Mitä uutta ruokaa kokeilisin tehdä?
Linkkaa resepti johonkin sellaiseen ei-perus ruokaan, mitä olet kokeillut ja todennut herkulliseksi!
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mikä sinulle uusi ruoka. Mitä oot tehny, mitä et.
Kokeile :) mut haen lähinnä ei-suomalaisia
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mikä sinulle uusi ruoka. Mitä oot tehny, mitä et.
Kokeile :) mut haen lähinnä ei-suomalaisia
Jotain kiinalaista siis vaikka? Kanaa ja riisiä.
Jos perheessä on teinejä, niin ehdottaisin nachovuokaa( peltiä ), sitä voi muokata tosi monenlaiseksi..
Lihapullat tomaattikastikkeessa
lihapullat:
n. 800 g jauhelihaa
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
sopivasti korppujauhoja ja vettä
1 ½ tlsuolaa
mielen mukaan oreganoa/pizzamaustetta/jotain muuta yrttiä, mustapippuria, paprikajauhetta
1 kananmuna
tomaattikastike:
2 tlk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa (500g)
1 prk tomaattipyreetä
1 sipuli
1-3 kynttä valkosipulia
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
mielen mukaanmausteita, esim. samoja mitä pullissa
Ohjeet
Laita korppujauhot isoon kulhoon, vettä päälle, jätä turpoamaan. Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Nakkaa kulhoon. Nakkaa perään myös mausteet ja kananmuna, lopuksi jauhelihat. Sekoita massa kunnolla sekaisin. Pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyörittele taikina palloiksi, lado korkeareunaiseen uunivuokaan.
Sekoita sitten tomaattikastike. Kippaa 2 tölkillistä paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa kulhoon. Kaapaise purkillinen tomaattipyreetä kulhoon. Pilko sipuli (ei tarvitse olla mitään pikku silppua) ja valkosipuli, lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mausteilla, lopuksi vähän hunajaa taittamaan tomaatin hapakkuus. Kaada kastike uunivuokaan lihapullien päälle.
Paista ensin n. 20 min 200 asteessa, vähennä sitten 175 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia. Kypsyys kannattaa tarkistaa jostain keskellä olleesta pullasta. Tarjoa keitettyjen perunoiden, muusin tai pastan sekä raikkaan salaatin kera.
Ei nyt niin erikoinen mutta tosi hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mikä sinulle uusi ruoka. Mitä oot tehny, mitä et.
Kokeile :) mut haen lähinnä ei-suomalaisia
Jotain kiinalaista siis vaikka? Kanaa ja riisiä.
Kana ja riisi kuulostaa ihan suomalaiselta tavalliselta arkiruualta. Onko reseptiä mitä tarkoitat?
Tee Pekingin ankkaa, se tosin vielä aikaa. Valmista ylihuomenna, mutta on kyllä hyvää. Tai jos saat ostettua ankan, joka ei ole jäässä, niin pääset jo huomenna syömään.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/pekingin-ankka/5671690
Vierailija kirjoitti:
Jos perheessä on teinejä, niin ehdottaisin nachovuokaa( peltiä ), sitä voi muokata tosi monenlaiseksi..
Kiitos. :) olen tehnyt nachovuokaa joskus vuosikausia sitten, voisihan sitä tehdä. Terveelliset ruokareseptit kiinnostaa eniten
En tiedä mikä sinulle uusi ruoka. Mitä oot tehny, mitä et.