Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tein ison litran pullataikinan oikeista aineista, maitoa, luomuvoita, kananmunia, rusinoita ja siitä kaksi valtavaa pullapitkoa, ai että se onkin välillä hyvää

Vierailija
03.02.2023 |

Paistoin niin että pinta tuli oikein rapeaksi. Ja rusinoita on paljon, samoin voita. Melkein parasta mitä suomalainen perinneruoka voi olla.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

5/5

Ajatelkaa että jotkut arvottaa pullapitkoa sen veteen ja margariiniin leivotun puoliraaan pullavan perusteella.

Vierailija
2/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi hitto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nams, itseleivottu pulla!!  On varmasti parempaa kuin kaupan pulla.

Vierailija
4/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No on olleet isoja pitkoja. Itse tein puolen litran taikinasta 3 pitkoa, pellin pituisia, isommat eivät olisi uuniin mahtuneet. Paistoitko leivinuunissa (siis puukäyttöisessä)?

Vierailija
5/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.

Vierailija
6/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihanaa! Tekisi mieli kotipullaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, hyvin onnistunut kotitekoinen pulla on hyvää.

Mutta kun ei sitä taikinaa viitsi eikä jaksa tehdä, ellei ole konetta joka sen veivaa... Ei jaksa käsin.

Ei jaksa, vaikka tekis 2,5 desiin nestettä.

Vierailija
8/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.

Pidän rapeasta pinnasta. Kiertoilmauunissa sen saa helposti ilman että palaa. Tummanruskea se toki on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.

Tapaus tulee siitä että on paljon voita.

Ei kyllä tule vaan paistotavasta. Teen aina pullat oikealla voilla ja ei niihin tule mitään rapeaa pintaa. Paistan vain sen verran että ovat kypsiä ja pohjasta ruskeita.

Vierailija
10/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kardemummaa tulee aina pantua liian vähän. Pitäisi muistaa ettei se valmiiksi jauhettu ole kovin vahvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.

Tapaus tulee siitä että on paljon voita.

Ei kyllä tule vaan paistotavasta. Teen aina pullat oikealla voilla ja ei niihin tule mitään rapeaa pintaa. Paistan vain sen verran että ovat kypsiä ja pohjasta ruskeita.

Laitanko kuvan ennen kuin uskot? Ruskea on, ei palanut. Ja ihanan rapea pinta. Kiertoilmauunissa matalalla lämmöllä.

Ap

Eli se rapeus tulee siitä kiertoilmasta, ei siitä että taikinassa on voita. Mutta mielipide asiahan se on haluaako pullaan rapean kuoren vai ei, itse en ole koskaan kuullut että kukaan tykkäisi.

Vierailija
12/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvään pullaan ei laiteta kananmunia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
03.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvään pullaan ei laiteta kananmunia.

Eikä rusinoita.

Vierailija
14/17 |
20.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvään pullaan ei laiteta kananmunia.

Munaton pulla ei ole hyvää 1 kanamuna per 5 dl maitoa ja 1 voiteluun. Ei tulis mieleenkään tehdä munatonta pullaa varsinkin, jos hyvää haluaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
20.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kardemummaa tulee aina pantua liian vähän. Pitäisi muistaa ettei se valmiiksi jauhettu ole kovin vahvaa.

Minä ostan  kardemumman irtomyynnistä Hakaniemen Hallista sieltä saa sellaista joka maistuu ja tuoksuukin vielä kuukausien päästä ostopaivästä. Marketti kardemummassa menee vain rahaa hukkaan, jos sellaista mautonta pölyä ostaa.

Vierailija
16/17 |
20.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkälainen on iso litra?

Vierailija
17/17 |
20.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.

Tapaus tulee siitä että on paljon voita.

Ei kyllä tule vaan paistotavasta. Teen aina pullat oikealla voilla ja ei niihin tule mitään rapeaa pintaa. Paistan vain sen verran että ovat kypsiä ja pohjasta ruskeita.

Laitanko kuvan ennen kuin uskot? Ruskea on, ei palanut. Ja ihanan rapea pinta. Kiertoilmauunissa matalalla lämmöllä.

Ap

Eli se rapeus tulee siitä kiertoilmasta, ei siitä että taikinassa on voita. Mutta mielipide asiahan se on haluaako pullaan rapean kuoren vai ei, itse en ole koskaan kuullut että kukaan tykkäisi.

Oletko koskaan leiponut pikkuleipiä? niistä tulee rapeita koska niissä on paljon voita.