Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Nam! Lihapasteijoiden teko näyttäisi olevan helppoa - voitaikina ja riisi+jauheliha täytteenä!

Vierailija
25.02.2023 |

Onko kukaan tehnyt itse näitä omasta voitaikinasta? Itse osaan ainakin tehdä voitaikinaa joulutorttuihin, se on helppoa. Vaikuttaa niin herkulliselta, että tätä on kokeiltava seuraavaksi, kun kaikki paistopisteestä saatavat herkut ovat liian kalliita meikäläiselle. Siitä taikinasta saa meinaan helposti pari pellillistä lihapasteijoita.

T. Lidl-mies

Kommentit (37)

Vierailija
1/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei varmasti kukaan ole ennen kokeillut! Tuupas sitten kertomaan kuinka sujui!

Vierailija
2/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isoäiti aikoinaan teki pellille lihapiirakkaa - teki tietysti itse taikinan kun ei silloin ollut valmiita - ja voi että se oli hyvää. Täytyykin tehdä joku päivä itsekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up, onko joku muu näitä leiponut itse?

T. Lidl-mies

Vierailija
4/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
5/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile tehdä osa pasteijoista fetatäytteellä.

Vierailija
6/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran vuodessa tulee tehtyä,.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus olen tehnyt itse rahkavoitaikinaa, se on mielestäni parempaa kuin kaupan valmistaikinat.

Vierailija
8/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Prismassa on ollut joulusta asti voitaikinaa puoleen hintaan meillä päin.

Teen kerran viikossa tuollaisen voitaikinapiiraan jota sitten syön aamuisin.

N34 joka voisi elää pelkästään muna-riisi-jauhenlihatäyteisellä voitaikinapiiraalla (ja ottaisi tätä piirastaan mukaan esim laivaristeilylle!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, teen silloin tällöin. Vaikeinta on saada pasteijaan tarpeeksi täytettä ja reunat silti ummistettua.

Vierailija
10/37 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muna-riisipasteijat on käytännössä herkullisempia itse tehtyinä, kokeile! Muista, että pasteijatäytteisiin saa laittaa 2-3 kertaa enemmän suolaa ja mausteita, kuin normiruokiin, muuten ei maistu miltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
12/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja nimenomaan lihaa ei mitään naurettavaa woke-kasvis korviketta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahkavoitaikina on parempaa

Vierailija
14/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai tehdään monta kertaa vuodessa! Kaupan taikinasta tai itsetehdystä mikä on parempaa.

Liha-/muna-/sieniriisipasteijoita, kana-/kasvisempanadoja, peltipiirakkaa jne

Satoja vuosia vanha ruoka mitä on syöty ympäri maailmaa. Taikina vähän vaihtelee, esim filo tms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

250 g maitorahkaa

250 g voita

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Vierailija
16/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jopa 60 luvulla oli pasteijoita

Vierailija
17/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlissä oli aikaisemmin myynnissä kaulittua voitaikinaa rullalla. Oli pelin kokoinen sopivasti. Niitä kun osti kaksi niin sai hyvin tehtyä pellillisen lihapiirakan.

Vierailija
18/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo olen tehnyt silloin tällöin. Mausta jauheliha hyvin ettei jää mauttomaksi.

Olen tehnyt myös jauhelihasta ja kananmunista ja jauhelihasta ja kasviksista.

Myös feta-pinaattipiirakka on herkullista.

Hyviä kokkailuja!

Vierailija
19/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt. Vaikein vaihe on saada pysymään ne kiinni paistaessa. Sekin onnistuu, kun painelee reunat haarukan piikeillä lujasti kiinni. Myös minä muistutan jauheliha-riisin maustamisesta ja maistamisesta, että saat juuri mieleisiä. Täytteeksi voit laittaa muutakin: kalaa, munaa, broileria.

Vierailija
20/37 |
26.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kolme seitsemän