Jos välttämättä haluaa jompaakumpaa laittaa leivän päälle niin kumpi on terveellisempää, kinkkuleike vai juusto???
Kommentit (47)
Ohuen ohut kinkkuleike, sisältää rasvaa paalljjoon vähemmän.
Itseä kiinnostaa ennen kaikkea suolan määrä, sitä tulee syötyä niin helposti liikaa! Että sen puolesta varmaan juusto, esim Arki Emmental juusto on vähäsuolainen, taisi olla jotain 0,7g/100g suolaa :) Jossain juustoissa on ihan hullusti suolaa, tyyliin 2,0g/100g ja varmaan enemmänkin :D Tulee tosin kyllä kinkkua laitettua leivälle, on sen verran hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ohuen ohut kinkkuleike, sisältää rasvaa paalljjoon vähemmän.
Mutta juustossahan on hyvää paljon, proteiinia ja kalsiumia. Se ehkäisisi myös happohyökkäystä, mutta pitäisi nauttia sen leivän jälkeen. Mutta voisi ajatella ettei se ainakaan pahenna sitä leivän päälläkään?
Jätä molemmat. Terveellistä ja säästyy läjä rahaa. Syö kunnon ruokia eikä päällystettyjä leipiä.
Riippuu laadusta ja määrästä ja mitä muuta muutenkin syö. Lihasta saa proteiinia, juustosta taas kalsiumia ja ehkä d vitamiinia.
Jos syö muuta protsupitoista, eikä syö/juo maitotuotteita, silloin juusto.
Mut jos vetelee paljon maitoa, eikä muuten syö protskupitoista, silloin leikkele.
Ja mikä on juuston rasvapitoisuus? Onko leikkele täyslihaa, vai täynnä kaikkea muuta ja lihapitoisuus melko köyhä? Sellanen "halpamakkara"?
Mut hyvät hiilarit jää saamatta jos voileivät jättää :D
Vierailija kirjoitti:
Riippuu laadusta ja määrästä ja mitä muuta muutenkin syö. Lihasta saa proteiinia, juustosta taas kalsiumia ja ehkä d vitamiinia.
Jos syö muuta protsupitoista, eikä syö/juo maitotuotteita, silloin juusto.
Mut jos vetelee paljon maitoa, eikä muuten syö protskupitoista, silloin leikkele.
Ja mikä on juuston rasvapitoisuus? Onko leikkele täyslihaa, vai täynnä kaikkea muuta ja lihapitoisuus melko köyhä? Sellanen "halpamakkara"?
Onhan juustossakin paljon proteiinia, esim. Oltermannissa 25%. Ekassa palvikinkussa joka tuli googlessa vastaan oli 15%.
Ehdottomasti juusto,rakastan juustoja.
Vierailija kirjoitti:
Vähärasvainen kinkkuviipale.
Raikkaat voileivät.
Ei kumpikaan laita salaatinlehtiä ja tomaatti/kurkku.
Kummassakin on kovia rasvoja. Punaista lihaa ei ole hyvä syödä liikaa. Sopiva viikko annos tais olla 200g.
Ohut juustosiivu noista kahdesta terveellisempi.
Kumpaakaan ei toki tarvitse leivän kanssa.
En kyllä tätä rasvojen välttelyä jaksa ymmärtää samalla kun hiilaria vedetään kuin viimeistä päivää.
Käytä kasviksia. Paprikaa, tomaattia, kurkkua, salaattia jne.
Vierailija kirjoitti:
Jätä molemmat. Terveellistä ja säästyy läjä rahaa. Syö kunnon ruokia eikä päällystettyjä leipiä.
Juusto on kyllä ihan hyvää ravintoa.
Veikkaan juusto.