Voisiko joku vaativaa asiantuntijatyötä tekevät kemisti kertoa mitä tapahtuu kun perunalaatikko uunissa imeltyy
Ja pääpipisyistä sairaseläkkeellä oleva maaseudun yläasteen kemianopettaja ei käy.
Kommentit (9)
Eihän se uunissa imelly, vaan se jätetään imeltymään lämpimässä perunoiden keittämisen jälkeen, ja sitten vasta uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se uunissa imelly, vaan se jätetään imeltymään lämpimässä perunoiden keittämisen jälkeen, ja sitten vasta uuniin.
Kyllä meidän mummu sen uunissa matalalla lämmöllä imellytti.
Valmistuksessa lienee jotain yhteistä vodkan valmistuksen kanssa.
Se on noin 60 - 75 jossa imellyttämisentsyymi aktivoituu.
Miksi jouluna ei saa laatikoita joissa on muuta kuin imellettyä. Tai suikaletta. Kalliita laatikot, pienetkin.
Se alkaa käymään huoneenlämpötilassa jolloin se imeltyy. Jos jonkun mummeli on tehnyt imellettyä perunalaatikkoa uunissa niin lämpötilan on pitänyt olla aika paljon alle 40 astetta Celsiusta, muuten se lopettaa käymisen ja tulee pelkkää perunalaatikkoa.
Tärkkelys pilkkoutuu maltoosiksi, muistaakseni. Jännä kyllä. Terv. Kokki ja dieettikokki (erityisammattitutkinto)
siinä happi yhtyy perunaan takaapäin. aah aah aah
Ja mikä on optimaalisin lämpötila tähän erikoiseen prosessiin?
Ap