Kaupat aloitti taas laskiaispullien ja Ruuneberin torttujen myynnin heti loppiaiselta, milloin pistävät mämmit esille?
Nää pidennetyt ja venytetyt sesongit on jotain aivan hirvittävää.
Kommentit (54)
Mämmiä saa kyllä koko vuoden ympäri.
Kertoo aika paljon maamme leivos- ja herkutteluperinteen vaatimattomuudesta ja lajikkeiden vähyydestä. Käykääpä joskus tsekkaamassa vaikka ranskalaisen tai italialaisen leipomon myyntitiski.
Mitä sitten, myisivät noitakin ympäri vuoden.
Vierailija kirjoitti:
Mämmiä saa kyllä koko vuoden ympäri.
joo mäkin näin mämmiä ennen jouluaattoa kun kävin jouluruokaostoksilla
Laskiaspullista käytetään nimeä kausipulla.
Näin ensimmäiset runebergintortut kaupassa jo syyskuussa. Ällistyttävää.
Ennen oli mainos jaffat tulloo jaffat tulloo ja helemat paukkuu. Appelsiinit ei todellakaan ollu ympärivuoden esillä kaupoissa. Nyt on saatava koko ajan kaikkea ja PALJON. Mullehetikaikkinyt.
Vierailija kirjoitti:
Kertoo aika paljon maamme leivos- ja herkutteluperinteen vaatimattomuudesta ja lajikkeiden vähyydestä. Käykääpä joskus tsekkaamassa vaikka ranskalaisen tai italialaisen leipomon myyntitiski.
kyllähän Suomessakin herkkuja riittää,mutta ehkä lihavuuteen taipuvaisille suomalaisille ihan riittävää,että terveellistä mämmiä saa ympäri vuoden ja ruuneperin torttuja ja laskiaispullia harvemmin
Runebergit sais olla myynnissä ympäri vuoden eikä haittaa jos laskiaispullatkin ois. Hyviä molemmat 😋. Edullisiakin olleet aiemmin, kun vertaa esim supermarketin joihinkin leivoksiin, jotka maksaa liki 5e/kpl.
Vierailija kirjoitti:
Kertoo aika paljon maamme leivos- ja herkutteluperinteen vaatimattomuudesta ja lajikkeiden vähyydestä. Käykääpä joskus tsekkaamassa vaikka ranskalaisen tai italialaisen leipomon myyntitiski.
Vierailija kirjoitti:
Runebergit sais olla myynnissä ympäri vuoden eikä haittaa jos laskiaispullatkin ois. Hyviä molemmat 😋. Edullisiakin olleet aiemmin, kun vertaa esim supermarketin joihinkin leivoksiin, jotka maksaa liki 5e/kpl.
Aidoista raaka-aineista tehtyjä herkullisia leivoksia ei tehdä muutamalla eurolla. Mutta hei, mussuta sinä vaan palmuöljy kasvirasvapullaasi tyytyväisenä kun et paremman päälle ymmärrä.
Mämmi on vanha paastonajan ruoka. Sitä on syöty etenkin laskiaisen ja pääsiäisen välillä, mutta voi sitä muulloinkin syödä. Minusta ei haittaa, jos mämmiä on kaupoissa, vaikka olisi ihan aina. Mutta milloinkas se laskiainen tänä vuonna onkaan?
Vierailija kirjoitti:
Kertoo aika paljon maamme leivos- ja herkutteluperinteen vaatimattomuudesta ja lajikkeiden vähyydestä. Käykääpä joskus tsekkaamassa vaikka ranskalaisen tai italialaisen leipomon myyntitiski.
Ranskalaiset voi jättää suosiolla väliin. Jos valikoimaan kuuluu 20 lajiketta, niistä 15 on voitaikinaa ja tomusokeria hieman eri tavoin muotoiltuina. Italialaissa leivonnaisissa on makuakin, niinkuin useimmissa suomalaisissakin. Teollisuusjäljitelmät sitten asia erikseen.
Mämmit oli eilen prismassa esillä pakastealtaassa. Siinä missä kinkut oli ennen joulua. Pääsiäissuklaat joulusuklaiden (jämien) vieressä. Hyvää pääsiäistä!
Eipä niitä ole mitään pakko vielä ostaa. Oon kyllä itsekin pistänyt merkille kuinka sesonkijutut tuntuu ilmestyvän kauppoihin aina vain aikaisemmin.
Mämmit tulee Runebergin päivänä myyntiin. Tietenkin.
Mitäs siitä sitten. Ja mämmit kohta myös. Ihan ok.