Mitä alkoholia joka kodista pitäisi löytyä ruoanlaittoon?
En käytä siis juomana juuri ollenkaan niin enpä osaa oikein mitään ostellakaan. Lahjavalkkarit menee risottoon ja punkut kastikeaineiksi pakastimeen :D Mutta mitä suosittelet että Alkosta kävisin ostamassa? Konjakkia? Viskiä?
Kommentit (19)
Eipä niitä alkoholeja pahemmin tarvi ruokien tekemiseen. Yhdeltä ammatilta olen kokki niin tutut kyselee kaikenlaisia vinkkejä. Yksi halusi liekittää lättyjä. Sanoin että korkillinen riittää. Ei tollo uskonut vaan laittoi enemmän. Tulos näkyy vieläkin sillä katossa mustana jälkenä. Onneksi ei palanut koko talo.
En mä niitä sinne ruokaan laita. Pullo kossua menee suoraan suuhun kokatessa. Sit heräänkin, kun palolaitos on paikalla.
No varmaan noi punkku ja valkkari lähinnä. Tiukkaa viinaa voi ostaa lähinnä desinfiointiin.
Viina tekee ruuasta vaan pahaa ja on tulipaloriski. Tylsä perusruoka on parasta ruokaa.
Joskus ostan madeiran, mutta pääasiassa punaviiniä ja valkkarina pitää olla kuivaa rieslingiä. Kastikkeisiinhan ne menee kaikki. Kesällä haudutan kuhaa sanomalehtikääreessä grillissä, siihen myös riesling.
Ei mitään. Minun kodissani ei ole alkoholia.
Utöver det som du räknade upp är sherry gott i såser. Sherryn ger en gräddsås en smakande stomme samt liter sötma. Då såsen kokas eller ens sjuder, försvinner alkoholen ur den. Portvinssås är en annan klassiker. Börja med de två.
Konjak och whisky hör inte hemma i ens matlagning. I stället för konjak väljer jag en sötare brandy till matlagning fast man annars gillar konjak. Whisky gillar man inte alls, så den uteblir tillsammans med bourbonen från ens kök. Brandyn fungerar väl även vid flambering som man gör en gång på tio år.
Börja med sherry och fortsätt sedan med portvin.
Kaljaa. Jos vaimo pistää laittamaan ruokaa niin mitä helvettiä siinä tekee kun odottaa uunin lämpenemistä kuin juo kaljaa?
Olutta merimiespihviin ja juustofondueen
Konjakkia hedelmäsalaattiin
Punaviiniä aina tomaattikastikkeeseen
Tummaa rommia kakkuun. Muu on turhaa.
Punkkua. Jotta kokki kestää aineiden pesemisen, pilkkomisen, paistamisen ja tarjoilun. Ja myöhemmin tiskaamisen😁Siis tämä punkku kokille ei ruokailijoille😊
Ei mitään. Ruokaan ei tarvita alkoholia joka kodissa.
Vodkaa penne alla vodkan tekoon. Vodkasta voi tehdä myös vaniljauutetta. Rommista tulee hyviä kakkuja.
Koskenkorvaa ja jaloviinaa