Lounasta ei kannata valmistaa klo 10-12 varten eikä päivällistä klo 14-18 varten
Nyt suositellaan katsomaan sähkön hinnasta että koska kannattaa tehdä ruokaa ja syödä ja kokkailla vain silloin kun sähkön hinta on alhaalla niin sähkö ei lopu kesken ja saadaan säästettyä sähköä. Mutta silloin kun hinnat ovat korkealla ja sähkön kulutus on korkeimmillaan niin ei suositellaan että käyttämään sillä hetkellä esimerkiksi hellaa, uunia, mikroa, vedenkeitintä, leivänpaahdinta ja kahvinkeitintä. Lisäksi vedenkeitin, leivänpaahdin ja kahvinkeitin suositellaan ottamaan pois verkkovirrasta silloin kun niitä ei käytä ja yhdistämään pistoke rasiaan vain silloin kun käyttää niitä, jotta ne eivät kuluta lepotilassa sähköä.
Kommentit (15)
Päivällistä klo 14 alkaen? Tuohan on vielä lounas.
Vierailija kirjoitti:
Milloin voin paahtaa aamupalan hyppyleivät?
Päivä ei käynnisty ilman kahvia, tuoremehulasillista ja appelsiinimarmeladilla siveltyjä kuumia paahtoleipiä.
Paahda leipä ja lämmitä vesi lämpökynttilällä. Sitten laitat lämpimään veteen pikakahvia.
Näläkä seuraa kelloa eikä sähkön hintoo. Ja näläkäsenä pohojanmaalaset käy kiukkusiks.
No hyvä, minä syönkin lounaan aina klo 13 ja päivällisen 20-21.
Minä syön yhden kunnollisen 6lämpimän aterian päivässä siinä vaiheessa kun tunnen olevani sopivan nälkäinen. Joskus se on lounas ja joskus se on päivällinen. Ruoka maistuu paremmalta kuin on ehtinyt kertyä vähän nälkää eikä se toimi kelloa katsomalla. Juon tavallisesti kahvit iltapäivällä joskus klo 15-17 välisenä aikana ja aamuisin juon teetä.
Meillä perhe syö koko päivän ateriat klo 02-06 välillä.
Nuohoutin 40v ikäisen leivinuuni-hellayhdistelmän, se nyt vähän vetelee viimeisiään, mutta saa kelvata. Viikon olen KAIKKI ruuat tehnyt tuolla, lämmittää myös taloa samalla. Ei tarvitse kelloa katsoa, että koska voi ruokaa laittaa, ja voi ihan rauhassa tehdä pidemmänkin haudutuksen vaativia ruokia (itsenäisyyspäiväksi ajattelin karjalanpaistia). Viikonloppuna leivon pizzaa, niin saa tarpeeksi kuumassa paistettua ne.
Vierailija kirjoitti:
Nuohoutin 40v ikäisen leivinuuni-hellayhdistelmän, se nyt vähän vetelee viimeisiään, mutta saa kelvata. Viikon olen KAIKKI ruuat tehnyt tuolla, lämmittää myös taloa samalla. Ei tarvitse kelloa katsoa, että koska voi ruokaa laittaa, ja voi ihan rauhassa tehdä pidemmänkin haudutuksen vaativia ruokia (itsenäisyyspäiväksi ajattelin karjalanpaistia). Viikonloppuna leivon pizzaa, niin saa tarpeeksi kuumassa paistettua ne.
Tuo on hyvä veto. Mekin otettiin leivinuuni käyttöön jo viime talvena ja suosittelen samaa aivan jokaiselle. Lisäksi ruuasta tulee paljon parempaa puuhellalla kuin sähköliedellä, joten ei olla ainakaan ihan heti palaamassa takaisin vanhaan.
Milloin saa elää , silloinko kun tuulee niin perkuleesti ja on lämmintä . Muuten olla talvihorroksessa kuin karhut . Töihin ei voi mennä jos elämä pitää mukauttaa sähkön hintaan .
Mitä sä nyt selität, ethän sä niitä muiden sähkölaskuja maksa.
Eikö saa syödä silloin kun on nälkä?
Me syötiin vasta aamupalaa.
Vierailija kirjoitti:
Milloin saa elää , silloinko kun tuulee niin perkuleesti ja on lämmintä . Muuten olla talvihorroksessa kuin karhut . Töihin ei voi mennä jos elämä pitää mukauttaa sähkön hintaan .
Ota uunin johto pois seinästä ja käytä puuhellaa, niin ei tarvitse miettiä että voiko tänään syödä lämmintä lounasta vai ei.
Paras olla syömättä kokonaan, niin säästää vähän kaikessa.
Kotitaloudet kuluttavat noin 20% kaikesta sähköstä. Miksi juuri meidän tulee säästää siitä, ja onko se edes mahdollista, kesken lämmityskautta?
Tienvarressa palaa edelleen jokainen mainoskyltti; kunnan rakennuksissa valot myös öisin; jokainen sisäliikuntapaikka kuten Pasilan sisäsurffausmesta voi lämmittää vaikka lähemmäs 30 asteeseen tilansa päivittäin (Hesarissa juuri juttu tästä) eikä mitään sanktioita seuraa.
Vierailija kirjoitti:
Kotitaloudet kuluttavat noin 20% kaikesta sähköstä. Miksi juuri meidän tulee säästää siitä, ja onko se edes mahdollista, kesken lämmityskautta?
Tienvarressa palaa edelleen jokainen mainoskyltti; kunnan rakennuksissa valot myös öisin; jokainen sisäliikuntapaikka kuten Pasilan sisäsurffausmesta voi lämmittää vaikka lähemmäs 30 asteeseen tilansa päivittäin (Hesarissa juuri juttu tästä) eikä mitään sanktioita seuraa.
Yrityksiä tarvitsee pyörittämään taloutta, maksamaan veroja ja työllistämään kansalaisia. Lisäksi vapaassa markkinataloudessa ei ole valtion asia puuttua yritysten toimiin, se olisi suunitelmataloutta ja kommunismia.
Milloin voin paahtaa aamupalan hyppyleivät?
Päivä ei käynnisty ilman kahvia, tuoremehulasillista ja appelsiinimarmeladilla siveltyjä kuumia paahtoleipiä.