Miksi kauppojen roskikset on nykyään lukkojen takana?
Kommentit (28)
Suorastaan rikollista toimintaa sulkea ihan hyvää ruokaa lukkojen taaksen. Vapauttakaa roskikset lukkojen kahleista näinä kalleina aikoina!
Vierailija kirjoitti:
Suorastaan rikollista toimintaa sulkea ihan hyvää ruokaa lukkojen taaksen. Vapauttakaa roskikset lukkojen kahleista näinä kalleina aikoina!
ja jos dyykkari sairastuu, niin pystyyn somekampanja haukkumana niin kauppa kuin tuottaja?
asiaton oleskelu, sotkeminen, rikkominen, väärien jätteiden vieminen...
Miksi kysyit, koska tiesit jo vastauksen?
Aika hävytöntä että heitetään ruokaa roskiin eikä anneta ihmisille mahdollisuutta hyötyä siitä. Myisivät vaikka kaupassa samana päivänä roskiin heitettäviä elintarvikkeita -90 prossaa tai jotain.
Vierailija kirjoitti:
Se tavara siellä on edelleen kaupan omaisuutta ja kaupan vastuulla.
Dyykkailu on nätti nimi varastamiselle
On kyllä aivan karmea rikos varastaa roskiksesta :D
Vierailija kirjoitti:
Aika hävytöntä että heitetään ruokaa roskiin eikä anneta ihmisille mahdollisuutta hyötyä siitä. Myisivät vaikka kaupassa samana päivänä roskiin heitettäviä elintarvikkeita -90 prossaa tai jotain.
Eivätkö muka myy alennuksella vanhaksi menossa olevia?
Ne roskikset ovat lukossa juuri sen takia, ettei dyykattaisi pilaantunutta tavaraa. Lisäksi voi olla, että se dyykkaamminen aiheuttaisi ympäristön roskaantumista.
Nykyään ei kyllä niitä aletavaroita juuri kauan tarvitse kauppiaan katsella, elintarvikkeita ainakaan. eilen juuri oli lehdessä juttua, että menevät kuin kuumille kiville. Eivätkö niitä käy kärkkymässä vain vähävaraiset, vaan nykyisella inflaatiolla kärkkyjinä on varakastakin porukkaa.
Ei dyykkaamisessa mitään pahaa ole, poishan ne ruuat on heitetty. Mutta kun kaikki eivät osaa dyykata siististi vaan jättävät roskavanan taakseen. Kauppa joutuu sitten maksamaan ekstraa roskakuskeille, jotka joutuvat tekemään extratyötä irtoroskien takia.
Vierailija kirjoitti:
Ei dyykkaamisessa mitään pahaa ole, poishan ne ruuat on heitetty. Mutta kun kaikki eivät osaa dyykata siististi vaan jättävät roskavanan taakseen. Kauppa joutuu sitten maksamaan ekstraa roskakuskeille, jotka joutuvat tekemään extratyötä irtoroskien takia.
Irtoroskat houkuttelee myös rottia ja lintuja.
Miksi tuo Teemu katselee noita päivämääriä? Eihän ne kerro tuossa tapauksessa enää yhtään mitään, kun poisheitettävät ruuat on saattaneet maata tuntitolkulla niitä poistavan työntekijän kärryssä lämpimässä...
Ei kukaan huolehdi enää roskiin menevän ruuan kylmäketjusta.
Kaupalla on vastuu. Ei ne halua myydä vanhoja ruokia. Tai tunnin päästä vanhenevia ruokia. Tai jo homehtuneita ruokia.
Pois heitetään myös niitä ruokia, mistä varotellaan iltapäivälehdissä. Milloin on mistäkin erästä löydetty lasinpalasia, neuloja tai kuolleita hiirenpoikasia.
Onko turvallisia dyykkareille?
Luulen, että sen takia vaikka monet dyykaajat on ihan kunnollisia, siellä on niitä jotka levittää kaiken ihan sekaisin ja jättää roskikset hirveään kuntoon. Siinä on sitten vaan ylimääräistä työtä kaupalle siivota niitä jälkikäteen.
Kyllähän kaupat luovuttavat ruokaa vielä hyväntekeväisyyteenkin sen hävikkimyynnin lisäksi. Valtavasti kierrätetään.
Vierailija kirjoitti:
Miksi tuo Teemu katselee noita päivämääriä? Eihän ne kerro tuossa tapauksessa enää yhtään mitään, kun poisheitettävät ruuat on saattaneet maata tuntitolkulla niitä poistavan työntekijän kärryssä lämpimässä...
Ei kukaan huolehdi enää roskiin menevän ruuan kylmäketjusta.
Kieltämättä hauskaa, että dyykkari tsekkaa päivämäärät. Luuleeko se olevansa jossain ruokakaupassa, vaikka lompakko jäi kotiin?
Rotat on monesti kiinnostuneita roskisten sisällöstä, siksi.
Niissä roskiksissa nukkui ennen kodittomiakin, eli ehkästään ettei kukaan päädy roska-auton kyytiin. Tampereella oli erään kahvion roskiksessa vakiyöpyjä ja kahvilan työntekijät veivät hälle myynnistä poistetut leivokset aina siististi pahvirasioissa.
Kaikki roskikset pitäisi olla lukkojen takana tautien leviämisen takia.