Kauanko uunissa hieman alle 2kg kinkku?
Ja kuinka paljon ennen uuniin laittoa huoneenlämpöön, on tuore kinkku eli ei pakaste.
Kommentit (10)
Meillä on yleensä ollut tuota luokkaa ja herään aamulla viideltä-kuudelta, otan kinkun pöydälle huoneenlämpöön pariksi tunniksi tai miten maltan pitää, sitten uuniin ja yleensä puolen päivän maissa alkaa olla valmista, teen kuorrutuksen ja sen vielä paistan esim. 225 asteessa 10 min ja sitten päästään syömään
komisen tuntua riittää. jos olet ostanut pikkuisen kinkun, niin katsot että onko paketissa paisto ohjetta.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on yleensä ollut tuota luokkaa ja herään aamulla viideltä-kuudelta, otan kinkun pöydälle huoneenlämpöön pariksi tunniksi tai miten maltan pitää, sitten uuniin ja yleensä puolen päivän maissa alkaa olla valmista, teen kuorrutuksen ja sen vielä paistan esim. 225 asteessa 10 min ja sitten päästään syömään
Tässä vielä huomio että verkko pois ennen kuorrutusta! Joskus täytyy leikata veitsellä, miten tiukkaan on uponnut lihaan.
Kokolihalle tunti kiloa kohti, mutta riippuu paistolämpötilasta, noin pienelle mittari olisi hyvä, tosin sen kyllä näkee milloin alkaa olla.
2 kilon kinkku eka tunti 130 astetta, sitten vähennät uunin lämpöö 90 asteeseen ja annat olla vielä 2 tuntia niin on kypsä. Yksi kilo per 1.5 tuntia kinkku uunissa.
Paistomittari kannattaa olla ja se työnnetään paksumpaan kohtaan , sitten kun paistomittarissa on 80 astetta niin kinkku on kypsä.
150 asteessa 2 tuntia.
Paistomittari kun näyttää 78 astetta, niin ota pois uunista.
12 tuntia 250 asteessa.