saa Jaskan-ranskista. Jos sen hakee leipomolta, niin siinä on ihanan rapea kuori kun paperipussissa.
Anoppi sanoi eläneensä lapsuuden ja nuoruuden ja alkuaikuisuuden ranskanleivällä. Käveli korkokengillä yli kasikymppisenä ja ajatus oli terävä loppuun asti.
Eilen ostin leipomosta ransakanleivän kun hyllystä huomasin nimikkeen. Viimeksi vuosikymmeniä sitten olin ostanut ranskanleipää ja päätin kokeilla verestää vanhoja muistoja. Totesin ettei se ollut "yhtä hyvää kuin nuorempana". Oli lähinnä mautonta mössöä, joka ei ollut leipää vaan huonosti maustettua tosipehmeää pullaa.
Pidän enemmän moniviljaleivistä tai ruisleivästä, jota eniten syön aamupalalla.
Vierailija kirjoitti:
Eilen ostin leipomosta ransakanleivän kun hyllystä huomasin nimikkeen. Viimeksi vuosikymmeniä sitten olin ostanut ranskanleipää ja päätin kokeilla verestää vanhoja muistoja. Totesin ettei se ollut "yhtä hyvää kuin nuorempana". Oli lähinnä mautonta mössöä, joka ei ollut leipää vaan huonosti maustettua tosipehmeää pullaa.
Pidän enemmän moniviljaleivistä tai ruisleivästä, jota eniten syön aamupalalla.
Minä luulen, että nykyisin ranskanleivässä on vähemmän suolaa mitä aikaisemmin.
Itse ostan joskus ranskanleipää, kun himo iskee ja vain yhtä tiettyä merkkiä. Sitten leivän päälle oikeaa voita. Pitääpä tehdä seuraavalla kerralla ranskanleivästä valkosipulileipää uunissa, olinkin sen jo unohtanut.
Ei ole sitä hyvää ranskista koska ne uunit missä niitä tehtiin vanhentu tms nyt on pullamössö ranskista.