Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kinkunpaistamisen taitajat, mikä sisälämpötila on sopiva... kinkku on jo uunissa.

Vierailija
23.12.2022 |

Haluaisin niin murean kinkun, että voisi melkein haarukalla syödä. Vuosia olen paistanut ns. mehevän kinkun miehen ja lapsen toivomuksesta. Eka joulu kun ollaan miehen kanssa kahdestaan ja nyt ajattelin olla niin itsekäs, että paistan murean kinkun.
Onko 85 astetta sopiva? Vai vielä kuumempi? Paistan kinkun nyt, kun huomenna on ne muut hörhellyksetkin pöydässä. Kinkku on siis uunissa jo.

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mukavaa kinkunpaistoa teille! Itsekin kyselin kinkunpaisto-ohjetta. Ei vielä ole tullut. Toivotaan, että saadaan hyvät kinkut! Meilläkin menee kohta uuniin.

Vierailija
2/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

85 on ylikypsää mielestäni. 75- 78 astetta on hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

85... Jos venyttäisi vielä hieman ylemmäksi. Meneeköhän pilalle. T. Ap

Vierailija
4/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan aina 82 asteiseksi ja on ihan mureaa.

Vierailija
5/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

92 astetta.

Vierailija
6/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

77-80 astetta kinkun keskeltä jos et halua ottaa riskiä loiseläimistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ajattelitko, et vois lusikalla syödä murenevaa kuivaa kinkkua? Koska vaikka raa'ankin kinkun voi syödä sillä mainitsemallasi haarukalla.

Vierailija
8/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista, että se lämpötila nousee vielä uunista oton jälkeen pari astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt mittarissa 79. Ekaa kertaa paistan ritilän päällä. Melkein aina olen laittanut paistopussiin.

92 astetta? Tottako näin kuumaksi. Huh, miten tässä mahtaa käydä.

Vierailija
10/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikinä ei muista miten paistoi viime vuonna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

84C. Hyvä tuli, sopivan kuiva mutta ei se vielä haarukalla murene.

Vierailija
12/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luotan Hans Välimäen oppiin eli 65c

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän kuiva ole mureaa? Jos paistaa 80 tai yli, niin siitähän tulee rutikuivaa

Vierailija
14/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ikinä ei muista miten paistoi viime vuonna.

En minäkään, siksi laitan reseptikansioon joka vuosi vähän kuin päiväkirjaan minkä painoinen ja miten paistoin.

Juu, mulla on ihan oikeasti pieni kansio, johon laitan parhaat ruokaohjeet 🤭

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä teette kun otatte sen uunista? Kauanko pitää jäähtyä että voi ottaa sen verkon pois. Vai pitääkö laittaa ensin folio päälle ja antaa jäähtyä hiljalleen? Voiko tuon pienen läskikerroksen jättää kinkkuun?

Vierailija
16/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just syötiin ekat siivut kinkkua. Sisälämpö 84 ja tuli todella hyvää ja mureaa kinkkua mutta ei kuivaa. Paistoin kinkkupussissa ja uunissa alle 100 astetta. Hitaasti hyvä tulee. 5kg kinkku.

Vierailija
17/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä teette kun otatte sen uunista? Kauanko pitää jäähtyä että voi ottaa sen verkon pois. Vai pitääkö laittaa ensin folio päälle ja antaa jäähtyä hiljalleen? Voiko tuon pienen läskikerroksen jättää kinkkuun?

Olen aina repinyt verkon pois heti uunista oton jälkeen, mutta nyt luin jostakin että pitää jäähtyä puoli tuntia ensin. Kokeilen tänä vuonna noin.

Läskin kuorin kokonaan pois, se on äklöä hommaa.

Vierailija
18/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli tuntia ja verkko pois koska ei jakseta enää odottaa :) Läski jätetään suojaamaan kinkkua.

Vierailija
19/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äsken valmistu 3kg kinkku. 75 asteet. Oikeen oli mehevää, ukko tykkää. Itse olisin halunnut pidempään, yli 80. Mutta suurin pettymys ei ollut asteikko vaan se, että tämä luuton juhlakinkku oli äärettömän tönkkösuolattu. En kymmeniin vuosiin ole törmännyt vastaavaan. Siis täysin syömäkelvoton, enkä itse tosiaankaan "suolakyppiin sylje". Toki tiedossa, että kaupan kinkkuihin injektoidaan suolalientä, saa painoa lisää. Mutta nyt totaalisen tavatonta. Ensi vuonna suoraan luomutilalta suolaamaton kinkku, hintaeroakaan ei ollut mahdottomasti. Liottaa meinasin, mutta netissä luki että se kuivattaisi lihaa. Mutta siis jompi kumpi ens vuonna tehtävä, ei tällaista uudestaan. 

Vierailija
20/41 |
23.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Just syötiin ekat siivut kinkkua. Sisälämpö 84 ja tuli todella hyvää ja mureaa kinkkua mutta ei kuivaa. Paistoin kinkkupussissa ja uunissa alle 100 astetta. Hitaasti hyvä tulee. 5kg kinkku.

Nam! Ja kunnon sinappia päälle?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme kuusi