Vielä kerran gallup: mitä teillä on joulun kalapöydässä?
Meillä graavilohi, lohimousse, mäti smetana sipuli, graavisiika, sinappisilli, lasimestarin silli, skagen röra, saaristolaisleipä
Kommentit (43)
Mäti (sipuli, smetana), graavilohi, kylmäsavulohi, silli, sienisalaatti.
Ei mitään. Pöytäni on ihan tyhjä jouluna.
Ahven, hauki, kuha. Lohi, säynävä, ankerias. Toutain mullo, kiiski. Paistan, keitän, graavaan, syön ja mussutan. Nam ! Maiskis !
Äiti on aina äiti kirjoitti:
Ahven, hauki, kuha. Lohi, säynävä, ankerias. Toutain mullo, kiiski. Paistan, keitän, graavaan, syön ja mussutan. Nam ! Maiskis !
Kateeksi käy. Minulla on vain silliä
Me syödään kalaherkkuja pitkin joulukuuta yhtä tai kahta lajia kerrallaan ostaen vähän kerrallaan.
Emme ole koskaan ymmärtäneet miksi kaikkia herkkuja pitäisi ahtaa ähkyyn asti parin päivän aikana niin, että kaikki maistuu lähinnä etovalta. Tai ostaa kaikki herkut kerralla ja syödä niitä sitten puolipilaantuneina pitkään tai heittää pois.
Ei mitään. Kala on liian kallista. Lapset arvostavat enemmän niiden rahojen käyttöä lahjoihin.
Silluä minullakin ja pieni pala lämminsavulohta. Olisi kyllä kiva maistaa joskus toutainta tai vaikka mulloa.
Teethän ap yhteenvedon, 3 voittajakalaa, sitten tämä on gallup.
Toutain on hyvä kala oikein valmistettuna. Uunissa siitä tulee parempaa kuin lahnasta, koska se on rasvaisempi. Täytteeksi tilliä, voita ja esikeitettyä riisiä.
Minulla on tänä jouluna perinteisten jouluruokien lisäksi vain graavilohta ja lasimestarin silliä.
Pala lohta graavattu
Lasimestarinsilli
Suutarinlohi
Matjessilli, munanpuolikkaat, majoneesi, tilli
Tänä vuonna mäti jäi pois.
Graavilohi
Kampasimpukka
Mustekala
Sipulisilli
Jättikatkarapu
Sinisimpukka
Mustekalarenkaat
Katkarapusalaatti
Sillit ja silakat. Mäti. Savusiikaa. Graavit. Jokiravunpystöt. Mätitahnakananmunat. Savukalamössö. Ja lisäksi pikku perunat, curryriisi, saaristolaisleipää, patonkia, vihreitä. Jouluolutta, kotikaljaa ja snapsi.
Kylmäsavulohta,ei meillä ole mitään kalapöytää.
Ei meilläkään ole varsinaista kalapöytää. Silliä ja graavilohta on joulupäivänä pöydässä, vaikka silloin syödään pääasiassa liharuokaa.
Jouluaattona meillä on pääruokana karppia perinteiseen keskieurooppalaiseen tapaan, koska mieheni on saksalais-itävaltalainen. Karppia on kyllä vähän hankala saada tääällä Suomessa (emme asu pääkaupunkiseudulla), joten muutamana vuonna olemme korvanneet sen toutaimella.
Kermainen graavilohi, loimulohi, kahta silliä.
Graavilohi, sinappisilli ja luonnonkalaruisnapit
Meillä:
Mangorapuherkku
Savulohiherkku
Herukkasilli
Valkosipulisilakat
Savulohi
Muikunmäti + smetana + punasipuli
Keitetyt kananmunanpuolikkaat
Saaristolaisleipä