Hei sinä ulkomailla asuva, miten ruokavaliosi on muuttunut ulkomailla asumisen myötä?
Kommentit (19)
Erilaisia kaloja syön useammin viikossa, koska kala on todella halpaa.
Olen aloittanut vähähiilarisen ja kasvispainotteisen pätkäpaaston pari vuotta sitten. Se ei suoranaisesti kyllä liity ulkomailla asumiseen.
Vierailija kirjoitti:
Ajoitus ainakin on eri, aamiainen 07, lounas klo 13 ja päivällinen 19. Aina kun tulee Suomeen on nälkä klo 07, 11 ja 16, sitten on pakko syödä iltapalaa että selviää yön yli! Ja välipalaakin vielä
Ja kuitenkin ulkomailla ruokavalio on kevyempi ja entistä kasvispainotteisempi. Toki on enemmän tekemistäkin ja ollaan paljon ulkona joten ruoka ei ole koko ajan mielessä kuten Suomessa erityisesti talviaikaan. Syödään vähemmän vaikka tehdään enemmän ruumiillista työtä yms
Taitaa se ruoka olla muuta kuin suomalaisten kevyt-keinoruoka.
On muuttunut paljonkin ja erilaiset ruokakulttuurit ovat tulleet tutuiksi. Leivän päältä leikkeleet ovat jääneet kokonaan pois, eivätkä nakit ja muut makkarat kuulu enää ruokavalioon, kuten Suomessa kuului. Hedelmät ja kasvikset nautitaan satokausien mukaan. Ruokajuomana ei maitoa, ja maitotaloustuotteiden käyttäminen muutenkin vähäisempää.
Man äter i praktiken endast mat som är gjord av färska råvaror med smak och från grunden. Både urvalet och priserna är bättre så det är lätt att välja.
Kaffegrädden är packad i 10 g engångsdoser och inte i tetror, vilka man ogillar. I Finland finns det inget val. Alla "kevyt" och "ruoka" samt annan smörja lyser med sin frånvaro. I Finland går det verkligen mycket tid i affären för att hitta bland det mesta, som trots sin mängd inte ger något mervärde.
Ölen är öl och inte någon avlägset öl liknande produkt, vilket över 95 % av det finska urvalet är. Vinerna köper man i mataffären, liksom konjaken och annat. Priserna är som från en annan planet.
Det är faktiskt väldigt olika då man kommer till Finland. Tyvärr.
Syön ravintoloissa huomattavasti enemmän, sillä ravintoloissa syöminen halvempaa kuin Suomessa ja tuttavien kanssa ulkona syöminen arkipäiväistä. Kasviksia ja hedelmiä tulee syötyä enemmän ja lounas aiempaa kevyempi.
Vähemmän marjoja valitettavasti. Suomessa päivässä meni helposti 200-300 grammaa kotimaista herukkaa, mustikkaa, puolukkaa, vähemmässä määrin mansikkaa ja karpaloita. Täällä marjat tosi kalliita ja laadultaan vetisiä mansikoita ja pensasmustikoita. Pakastemarjat myös todella kalliita ja huonolaatuisia, pitää keittää ensin. Kaipaan todella kotimaisia superfood metsämarjoja!
Täällä syön enemmän hedelmiä kuin Suomessa. Tosin hedelmät ovat samoja joita Suomessakin olen syönyt (omena appelsiini banaani) mutta maku on parempi. Eksoottisten hedelmien laatu ja saatavuus olisi Suomea parempi, ja jossain määrin niitä satokauden mukaan syön.
Leipä täällä on ihan hirveää vaaleaa höttöä, mutta onneksi ikeasta saa suomalaista näkkileipää kahta eri sorttia. Niillä ja kaurapuurolla saan kuidut hyvin hankittua.
Paikallinen ruoka on kovin lihapitoista, mikä minulle haaste kasvissyöjänä, tai sitten omaan makuun ihan liian rasvaista. Pyrin syömään kotitekoisia ruokaisia salaatteja, samaan tapaan mitä söisin Suomessa.
Loppujen lopuksi aika vähän vaikuttanut ulkosuomalaisuus ruokavalioon, mutta marjat ja hyvä leipä, niitä ei vaan saa täältä!
