Tein pitkästä aikaa tillilihaa, oli kyllä hyvää
Porsaan kasslerista haudutin uunissa. En muistanut miten hyvää tilliliha on.
Kommentit (14)
En ole koskaan tehnyt enkä tee, sen verran karseat muistot koulun tillilihasta. Eikä tilli kuulu liharuokiin.
Ai että äidin tekemä tilliliha oli hyvää, varsinkin kun se vielä tehtiin oikeaoppisesti vaskanlihasta.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tehnyt enkä tee, sen verran karseat muistot koulun tillilihasta. Eikä tilli kuulu liharuokiin.
Kyllä se kuuluu tillilihaan.
Kerro miten teit uunissa? Teitkö uunissa myös suurustusvaiheen vai oliko silloin liedellä kattilassa?
Lihankulutus pitäisi saada laskuun, saatanan persu.
Tein kerran tillilihaa kielestä. En nyt muista oliko porsaan vai naudan? Olin aloitteleva harrastaja silloin ja ihan hyvää siitä tuli. Koostumus oli vaan se kielimäinen. Tilli sopii mielestäni myös siskonmakkarasoppaan. Muuten se on itsellä ollut enemmän kalaruokien mauste.
Vierailija kirjoitti:
Lihankulutus pitäisi saada laskuun, saatanan persu.
Ei täällä Suomessa. Paremminkin nousuun ja jätettäisiin riisit ja kwinoat kuskaamatta maailman ääristä tänne.
joskus koulussa sai kanan viilokkia. ai että oli hyvää. moni uneksii vieläkin
Koulun kanaviillokkista jäi huonot muistot . Enpä ole syönyt sitten peruskoulun jälkeenn
Vierailija kirjoitti:
Kerro miten teit uunissa? Teitkö uunissa myös suurustusvaiheen vai oliko silloin liedellä kattilassa?
Paloittelin lihan ja laitoin uuniin sipulin, suolan ja mustapippurin kanssa, vettä sen verran, että juuri ja juuri liha peittyi. Kypsensin 175 asteessa puolitoista tuntia. Sitten lisäsin tillin ja suurusteen ja jatkoin vielä 20 minuuttia kypsennystä uunissa.
Tilliliha oli kouluruokana kamalaa, mutta kotona valmistettuna on kyllä hyvää.
Oliko punalaputettua pakastimesta?
Vierailija kirjoitti:
Oliko punalaputettua pakastimesta?
Punalaputettua oli, mutta ei pakastimesta. Maistuis varmaan sullekin!
Kasarisuosikki kanaviillokki on meillä vakioruokaa, todella maukasta ja ennen kaikkea edullista koipireisistä tehtynä, vaikka niidenkin hinta on noussut, mutta mikäpä ei olisi.