Miten kahviloiden kermavaahto pysyy niin hyvin kahvin päällä sulamatta?
Kun itse teen kermavaahtoa niin se sulaa tosi pikaisesti sinne kahvin joukkoon, mutta joku Starbucksin vaahto taas pysyy kahvin päällä kauniina pitkään.
Kommentit (8)
Onkohan se valmiskermavaahtoa, jota myydään kaupoissakin?
Vierailija kirjoitti:
Onkohan se valmiskermavaahtoa, jota myydään kaupoissakin?
Sehän ei pysy kuin minuutin tai pari minkään päällä.
Se on sitä ydinjätettä mitä myydään kaupoissa. En ymmärrä miksi jengi sitä syö vapaaehtoisesti.
Ei se voi sulaa, kun ei edes ole jäässä ollutkaan.
Ne lisä-aineet jotks ei ihmiseen kuulu.
Kahviloiden vaahto tehdään kermasifonilla joka vaahdottaa sen pullollisen hetkessä kaasupatruunalla. Se on kätevä mutta vaahto on sellaista ettei kestä esim täytekakussa.
Vierailija kirjoitti:
Ei se voi sulaa, kun ei edes ole jäässä ollutkaan.
Joo mutta kahvi on kuumaa.
Sama jos pehmisjäätelö dipataan sulaan suklaaseen. On pettymys kun kuorrutus on hieno mutta jäätelö sisällä onkin sulanut.
Kermavaahtoon lisätään tomusokeria ja rasvatonta maitojauhetta (joskus myös maissijauhoa). Pitää muotonsa seuraavaan päiväänkin ja kahvissa ei sula niin nopeasti.