Paikkana lähi-itä. Sen vielä voisin lisätä, että esim cashew pähkinät ovat täällä paljon parempia mitä Suomessa, ja niitä tulee syötyä paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ajoitus ainakin on eri, aamiainen 07, lounas klo 13 ja päivällinen 19. Aina kun tulee Suomeen on nälkä klo 07, 11 ja 16, sitten on pakko syödä iltapalaa että selviää yön yli! Ja välipalaakin vielä
Ja kuitenkin ulkomailla ruokavalio on kevyempi ja entistä kasvispainotteisempi. Toki on enemmän tekemistäkin ja ollaan paljon ulkona joten ruoka ei ole koko ajan mielessä kuten Suomessa erityisesti talviaikaan. Syödään vähemmän vaikka tehdään enemmän ruumiillista työtä yms
Taitaa se ruoka olla muuta kuin suomalaisten kevyt-keinoruoka.
Emme syö Suomessakaan mitään kevyt tai keinoruokaa vaan teemme kaiken itse, on kasvihuone yms. Liha vaan on rasvattomaksi jalostettua ja huonolaatuisempaa Suomessa. Samoin tomaatit ja monet muut kasvikset mauttomampia. Ja tulee syötyä perunaa ja leipää enemmän vaikka kuinka yrittää pysyä samassa ruokavaliossa
Asun Lontoossa. Täällä on todella valtavat valikoimat ruokakaupoissa, joten on tullut kokattua kaikkea todella eksoottisiakin ruokia, koska ruoka-aineet ovat helposti saatavilla. Ulkona tulee toisaalta myös käytyä useammin syötyä. Wholefoods-ruokakauppa on aivan ihana, mutta kukkaro ei valitettavasti kestä. Jouluna mince pies ja pääsiäisenä hot cross buns.
Vaikka täällä eivät metsämarjat ole saatavilla, niin viljeltyjä marjoja on ostettavissa ympäri vuoden. Meillä syödäänkin marjoja lähes joka päivä, enimmäkseen mustikoita. Marjat eivät välttämättä ole kovin edullisia, varsinkaan talvikuukausina ja usein saattavat olla huonoja ja rupsahtaneita. Pitää tietää mistä saa aina hyviä ja tuoreita marjoja.
Syömme pääosin vain kotona leivottua leipää ja muita leivonnaisia, mutta joskus saatamme ostaa jonkinlaisen "leipomotasoisen" vaalean leivän tietystä kaupasta. Sama kalan ja lihan kanssa, ja lihoissa tarjonta ylipäätään on erittäin laadukasta. Kala on erittäin kallista.
Syön enemmän tuoreita salaatteja ja vihanneksia, koska valmiiksi pilkotut ja pestyt sekoitukset ovat edullisia ja siten helppoja. Toisaalta juureksia syön vähemmän, koska esim lanttuja ja nauriita on lähes mahdoton löytää ja ovat mauttomia. Marjoja syön enemmän, koska ihan hyvälaatuisia saa kaupasta ympäri vuoden ja kesällä tai tarjouksessa ovat ihan edullisiakin. Pähkinöitä ja siemeniä syön enemmän koska ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.
Ruoan laittoa vaikeuttaa että täällä on hyvin yleistä ettei asunnossa ole kunnon uunia, vaan vain mikro-grilli combo. Asunto voi olla ihan iso useamman makkarin perheasunto, muttei ole kunnon oikeaa uunia. Eli on rajattua mitä voi tai viitsii tehdä siinä grillillä.
Maana Alankomaat.
Vierailija kirjoitti:
Syön enemmän tuoreita salaatteja ja vihanneksia, koska valmiiksi pilkotut ja pestyt sekoitukset ovat edullisia ja siten helppoja. Toisaalta juureksia syön vähemmän, koska esim lanttuja ja nauriita on lähes mahdoton löytää ja ovat mauttomia. Marjoja syön enemmän, koska ihan hyvälaatuisia saa kaupasta ympäri vuoden ja kesällä tai tarjouksessa ovat ihan edullisiakin. Pähkinöitä ja siemeniä syön enemmän koska ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.
Ruoan laittoa vaikeuttaa että täällä on hyvin yleistä ettei asunnossa ole kunnon uunia, vaan vain mikro-grilli combo. Asunto voi olla ihan iso useamman makkarin perheasunto, muttei ole kunnon oikeaa uunia. Eli on rajattua mitä voi tai viitsii tehdä siinä grillillä.
Maana Alankomaat.
Keski- ja etelä-Euroopassa yleensä itse hankitaan keittiöt. Ne siis on irtaimistoa eikä kiinteää kalustusta kuten meillä Suomessa.
