Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parhaat joulupöydän herkut kehiin!

Vierailija
20.11.2006 |

Mikä on joulupöydän suosikkinne, jonka haluatte joka joulu tarjolle? Reseptit mukaan myös..



Itse ihastuin tähän punajuurimousseen. Omaan makuuni kaupan punajuurisalaatit ovat liian etikkaisia, mutta tämä vie voiton niistä mennen tullen.



Punajuurimousse

Määrä Aines

(10 annosta)

700 g tuoreita punajuuria

400 g Pirkka porkkanoita , tuoreita

vettä + 1 tl suolaa (juuresten keitttämiseen)

1(n. 50 g) sipuli

Kastike:

200 g ranskankermaa

1 rkl Pirkka omenaviinietikkaa

1 rkl sokeria

1 rkl piparjuuritahnaa putkilosta

1/2 tl suolaa

mustapippurirouhetta

Koristeeksi:

persiljaa



Pese punajuuret ja porkkanat. Keitä juurekset kypsiksi omissa kattiloissaan, suolalla maustetussa vedessä. Punajuuret kypsyvät koosta riippuen noin 40 minuutissa ja porkkanat n. 20 minuutissa. Juurekset saavat jäädä hieman koviksi. Kuori kypsät juurekset ja raasta raastinraudan karkeimmalla terällä. Sekoita raasteet keskenään. Jätä hieman porkkanaa koristelua varten. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja lisää raasteen joukkoon.

Sekoita ranskankerma, omenaviinietikka, sokeri, piparjuuritahna, suola ja mustapippurirouhetta. Sekoita kastike raasteen joukkoon ja anna moussen tekeytyä yön yli. Tarjoa kauniista astiasta, porkkanaraasteraidoilla ja persiljalla koristeltuna.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

- mätiä

- kylmäsavulohta

- maksapateeta

- savuporoa

- kotijuustoa

- rosollia: punajuuresta, omenasta, porkkanasta, suolakurkusta ja kananmunasta - ei siis perunaa eikä anjovista





näitä ilman joulupöytä ei ole aito :)

Vierailija
2/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teetkö maksapateen itse? Olisko ohjetta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

sen lisäksi riimihärkää ja konjakkikastiketta



muikunmätiä ja smetanaa

graavilohta



puikulaperunoita

Vierailija
4/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihakolmiot



28 kpl





Taikina

1 prk (200 g) Valio maitorahkaa

250 g Valio voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta



Jauhelihatäyte

200 g paistijauhelihaa

1 sipuli

ripaus valkopippuria

1 yrttiliemikuutio (esim. sieni-yrtti)

1 prk (150 g) Valio crème fraîche, 28 %

1 keitetty muna

1/2 dl hienonnettua persiljaa



Voiteluun

munaa



Valmista taikina. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. Valmista täyte. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli sekä pippurit, murennettu liemikuutio ja crème fraîche. Anna kiehahtaa. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä. Lisää keitetty, hienonnettu muna. Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se leivinpyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Ummista reunat haarukalla painellen. Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 250 asteessa noin 12 min.





Näihin löytyy veilä valion sivulta myös savuporo- sekä kinkkutäyte. Teen kaikkia kolmea lajia, ja kaikki vievät kielen mennessään.

Vierailija
5/5 |
20.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

200G kylmäsavulohta

1 etikkapunajuuri

2tl sitruunamehua

1-2 tl piparjuuritahnaa

2rkl tuoretta ruohosipulis tai sipulia silputtuna

mustapippuria

200g ruokajugurttia

1prk kevyt ranskankermaa



4 liivatelehteä

2 rkl punajuurilientä

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kolme