Mitä siitä smetanasta tekisi?
Kommentit (23)
Smetana sana muuntuu muokatessa helposti SM etanaksi.
Kaikkia kerma tyyppisiä kastukkeita, kiusauksia. Uutena vuonna perunalastun päälle smetanaa ja kaviaaria
Vierailija kirjoitti:
Kaikkia kerma tyyppisiä kastukkeita, kiusauksia. Uutena vuonna perunalastun päälle smetanaa ja kaviaaria
Perunalastun!! Pyhäinhäväistys.
Väinämöisen palttoonnapit jo menisi. Uuniperunaan saa myös herkkutäytteen esim katkaravuista, sitruunasta, smetanasta.
Vierailija kirjoitti:
https://www.soppa365.fi/reseptit/kala-juhli-ja-nauti/blinipannukakku
Juhlava uv-herkku. Blinit toimii loistavasti talviherkkuna, toinen hyvä on tietysti tex mex.
Esim. uunikalan päälle kurkkusalaatilla ja valkosipulilla maustettuna. Tai suikalelihasta kermaista kastiketta, vähän lihalientä ja smetanat sinne sekaan.
Tai laita pannukakkutaikinaan. Käytä suolaiseen piirakkaan maidolla notkistettuna kerman sijasta.
Vierailija kirjoitti:
Kaikkia kerma tyyppisiä kastukkeita, kiusauksia. Uutena vuonna perunalastun päälle smetanaa ja kaviaaria
Kaviaaria? Älä unelmoi ääneen.
Onko totta että creme fraiche on smetanan kevytversio, ei muuta? Hyvä smetanahan on rasvaisempaa kuin margariini.
Voi myös syödä ihan marjojen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikkia kerma tyyppisiä kastukkeita, kiusauksia. Uutena vuonna perunalastun päälle smetanaa ja kaviaaria
Perunalastun!! Pyhäinhäväistys.
Väinämöisen palttoonnapit jo menisi. Uuniperunaan saa myös herkkutäytteen esim katkaravuista, sitruunasta, smetanasta.
Ei ole olemassa mitään tuollaisia palttoonnappeja. Mikä edes on palttoo?
Vierailija kirjoitti:
Onko totta että creme fraiche on smetanan kevytversio, ei muuta? Hyvä smetanahan on rasvaisempaa kuin margariini.
Ainoastaan rasvapitoisuudesta voi päätellä mikä on mitäkin ja ja kaikki hapatetut ovat perus aineiltaan samaa.
Oma suosikkini on lidilin saksalaine creme de fraiche 0,99€ joka on itse asiassa smetana 30% rasvapitoisuudella.
Käytettävyydessä se ero, että mitä rasvasempi, niin kestää lämpöä patemmin eli ei juokseennu ja on tömäkkä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikkia kerma tyyppisiä kastukkeita, kiusauksia. Uutena vuonna perunalastun päälle smetanaa ja kaviaaria
Perunalastun!! Pyhäinhäväistys.
Väinämöisen palttoonnapit jo menisi. Uuniperunaan saa myös herkkutäytteen esim katkaravuista, sitruunasta, smetanasta.
Ei ole olemassa mitään tuollaisia palttoonnappeja. Mikä edes on palttoo?
Palttoo on vanha sana päällystakille.
Ne napit on semmoisia koveria ruiskuoria mitkä saa täytettyä suupaloiksi. Pitäis niitä kaupoissa olla ja voi olla vehnästäkin, juhlaviksi alkupaloiksi noita yleensä väkerretään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko totta että creme fraiche on smetanan kevytversio, ei muuta? Hyvä smetanahan on rasvaisempaa kuin margariini.
Ainoastaan rasvapitoisuudesta voi päätellä mikä on mitäkin ja ja kaikki hapatetut ovat perus aineiltaan samaa.
Oma suosikkini on lidilin saksalaine creme de fraiche 0,99€ joka on itse asiassa smetana 30% rasvapitoisuudella.
Käytettävyydessä se ero, että mitä rasvasempi, niin kestää lämpöä patemmin eli ei juokseennu ja on tömäkkä.
Erinomaista infoa. Tätä olenkin miettinyt kun creme fraiche ja smetana maistuvat aina samalta kun tarkemmin miettii. Kermaviili on sitten näistä sellainen ultrakevyt versio varmaan.
Vierailija kirjoitti:
Tätä olenkin miettinyt kun creme fraiche ja smetana maistuvat aina samalta kun tarkemmin miettii.
Ei maistu samalta!
sitten tietysti piirakan täytteenä smetanaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tätä olenkin miettinyt kun creme fraiche ja smetana maistuvat aina samalta kun tarkemmin miettii.
Ei maistu samalta!
Kuvaile erot! Maku? Suuntuntuma?
Vierailija kirjoitti:
Kaikkia kerma tyyppisiä kastukkeita, kiusauksia. Uutena vuonna perunalastun päälle smetanaa ja kaviaaria
Ihan mätikin käy ja vähän punasipulia, sitruunaa, mustapippuria ja tilliä on tosi hyvä vähän parempi dippi perunalastuille.
Se säilyy. Mutta saat ihanan perunasalaatin uudeksi vuodeksi. Keitä kiinteitä perunoita ja anna jäähtyä rauhassa. Smetanan sekaan vähän sinappia.
Persiljaa, suolakurkkua, vihreää omenaa, kapriksia ja jopa tuorekurkkua salaattiin. Toiset laittavat makkaraa tai kananmunaa.
Yhtä hyvä tulee oliiviöljyyn, mutta sinulla on nyt smetanaa :)