Me kun ostimme talomme sanoimme että voivat viedä pois alakerran huonekalut niin mukana lähti myös keittiö😁 Sinällään hyvä mutta kaasuhellan olisin voinut pitää kesäkeittiötä varten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön enemmän tuoreita salaatteja ja vihanneksia, koska valmiiksi pilkotut ja pestyt sekoitukset ovat edullisia ja siten helppoja. Toisaalta juureksia syön vähemmän, koska esim lanttuja ja nauriita on lähes mahdoton löytää ja ovat mauttomia. Marjoja syön enemmän, koska ihan hyvälaatuisia saa kaupasta ympäri vuoden ja kesällä tai tarjouksessa ovat ihan edullisiakin. Pähkinöitä ja siemeniä syön enemmän koska ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.
Ruoan laittoa vaikeuttaa että täällä on hyvin yleistä ettei asunnossa ole kunnon uunia, vaan vain mikro-grilli combo. Asunto voi olla ihan iso useamman makkarin perheasunto, muttei ole kunnon oikeaa uunia. Eli on rajattua mitä voi tai viitsii tehdä siinä grillillä.
Maana Alankomaat.
Keski- ja etelä-Euroopassa yleensä itse hankitaan keittiöt. Ne siis on irtaimistoa eikä kiinteää kalustusta kuten meillä Suomessa.
Me kun ostimme talomme sanoimme että voivat viedä pois alakerran huonekalut niin mukana lähti myös keittiö😁 Sinällään hyvä mutta kaasuhellan olisin voinut pitää kesäkeittiötä varten.
Kiitos splainauksesta, se oli kuitenkin ihan eri aiheesta.
Kyse ei ole siitä ettei asunnoissa olisi keittiötä. En ole nähnyt yhtään asuntoa täällä jossa ei olisi keittiötä, keittiön irrottaminen ei ole tapa Alankomaissa. Kyse on siitä että asunnossa on kyllä keittiö, mutta ei tavallista uunia, sen tilalla on (kalusteisiin upotettu) mikro-grillicombo.
Ei maitoa ruokajuomaksi, eikä leipää ruuan kanssa (paitsi keiton, mutta silloin se on patonkia eikä siihen tule voita tai mitään leikkeleitä).
Muuten täällä (Saksassa) syödään mielestäni samaa kuin Suomessa. Paljon on kasvissyöjiä nykyisin, vegaanejakin yhä enemmän. Sekasyöjäperheissä on perunaa, pastaa, porkkanaa, tomaattia, kurkkua, herneitä, papuja, kaaleja, jauhelihaa, kanaa, kalaa, possua, nautaa. Makkaroiden suosio kotiruokana selvässä laskussa, en edes muista koska olisin makkararuokaa tehnyt viimeksi. Katujuhlissa ovat kyllä suosittuja.
En leivo mitään pullaa kerran viikossa, mutta toisinaan teen karjalanpiirakoita, kun oikein haluamme herkutella.
Syömme paljon useammin ulkona, ainakin pari kertaa viikossa. Aamupala on hyvin pieni, esim. croissant kahvin kanssa. Päivällinen syödään n. klo 19-20, eikä sen jälkeen ole mitään iltapalaa. Suomesta tulleille vieraille on vaikea ymmärtää päivällisaikaa. Usein halutaan syömään klo 17, eikä täällä ole mitkään kunnon ravintolat edes auki siihen aikaan.
Ruokavalio on muuttunut täysin.
Asun Japanissa ja syön nyt japanilaista ruokaa.
Kukaan ei ihmettele, että syön harvoin aamupalan, silloinki hyvin kevyen. Kukaa ei ihmettele, etten vedä mitään typeriä tarpeettomia välipaloja. Kalaa syön paljon enemmän ja kokeilen muutenkin kaikkea uutta. Ei yhtään ikävä traditionaalisia suomi ruokia. Juuri mikään Suomen perinneruoka ei ole mikään älyttömän hyvää. Jotku ainoastaan "iha jees" - Espanja
Ruokavaliono on moniouolistunut ulkomailla ja syon enemman kasviksia ja hedelmia joita saan ihan ulkona katukaupasta. Ruoka on myos maukkaampaa ja edullisempaa seka terveellisempaa kuin suomalaiset hiilaripoperot.
Ajoitus ainakin on eri, aamiainen 07, lounas klo 13 ja päivällinen 19. Aina kun tulee Suomeen on nälkä klo 07, 11 ja 16, sitten on pakko syödä iltapalaa että selviää yön yli! Ja välipalaakin vielä
Ja kuitenkin ulkomailla ruokavalio on kevyempi ja entistä kasvispainotteisempi. Toki on enemmän tekemistäkin ja ollaan paljon ulkona joten ruoka ei ole koko ajan mielessä kuten Suomessa erityisesti talviaikaan. Syödään vähemmän vaikka tehdään enemmän ruumiillista työtä yms