Tein ison litran pullataikinan oikeista aineista, maitoa, luomuvoita, kananmunia, rusinoita ja siitä kaksi valtavaa pullapitkoa, ai että se onkin välillä hyvää
Paistoin niin että pinta tuli oikein rapeaksi. Ja rusinoita on paljon, samoin voita. Melkein parasta mitä suomalainen perinneruoka voi olla.
Kommentit (17)
Nams, itseleivottu pulla!! On varmasti parempaa kuin kaupan pulla.
No on olleet isoja pitkoja. Itse tein puolen litran taikinasta 3 pitkoa, pellin pituisia, isommat eivät olisi uuniin mahtuneet. Paistoitko leivinuunissa (siis puukäyttöisessä)?
Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.
Juu, hyvin onnistunut kotitekoinen pulla on hyvää.
Mutta kun ei sitä taikinaa viitsi eikä jaksa tehdä, ellei ole konetta joka sen veivaa... Ei jaksa käsin.
Ei jaksa, vaikka tekis 2,5 desiin nestettä.
Vierailija kirjoitti:
Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.
Pidän rapeasta pinnasta. Kiertoilmauunissa sen saa helposti ilman että palaa. Tummanruskea se toki on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.
Tapaus tulee siitä että on paljon voita.
Ei kyllä tule vaan paistotavasta. Teen aina pullat oikealla voilla ja ei niihin tule mitään rapeaa pintaa. Paistan vain sen verran että ovat kypsiä ja pohjasta ruskeita.
Kardemummaa tulee aina pantua liian vähän. Pitäisi muistaa ettei se valmiiksi jauhettu ole kovin vahvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.
Tapaus tulee siitä että on paljon voita.
Ei kyllä tule vaan paistotavasta. Teen aina pullat oikealla voilla ja ei niihin tule mitään rapeaa pintaa. Paistan vain sen verran että ovat kypsiä ja pohjasta ruskeita.
Laitanko kuvan ennen kuin uskot? Ruskea on, ei palanut. Ja ihanan rapea pinta. Kiertoilmauunissa matalalla lämmöllä.
Ap
Eli se rapeus tulee siitä kiertoilmasta, ei siitä että taikinassa on voita. Mutta mielipide asiahan se on haluaako pullaan rapean kuoren vai ei, itse en ole koskaan kuullut että kukaan tykkäisi.
Hyvään pullaan ei laiteta kananmunia.
Vierailija kirjoitti:
Hyvään pullaan ei laiteta kananmunia.
Eikä rusinoita.
Vierailija kirjoitti:
Hyvään pullaan ei laiteta kananmunia.
Munaton pulla ei ole hyvää 1 kanamuna per 5 dl maitoa ja 1 voiteluun. Ei tulis mieleenkään tehdä munatonta pullaa varsinkin, jos hyvää haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Kardemummaa tulee aina pantua liian vähän. Pitäisi muistaa ettei se valmiiksi jauhettu ole kovin vahvaa.
Minä ostan kardemumman irtomyynnistä Hakaniemen Hallista sieltä saa sellaista joka maistuu ja tuoksuukin vielä kuukausien päästä ostopaivästä. Marketti kardemummassa menee vain rahaa hukkaan, jos sellaista mautonta pölyä ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Litran taikina? Kuinka isoja pitkoja ne oikein on? Ja pulla on kyllä palanut jos pinta on rapea. Ruskea se saa olla mutta ei rapea vaan pehmeä.
Tapaus tulee siitä että on paljon voita.
Ei kyllä tule vaan paistotavasta. Teen aina pullat oikealla voilla ja ei niihin tule mitään rapeaa pintaa. Paistan vain sen verran että ovat kypsiä ja pohjasta ruskeita.
Laitanko kuvan ennen kuin uskot? Ruskea on, ei palanut. Ja ihanan rapea pinta. Kiertoilmauunissa matalalla lämmöllä.
Ap
Eli se rapeus tulee siitä kiertoilmasta, ei siitä että taikinassa on voita. Mutta mielipide asiahan se on haluaako pullaan rapean kuoren vai ei, itse en ole koskaan kuullut että kukaan tykkäisi.
Oletko koskaan leiponut pikkuleipiä? niistä tulee rapeita koska niissä on paljon voita.
5/5
Ajatelkaa että jotkut arvottaa pullapitkoa sen veteen ja margariiniin leivotun puoliraaan pullavan perusteella.